Reklama

Reklama

Magická posadnutosť

  • Slovensko Praktická mágia (viac)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Keď láskou sklamaná čarodejnica Maria Owensová (Caprice Benedetti) vyslovila strašnú kliatbu, v dôsledku ktorej zomrie každý muž, ktorý sa zamiluje do ženy z rodu Owensovcov, nik ani len netušil, aké ďalekosiahle následky jej kliatba bude mať pre celé jej potomstvo... O dvesto rokov neskôr svojrázne sestry Frances (Stockard Channing) a Bridget (Dianne Wiest) vychovávajú svoje netere Sally (Sandra Bullock) a Gilly (Nicole Kidman), otec ktorých podľahol kliatbe a mama sa utrápila žiaľom. V rodine prefíkaných čarodejníc Owensových je veľa zábavy i vzrušenia - je tu však aj jeden problém: muži, do ktorých sa čarodejnice Owensové zamilujú, sú odsúdení na predčasnú smrť... Tak zomrie i Sallyin manžel Michael (Mark Feuerstein), s ktorým žila spokojným životom, a tak zomrie aj agresívny Gillyin manžel Jimmy (Goran Visnjic), ktorý ju surovo týral a ktorého Sally nakoniec zabije v sebaobrane. Tým sa to však neskončilo, pretože psychopat Jimmy ich ohrozuje aj zo záhrobia. Vzápätí sa objaví sympatický detektív Gary Hallet (Aidan Quinn), ktorý sa postupne do ostýchavej Sally zamiluje. Ona ho síce kvôli obavám pred dávnou kliatbou odmietne, ale čoskoro si uvedomí, že Gary je práve ten muž, ktorý podľa jej dávneho kúzla nemal vôbec existovať... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (141)

DePompon 

všetky recenzie používateľa

Kiežby aj dnešné filmy mali v sebe poetiku, s akou bol natočený tento film. Nechcem si ani predstaviť, ako by mal vyzerať podľa ostrých kritikov čsfd, keďže sú zrejme bez fantázie. No a ten dom pri útese, to je nádherný dom snov. :) Už len kvôli nemu stojí za to si ho pozrieť. Oddychová čarovná romanca. ()

cielle 

všetky recenzie používateľa

Tohle byl fakt zvláštní film, nijak mě nezaujal a když to skončilo, tak mě napadlo, proč sem na to vlastně koukala? A pak sem si uvědomila, že kvůli Nicole Kidman, kterou mám opravdu ráda jako herečku, ale přijde mi, že její talent se v takových rolích, které dostává nijak nemůže projevit..A myslím, že je to škoda.. ()

Reklama

Dever 

všetky recenzie používateľa

Soundtrack Alan Silvestri: 1. If You Ever Did Believe - Stevie Nicks/Sheryl Crow [4:10] ,2. This Kiss - Faith Hill [3:15] ,3. Got To Give It Up (Part 1) - Marvin Gaye [4:13] ,4. Is This Real? - lisahall [4:54] ,5. Black Eyed Dog - Nick Drake [3:25] ,6. A Case Of You - Joni Mitchell [4:23] ,7. Nowhere And Everywhere - Michelle Lewis [4:02] ,8. Always On My Mind - Elvis Presley [3:30] ,9. Everywhere - Bran Van 3000 [3:27] ,10. Coconut - Harry Nilsson [3:51] ,11. Crystal - Stevie Nicks/Sheryl Crow [5:56] ,12. Convening The Coven [4:06] ,13. Maria Owens [7:38], ()

cartwheel 

všetky recenzie používateľa

Každý má film, který si pamatuje z dětství a má jej zafixovaný jako něco úžasného, takže mu i posté bude pipadat dokonalý, i když je to ve skutečnosti průměrná romantická slátanina. Pamatuju si, když jsem si film s rodiči poprvé půjčila z videopůjčovny. Pamatuju si, jak jsem moc chtěla mít dlouhé vlasy a sestru. Pamatuju si ohledně toho filmu všechno a A Case of You od Joni Mitchell je jedna z deseti mých all time favourite písní. Já vím, že je v tom jen to, že každá žena hledá svého vysněného muže a nic takového neexistuje a já jsem si nikdy ani něco takového neuměla vysnít, ale stejně. Sentiment je zapotřebí, hlavně když žijete v cizí zemi a celé týdny jíte těstoviny na sto způsobů. "And I could drink a case of you and still be on my feet." ()

Radiq odpad!

všetky recenzie používateľa

Jedna z největších slátanin roku 1998. Herecky výkony sou tak strašny (obzvlášť v kombinaci s českym dabingem), že aji tasemnice by to zahrála líp. Ono celkově ty filmy o čarodějnicích, takovejch těch klasickejch americkejch, většinou stojijou za velkou ruku v malé kundě. Kolikrát jsem vubec nechápal, co se to tam, kurva, děje, třeba co měl, u všech hoven, znamenat ten telefonní strom. Jediny co, tak krása Kidman, trochu aji Bullock. Jinak všechny žensky v tom filmu si nezasloužej žít. No, to bych byl moc tvrdej, spíš si nezasloužej hrát... Ale hlavně to je chyba režiséra, že vubec něco takovyho natočil, a producenta, že na to vubec dal prachy... ()

Galéria (28)

Zaujímavosti (21)

  • Když se režiséra Friffina Dunneho zeptali, proč Sandra Bullock a Nicole Kidman hrály sestry, přestože si nejsou ani trochu podobné, řekl, že když zkoumal historické čarodějky, zjistil, že se častokrát sestry čarodějky vůbec nepodobaly. Nicméně, když dělal casting na dcery Sandy Bullock, záměrně vybral takové dívky, které se podobaly každá jedné hlavní herečce. (HappySmile)
  • Skutočný chrobák červotoč (Xestobium rufovillosum) naozaj vydáva hluk, ktorý sa v ľudovej tradícii spája s blížiacou sa smrťou. Použitý zvukový efekt vo filme však nesedí, reálne pripomína skôr klepanie. (Arsenal83)
  • Stockard Channing klamala o tom, že hovorí plynule francúzsky, aby sa dostala na nahrávanie francúzskeho dabingu pre medzinárodné verzie. Dôvodom bolo, že chcela získať bezplatný výlet do Paríža: "Poviem vám jednu vec: Keď prišlo na uvedenie filmu v zahraničí, v zmluve bola klauzula, že ak herec vie hovoriť určitým jazykom, môže svoju postavu dabovať. A tak som okamžite hlúpo povedala: 'Ja viem po francúzsky.' Hlavne preto, že som mala chuť ísť do Paríža. Bola to jedna z najhlúpejších vecí, aké som kedy v živote urobila. Prišla som tam a keď sa v spodnej časti obrazovky objavilo francúzske písmo, mala som chuť sa zastreliť. Cítil som sa tak hlúpo. Lenže oni tiež nehovorili veľmi anglicky, tak som tam s francúzskymi technikmi strávila niekoľko dlhých dní. Potom povedali, že mám niečo ako bulharský prízvuk. Viem, že niekde tam vonku bude kópia filmu, kde sa snažím hovoriť francúzsky, ale som si istá, že keď som odišla, okamžite najali niekoho, kto to dal do poriadku. Urobila som zo seba kravu." (Arsenal83)

Reklama

Reklama