Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Horor začíná pro posádku lodi USG Ishimura takto: Během mise na vzdálenou planetu posádka objevuje starý náboženský artefakt a ukládá ho na palubu lodi. Někteří nález uctívají, jiní jím pohrdají. Ve chvíli, kdy se z tajemného předmětu začnou uvolňovat dlouho spící mimozemští vetřelci, je jasné, že se z lodi stává skutečné peklo. Chaos je neodvratný a masakr nezadržitelný. Brzy mají vetřelci volný prostor k tomu, aby celý svět smetli silou, o které se lidstvu dosud ani nesnilo. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (166)

TomikZlesa 

všetky recenzie používateľa

Pro ty co hráli, nebo se hru hrát chystají je film naprostá nutnost, pro ty co neplatí ani jedna z možností nemá film žádnou hodnotu. Bylo by hodně zajímavý natočit tento film hraný : o) . Film objasnuje pár věcí ze hry, ale o prvotním vzniku a účelu artefaktu sme se vlastně nic nedověděli. Film slabší 4, Hra plný počet. ()

gogos 

všetky recenzie používateľa

Po "hustých" trailerech jsem se nestačil divit snímku. Spíš než horor to jsou velmi vydařená animovaná jatka. Hru jsem sice nehrál, ale film film má hodně zajímavé zpracování a animaci. Jednoduchý příběh je lehce stravitelný, zábavný a dobře se na něj dívá. Délka je akorát. Žádná hitparáda to sice není, ale Chuck Patton si ostudu nevysekl a jako herní adaptace to není, oproti jiným pokusům, totální sračka. ()

Reklama

Aquarius 

všetky recenzie používateľa

Je to len doplnok ku hre. Dejovo je hra recykláciu stokrát videného, ale vďaka strašidelnej atmosfére a nechutnej brutalite jej to všetci (vrátane mňa) odpúšťajú. Tu sa jedná v podstate o to isté, len s ešte plytšími dialógmi. Všetky postavy sa tvária akoby mali v zadku štupeľ a rozumu tiež moc nepobrali. Takémuto "dospelému" hororu by oveľa viacej slušal anime štýl, Downfall však vyzerá skôr ako kreslené seriály čo chodia v nedeľu ráno na Nove. Viem že mnoho comicsov pre pokročilých vyzerá rovnako ako bežné comicsy o superhrdinoch a štýlom kresby sa Watchmeni od povedzme Spidermana (berte to s rezervou) moc nelíšia, tieto comicsy však ponúkajú niečo ako presah a komentár k celému žánru, preto tam ten štýl nevadí. A priznajme si, Dead Space nieje dospelá hra, len nieje pre deti. Anime kabátik by USG Ishimura pristal viacej. Dead Space si berie s filmov ako Votrelec a Thing a kombinuje to s hrami ako System shock 2 a Resident Evil 4. Strašidelnú atmosféru filmov, ktorými je hra inšpirovaná, sa však do Downfallu preniesť nepodarilo. Je to proste len doplnok ku hre. ()

Hyb_rid 

všetky recenzie používateľa

Poměrně potěšující 'prequel' ke hře, který ovšem postrádá jeden zásadní prvek ... atmosféru. Jde o to, že místo syrového hororu se nám v Downfallu dostáva spíše akčňárny. Pravda celkem příjemná stopáž, animace a dokreslení herních událostí dělá z tohoto snímku celkem pohodovou jednohubku, která ovšem nijak neoslní ()

Sancty 

všetky recenzie používateľa

Mal som to šťastie, že som si pozrel Dead Space pred tým ako som sa s chuťou pustil do rovnomennej pc hry (ktorú všetkými pahýľmi môžem len odporučiť) a potom znova skúsil animák. Rozdiel "pred a po" je nepatrný. Dej je riedky v oboch prípadoch, takže ani nezainteresovaný divák netápe a o nič podstatné neprichádza. Prísť, vidieť, zamordovať! O nič iné tu ani nejde. Ja som si v prequeli našiel všetko čo mám rád: vydarené spojenie žánrov (to hlavne), hlášky okorenené sprostými slovami, originálne monštrá (škoda, že sú tu prezentované iba štyri druhy), trhanie a rezanie končatín, čvachtavo vyšplechujúce vnútornosti z brušných dutín a to prosím celé v skutočne bohatých gejzíroch na červenú. O odkazoch ani nehovorím; u mňa doširoka rozgniavená papuľa akoby rozseknutá ostrým pahýľom nekromorfa pripomínajúca úsmev od ucha k uchu. Zamrzí poslabšia animácia postáv (niekto mal zrejme naponáhľo) a už raz spomínaný chabý dej. A to sa v prvej tretine buduje celkom napínavá atmosféra, ktorú, pre smolu väčšiny divákov, vystrieda razantná brutálna akcia. ()

Galéria (24)

Zaujímavosti (1)

  • Snímek je koncipován jako prequel ke hře Dead Space. (Terva)

Reklama

Reklama