Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Martin Riggs a Roger Murtaugh majú chrániť korunného svedka Lea. Popri tom však vedú neľútostný boj s Ruddym, juhoafrickým konzulom, ktorý stojí za drogovým syndikátom a praním špinavých peňazí. Obaja detektívi majú dostatok dôkazov, ale Rudd a jeho zabijáci pod rúškom diplomatickej imunity nerušene pracujú ďalej. Riggs, prezývaný Smrtonosná zbraň, sa uchýli k nevyberaným metódam a využije proti Ruddovi aj jeho príťažlivú sekretárku. Medzi gangstrami a obidvoma policajtmi vypukne nevyhlásená vojna. Murtaugh so šťastím unikne nastraženej bombe a Riggsov karavan sa po stretnutí s Ruddovými mužmi zmení v rozstrieľanú trosku. Nezničiteľní detektívi však pomaly získavajú prevahu a Rudd sa chystá na ústup. Schyľuje sa k rozhodujúcemu stretnutiu v priestoroch losangelského prístavu. (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (585)

genetique 

všetky recenzie používateľa

Dokonalé pokračovanie smrtonosnej série, ktorá dostala hádam každého. Pre mňa lepšie ako jednička. Skvelo vseknuté gagy, takisto ako aj napínavá premyslená akcia a perfektné nezabudnuteľné scény (Riggs u Murtaugha na hajzli, reklama na kondómy). Dokonale sadol aj Joe Pesci, nemohli vybrať lepšieho tragigrázlika. Priznajme si, že dnes sa už podobné buddy-akčné-komédie jednoducho netočia a tak nezostáva nič iné len raz za rok si pustiť takúto neumierajúcu klasiku. 100%. ()

Real Tom Hardy 

všetky recenzie používateľa

"WE'RE BACK! YOU'RE BLACK, I'M MAD!" --------- Pokračovanie, ktoré možno nie je len rovnako kvalitným pokračovaním, ale dokonca lepším. Záporáci sú viac vážnejší s väčšími zámermi, hlavná dvojka funguje lepšie a vtipnejších aj akčnejších scén je viac a taktiež vyzerajú presvedčivejšie. A aby toho nebolo málo, Donner nám tu naservíroval vynikajúceho Joe Pesciho. Za mňa je to úplne jasné. Dvojka prevýšila jednotku. ()

Reklama

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Dvojka mi príde ešte o niečo šťavnatejšia. Viac srandy, hlášok, akcii skrátka ide sa do toho všetkého na plný plyn, no jednotka mi príde aj tak o chlp lepšia. Jediné čo mi tu vadí je mierne otravný Joe Pesci, ktorý niekedy otravuje inokedy baví, ale inak Mel Gibson a hlavne Danny Glover sú oveľa lepší ako v prvom diely. 95% - 5* ()

Jordan 

všetky recenzie používateľa

jeden z najlepsších buddy movie, jedna z najlepších akčných komédií, skvelá claptonova muzika, leo getz je kúzelný a (popri votrelcovi a terminátorovi) ďalší dôkaz, že občas to v amerike s pokračovaniami nemusí ísť dole vodou, ba priam naopak. Ale Smrtonosná zbraň je iná kategória, celá séria je totiž super. ()

Jara.Cimrman.jr 

všetky recenzie používateľa

"Jestli tady zůstaneš, natrhnu ti prdel. A pošlu tě domů s koulema na kšandách." Jako fanda létajících záchodů jsem s tímto snímkem spokojen. Bavil jsem se při Murtaughově ukončení diplomatické imunity, pomáhal jsem Riggsovi přidržet toho jihoafrického Adolfa, při přestřelkách jsem se pokoušel zaujmout Riku vtipy o blondýnkách a přitom jsem si dával velký pozor na to, abych nikdy nestál na igelitu. Spolupráce černého poldy s šíleným kolegou se zkrátka povedla i podruhé a navíc jsem našel návod, jak vyprat půl miliardy dolarů. To se někdy může hodit. ()

Galéria (62)

Zaujímavosti (29)

  • V závěru filmu detektivové Martin Riggs (Mel Gibson) a Roger Murtaugh (Danny Glover) vstoupí do kontejneru, kde jsou na paletách peníze. Murtaugh říká, že to jsou "tisícidolarové bankovky". Největší hodnota amerických bankovek je pouze 100 $. (zuppa)
  • Ve scéně, kdy Leo Getz (Joe Pesci) uklízí Riggsův dům, můžete slyšet píseň „I'm Not Scared“ britské skupiny Eighth Wonder. Jako zpěvačka v ní působila Patsy Kensit, která ve filmu hraje Riku vand den Haas, asistentku Arjena Rudda (Joss Ackland) (HellFire)

Reklama

Reklama