Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Černá krimikomedie Iana Fitzgibbona pojednává o irském mladíkovi Michaelovi (Cillian Murphy), který dluží dublinskému bossovi Darrenu Perrierovi (Brendan Gleeson). Když se ale dluh i s jedním z Darrenových poskoků ztratí, nezbývá Michaelovi než se spolu se svým otcem (Jim Broadbent) a přítelkyní Brendou (Jodie Whittaker) ukrýt v horách a vymyslet, jak získat peníze, za které ručí životem, zpět do 24 hodin. (Haluzz)

(viac)

Recenzie (77)

veverysiak 

všetky recenzie používateľa

Je to zábavné aj akčné, ale nepochopiteľne len na necelého pol plynu, podobných historiek z podsvetia sme už videli dosť a veľa z nich na oveľa vyššej úrovni, v takýchto žánroch zvoliť pomalé tempo nie je tá pravá voľba, obzvlášť na Ostrovoch, citeľne tomu chýbalo viac konverzačky, viac humoru a možno aj akčnosti, takže 40%. ()

FrankSusta 

všetky recenzie používateľa

Mám takový návrh. Přestaňtě se na to koukat jako na Ritchieho film a prostě si užijte ten slastný pocit zábavného nahláškovaného filmu, který sice v pár místech vázne a přešlapává na místě, ale jinak se dokáže mnohdy skvěle rozjet a solit hlášky, které jsou zároveň trefné, ale i vtipné. Což se u takovýchhle krimifilmů moc nestává. Já jsem si to kupříkladu užil. Je to sice trošku pomalejší a počet všech scén by asi šel spočítat na prstech (dvou ruk, pět scén tam fakt není). Takže proto tomu strhávám už tu jednu hvězdu. Jinak je to docela fajnově natočený, se super herci v čele s mistrem Cillianem Murphym. A postava otce je jedna z nejzábavnějších a jeho přítomnost na scéně hned znamená nahláškováno až po strop. ()

Reklama

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Priemerna gangsterka. K Ritchieho opusom by som ju rozhodne neprirovnaval. Na to jej chyba ich raznost, dynamicke tempo, vizualne exhibície alebo samoucelne cool dialogy. Tato gangsterka ma dost pomale tempo a snazi sa posobit dost civilne. Hlavne postavy su ale sympaticke a vdaka nim sa to da v pohode dopozerat do konca. Normalne by som svoje hodnotenie 5/10 zvysil na 3*, ale nasrali ma tym, ze tam zbytocne zabiju psov, na co som alergicky. Takze smola. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Po scenáristickej aj režijnej stránke zrejme pomerne narýchlo spíchnutý film, ale so špičkovými hercami, takže divák má aspoň po tejto stránke pocit luxusu. V jednej celkom vtipnej prestrelke sa dokonca spolu objavia aj otec a syn Gleesonovci. Inak Michael musí byť z tých neustálych záchran na poslednú chvíľu minimálne na prášky, reálna postava by sto pro trpela posttraumatickými šokmi. Celkovo je to nejako málo zaľudnené, šedivé, bez skutočne prekvapivého momentu, ale aj stávka na istotu niekedy poteší. ()

Thomick 

všetky recenzie používateľa

Výlev za výlevem, nadávka za nadávkou, bouchačka se tasí u příležitosti každý pitomosti ... a to vesměs jen tak z prdele (já vážně čekal až do konce, jestli se pro to najde ňákej vyšší smysl, ale ono ani ne). Jako natočit to Amíci, tak si normálně myslim, že snad Iry parodujou. Takhle opravdu netušim, co to jako mělo - for fock's sake - všecko znamenat?! "Irská odplata" po projetí odšťavňovačem a absolvování odtučňovací kůry; to možná. Víc ani ťuk. ()

Galéria (28)

Zaujímavosti (4)

  • Celosvětová premiéra proběhla 11. září 2009 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)
  • Ačkoliv několik postav ve filmu šňupe kokain, nikdo nevykazuje jeho účinky. (Nathaniell)

Reklama

Reklama