Reklama

Reklama

Betty Anne, nezamestnaná matka dvoch detí a hlavná hrdinka filmu založenom na skutočných udalostiach, má brata Kennnetha, ktorý je odsúdený za lúpežnú vraždu. Betty Anne je však presvedčená o jeho nevine, a to tak, že strávi niekoľko rokov štúdiom práv, aby mohla svojho brata obhajovať pred súdom. Súd sa napokon uskutoční a na základe nových dôkazov dochádza k dramatickému vyvrcholeniu prípadu, ktorý je jedným z najpútavejších príbehov amerického justičného systému. (STV)

(viac)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (252)

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

20 rokov nespravodlivo v base a nakoniec len polroka na slobode, lebo sa rozhodnete liezť do bratovho domu rebríkom a spadnete rovno na hlavu. A je po živote aj po tučnom odškodnom 3,4 milióna dolárov. To sa žiaľ už v tomto filme nespomína v dovetku, ale takto to naozaj skončilo. Sam Rockwell je typicky hnusák, ktorému vlastne prepustenie ani neprajete a keď si ho porovnám s reálnym Kennethom, tak nechápem, prečo takéhoto vyslovene úchyla výzorom angažovali do nevinnej postavy. Za to Hillary zase sadla perfektne a v podstate je ona dôkazom toho, že Pán Boh to má dobre rozdelené a čo nepridá napríklad na výzore, to pridá na iných talentoch. V jej prípade hereckých. ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Filmov z amerických súdnych siení tu už bolo toľko, že tuzemský divák nezasvätený do justičného oboru pozná lepšie právny systém Spojených štátov, než svojej krajiny. Ani táto dráma nepostráda dojímavý príbeh, ktorého vážnosť a silu znásobuje fakt, že bol natočený podľa skutočnosti. Striedanie časových línií na začiatku bolo veľmi šikovne spracované tak, aby príbeh získal divákovu pozornosť. V strednej časti sa scenáristi trošku zakoktali a film prešiel na chvíľku do rodinnej drámy, čo určite patrilo k celistvosti príbehu, ale kľudne to mohli o päť minút skrátiť a film by nabral na potrebnej dynamike. Tá ale každopádne nechýba v záverečnej časti, ktorá má všetky atribúty pravej súdnej drámy. Ja som po filme skončil s obhryzenými nechtami, so slzou v oku a konštatovaním, že som zhliadol kvalitný film s vynikajúcimi hereckými výkonmi. 80%. ()

Reklama

Radek99 

všetky recenzie používateľa

Subžánr justičních dramat je divácky velmi atraktivní a proto také hojně vyhledávaný a realizovaný, méně už je k vidění jeho propojení s melodramatem, tak jak to udělal režisér Tony Goldwyn. Zajímavý a vpravdě jedinečný námět dle mého dojmu zůstal trochu nevytěžen, upřednostnil bych přece jen více dramatické složky a trochu více napětí, takhle je v podstatě od začátku vše jasné, jen se čeká, jak to Betty Anne tentokrát zařídí, každopádně i tak je Goldwynův snímek nadprůměrnou filmovou zábavou. Dobré herecké výkony (hlavně Sam Rockwell si střihl svého floutka s chutí), celkem precizní režie a takový pozvolný spád, který diváka pomalu unáší řečištěm melodramatických peřejí, které ale spíše jen příjemně pohoupají, než že by hrozily utonutím ve víru děje... ()

fremy 

všetky recenzie používateľa

Výborný námět. Toto je životní příběh, který si zasloužil převedení na plátna kin a povedl se na výbornou. Možná někdy herecké výkony nejsou tolik přesvědčivé, přesto jsem s napětím sledoval každý krok Betty Anne. Mohlo se stát cokoli, dokonce jsem věřil, že Kennneth pobyt ve vězení nevydrží a spáchá sebevraždu. Šťastný konec, ale filmu prospěl, i když se to zdá být klišém. ()

Necron 

všetky recenzie používateľa

Definujte nám prosím "smlouvu". Smlouva je slib, nebo vícero slibů, které právo jistým způsobem uznává jako povinnost a pokud je porušena, právo poskytne nápravu. -- ultranerealisticky hnus! iritace od prvniho nesmysl dialogu az do konce, 300x behem nesmyslu chut to vypnout. proc nekdo nuti cloveka u takovych kokotin tak trpet, omg!? ()

Galéria (39)

Zaujímavosti (10)

  • Do kín bol film distribuovaný pod krycím menom Busted. (MikaelSVK)
  • Hilary Swank se s pravou Betty Anne Waters setkala až těsně před natáčením. Prý se chtěla dostat do role, a ne jen někoho napodobovat. (hellstruck)
  • Kenneth Waters získal odškodnění 3,4 milionů dolarů. (Meg.x)

Reklama

Reklama