Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Mizera, sukničkář a nedbalý otec. Sami byste si mohli napsat seznam chyb ostříleného novináře Steva Everetta, ale právě teď na to není čas. V San Quentinu má být o půlnoci popraven vězeň z cely smrti - a Everett právě zjistil, že je nevinný. Isaiah Washington, Denis Leary, LisaGay Hamilton, James Woods, Diane Venora a další ze žhavého obsazení oživují tento příběh, kde se prolínají paralelní příběhy vězně a Everettova úsilí ho zachránit... a zároveň s tím vytáhnout svůj vlastní život z bahna. Everett je pustošivý, odhodlaný a snaží se nezničit sám sebe při prokazování okolností dávné vraždy. A čas běží... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (115)

jojinecko 

všetky recenzie používateľa

Od Eastwooda ako režiséra a herca očakávam to, čo som v True Crime dostal...Postavu vyliečeného alkoholika trápeného životom a prácou, zápletku ktorá je síce tuctová ale režisérsky umne zvládnutá a podaná, scenár obsahujúci okrem znesiteľného klišé aj parádne hlášky a suchý humor, ktorý Clintovi žerem aj s navijakom, pár odľahčení a komediálnych vsuviek a samozrejme "typický" záver...Kto čaká od tohto filmu psychologicky exaktnú sondu a nervy drásajúci triler bude sklamaný. Kto očakáva maximálne poctivú detektívku starého štýlu a má rád Clintovu "typickú" rolu, sklamaný byť nemôže...Ja som vonkoncom nebol! Btw fascinuje ma, ako sa takmer 70 ročný Clint "nesere" a pokojne sa obsadí do role zvodcu žien, hoci vyzerá skôr ako múmia- skrátka sympaťák:))) ()

Rocky62 

všetky recenzie používateľa

Jak spletitá jest cesta ku pravdě. Clint poukazuje na korupci americké justice mísenou s rasovou segregací a navíc obohacuje tuto problematiku rodinnými i pracovními trablemi. I v tomto případě potěšil typický charakter Eastwoodových postav. Sobectví, namyšlenost, tvrdohlavost a bezohlednost jsou přesně ty vlastnosti, které jsou s Clintovým charakteristickým herectvím nerozlučně spjaty. Zdatnými sekundanty jsou nepochybně sarkastický Woods či emočně vypjatá Diane Venora. Závěrečných 20 minut je náležitě vygradováno a divák nemá nejmenší potuchy, zda ho čeká happyend, či nikoliv. Kombinace justičních omylů s životními hodnotami má patřičný efektivní dopad na diváka. Řemeslně zvládnutá práce, to je bez debat. ()

Reklama

kocik1 

všetky recenzie používateľa

Rutinní příběh, jakých správný fanoušek thrillerů viděl už desítky. To takhle vezmete šablonu na písmena a namísto stavebních či strojírenských výkresů popíšete tradiční americký příběh o zlé justici, nevinném odsouzeném a novináři, který v poslední chvíli přijde na to, jak to tenkrát bylo. Odlišnosti od obdobných snímků se dají nalézt snad jen v tom, zdali záchrana přijde v poslední den, v poslední hodinu či snad minutu. Nechybí honička s poldy, kteří ale nakonec zmizí, asi aby se to stihlo, ani hodná babička, ve které se hne svědomí. To, co chybí, je všechno ostatní: vlastní invence, překvapení, vlastně cokoli, co by tenhle snímek vyšvihlo alespoň do sedla průměru. ()

Lyli 

všetky recenzie používateľa

Musela jsem se smát, když mi cvaklo, že kmet, který má se sedm křížků na krku, hraje svůdného padesátníka (+/-). A to dítě není vnučka...je to dcera! Heh, totální wtf, a dost možná ukázka nulové sebereflexe. Překvapivě tohle nic nezněnilo na tom, že v závěru jsem skutečně byla na jehlách a fandila, aby dojel a zachránil toho svatouška. *Hodně cool konec by byl, kdyby se Eastwood s tou babčou vyboural, nepřežil a umřel by ve chvíli, kdy popravují svatouška. Taky v tom cítíte ten potenciál? Takový ten moment, kdy byste si to regulérně chtěli hodit, protože svět není fér... Jenže to se vám nestane, nebojte. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Rutinou a stereotypom dýchajúca kriminálka, skombinovaná s väzenskou drámou a žurnalistickým trilerom. Eastwood sa predstavuje (vo vlastnej réžii) ako novinár, odhaľujúci, že na blížiaci trest smrti čakajúci zločinec je možno nevinný. Výsledkom je nezaujímavý dramatický film, ktorý od 40%-nej jamy v poslednej chvíli ako-tak odťahujú solídne herecké výkony (Woods, Hill, Washington), napínavý scenár a zopár sviežich nápadov (useknutie akčného vyvrcholenia v najlepšom, dozorcovia sa k väzňom správajú ako ľudia - k ľuďom). ()

Galéria (20)

Zaujímavosti (6)

  • V tomto filmu se Eastwood už po osmnácté vrátil do role herce i režiséra. (ClintEastwood)
  • Eastwood jako novinář Everett pracuje v Oakland Tribune. Skutečnou redakci Oakland Tribune však ve filmu uvidíme jen zvenku - ve scéně, kdy bezdomovec zastavuje Everetta a žádá jej o peníze. Pro potřeby natáčení byla vytvořena věrná replika - scénografové si pozorně prohlédli redakci Oakland Tribune a shromáždili potřebné vybavení a nábytek. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama