Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Will (Ben Foster) už má len tri mesiace vojenskej služby. Tie však strávi vo vojenskej nemocnici, kde si bude liečiť zranenia z Iraku, kde slúžil. Cíti sa osamotený, pretože ženu, ktorú miloval, nechal a tá teraz začala žiť nový život. Will sa dostáva do novej roboty, kde stretáva nového spolupracovníka Tonyho (Woody Harrelson). Ten mu pomáha dostať sa do normálneho života. Will má najmä problémy vysporiadať sa s faktom, že nie všetci sa z Iraku vrátili. (Skleni)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (154)

leon_id 

všetky recenzie používateľa

Velmi zajimave tema, z ktereho slo podle meho nazoru vytriskat mnohem vic. Psychologicke drama si predstavuju precejenom trosku jinak. Vsichni ustredni predstavitele zahrali presvedcive, ale jejich postavy se chovaji tak iracionalne, ze by tomuhle pribehu neuverily ani malinke vnoucata veteranu. Urcite potesil muj velky oblibenec Buscemi, mozna bych pro nej ocenil malinko vetsi prostor, ktery by si jiste zaslouzil. Na rezijni debut to nebylo ovsem vubec spatne, proto davam slabsi 4 * za velmi prijemne obsazeni a neotrely scenar, ktery ovsem utrpel nekolik der v akci. ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

V žiadnom prípade si dopredu film nespájajte so žiadnym žánrovým priradením. Nečakajte vojnový trhák, teátrickú drámu, ani romantickú srdcervúcu romancu. Z každej prísady žánrov si totiž film odlomil len toľko, koľko bolo treba na upečenie geniálne vybalansovaného filmového koláča. Z prevažnej väčšiny sa však jedná o citlivú drámu, ktorá sa však nesnaží nasilu citovo vydierať, ale dostane vás postupne gradujúcim príbehom, charaktermi postáv, ktoré by ste chceli poznať čo najdetailnejšie a svojským zapojením citlivého humoru. Vôbec sa nečudujem dvom nomináciám na sošku, prekvapením je skôr nepremenenie aspoň jednej z nich. Herecké podanie dua Foster-Harrelson je briliantné, a ich herecká chémia funguje od začiatku do konca. Film je bezpochýb zaujímavý aj pohľadu tuzemského diváka na prácu poslov smrti, keďže doteraz mi o nej bolo známe akurát toľko, čo predvedú behom minútky a dvoma vetami uniformovaní muži stojaci pri dverách v nejednom vojnovom filme. 85%. ()

Reklama

Xmilden 

všetky recenzie používateľa

Zpočátku určitě zajímavý nápad a téma o tom jak vlastně vykonávat tuhle nevděčnou práci. Bohužel se film začne odklánět jiným směrem než jsem čekal a tak místo originality a sledování toho co vše se může stát našim dvěma hrdinům při výkonu služby, jsme svědky toho jak v druhé polovině řeší jejich soukromý život. Škoda. Film měl našlápnuto skvěle. 60% ()

Raven0 

všetky recenzie používateľa

Američané se opět vrací k traumatům ze svých nekonečných a často i prohraných válek... Člověk by si řekl, že se ze všech těch zbytečných masakrů poučí... Ale oni stále posílají své syny bojovat do zemí, o kterých ani nevědí že existují... Hrdě, z vlajkou vyvěšenou na svých předměstských baráčcích s bíle natřenými laťkovými ploty... A pak se diví, když synek nazpět dorazí v dřevěné bedně... Zajímavý film, psychologicky silný, s hlavním hrdinou, vracejícím se z války a jenž se snaží opět začlenit do společnosti... ()

Superpero 

všetky recenzie používateľa

Práce, co mají za úkol hlavní hrdinové je jedna z těch nejvíc na hovno. Musí sdělovat pozůstalým, že jejich příbuzní umřeli ve válce. Samozřejmě z toho nejsou moc psychicky v pohodě a první půlka je vlastně jen popisuje všechny možné situace, které se vám v tomto jobu mohou přihodit. Mnohem víc se mi líbila část, kde se konečně skámošili a jeli na ten zásnubní večírek. Není to moc akční a je to fakt pomalé a děj se táhne tak nějak odnikud nikam. Přesto jsem se nenudil. 70% ()

Galéria (24)

Zaujímavosti (2)

  • Natáčanie prebiehalo na viacerých miestach v americkom štáte New Jersey. (MikaelSVK)
  • Dominic West měl hrát postavu kapitána Tony Stona. (ČSFD)

Súvisiace novinky

Oscarová kriminálka na obzoru

Oscarová kriminálka na obzoru

16.09.2010

...aneb „L. A – Pořád přísně tajné“. Scénárista a režisér Oren Moverman (foto) debutoval loni nenápadným, ale spoustou cen a nominací ověnčeným dramatem The Messenger. Vítězný tým se nemění, a tak… (viac)

Reklama

Reklama