Reklama

Reklama

Malé dievča, umiestnené v sirotinci so svojou sestrou, márne čaká každú nedeľu, že sa pre ne ich otec vráti. Kabaretná speváčka s príliš slabým hlasom stojí pred publikom podnapitých vojakov. Mladá krajčírka, ktorej prácou je opravovať lemy v zadnej miestnosti obchodu vidieckeho krajčíra. Príliš chudá začínajúca kurtizána uprostred prostitútok a zhýralcov nachádza útočisko u svojho ochrancu Étienna Balsana. Zamilovaná žena, ktorá vie, že nebude ženou Boya Capela, muža, ktorý ju napriek tomu tak miloval. Rebelka, ktorej konvencie vtedajšej doby bránili voľne dýchať a ktorá si obliekala košele svojich milencov. To je príbeh Coco Chanel, príbeh modernej ženy, ktorá navždy zmenila svet módy. (RTVS)

(viac)

Videá (3)

Trailer 2

Recenzie (240)

Eawy 

všetky recenzie používateľa

Vo svojej podstate, je tento film veľmi pekný. Má len jeden jediný problém. Svoje meno.. Do istej časti to bolo o nej, asi tak do polky. Od 40 minúty sa rozvíja pred nami pekný príbeh zamilovanej ženy, ale kde sa stratila Coco??? Kde zmizla. Je to z obrovskej časti romanticky zafarbené a zmysel Coco Chanel sa stratí. A naozaj o jej modeloch sa dozvedáme v oveľa menšej miere ako sme očakávali. Iba jej klobúky môžme ako tak pozorovať ale ani tie nie v takej miere akoby sme chceli. A potom, keď konečne príde zámienka pre našu Gabrielle aby začala tvoriť, nastane posun o nevedno aký čas a už sme na jej prehliadke, kde si vo veľmi rýchlom slede môžme prezrieť asi 20 modelov. Film je postavený na hercoch, ktorý boli dokonalí. Už som hovorila, že Alessandro Nivola, je chlap? A ešte keď rozpráva po Francúzsky, je to vidieť vo väčšej miere. Čo sa týka kamery bola dokonalá rovnako ako aj soundtrack. 70% ()

LoLaa 

všetky recenzie používateľa

Audrey je pro mě stále ta neprůbojná osamělá Amelie z Montmartu, přesto ale i jako Coco jí to moc sluší a ujala se své role skvěle.. K ní tedy skoro bez připomínek, ale celkově film působí chvílemi dost nudně, zdlouhavě a předvídatelně. Dal by se určitě pojmout lépe a zaujmout více. ()

Reklama

kitano 

všetky recenzie používateľa

S týmto filmom budem mať navždy spojenú veľmi úsmevnú príhodu. Keď som vošiel s priateľkou do kinosály, bolo nás tam azda asi tucet. To som si ešte neuvedomil, že som v sále jediný reprezentan mužského pokolenia. Ako sa však minúty pred predstavením krátili a ja som sa pozeral ako vchádzajú dalšie a ďalšie slečny a dámy, začal som sa neisto obzerať. Nakoniec nás tam bolo v celkom kine chlapov päť. Bol to zvláštny pocit :). A k filmu samotnému možem povedať, okrem toho že divákov ktorých plagát oslovil bola drvivá väšina ženského pohlavia, len toľko, že ikeď výpovedná hodnota bola takmer nulová, ako filmová postava bola Coco nesmierne zaujímava, kúzelná a bez problémov ztrhla moju pozornosť na celých 105 minút. A vlastne som sa dačo dozvedel. Bola to relatívne tuhá fajčiarka :) (7/10) ()

Ice123 

všetky recenzie používateľa

Tak tohle ale vážně ne. Nevím do jaké míry se film drží reálií, ale pokud takováhle Coco opravdu byla, tak bych ten film ani nenatáčel. Někoho tak arogantního v tehdejší době, kdy se jí dostalo v jejím postavením tak neuvěřitelné šance, jsem neviděl. Plus z Tautou dokázali udělat opravdu nehezkou osobu (narozdíl třeba od Amélie), takže by se dalo říci, že ani hezká nebyla (a pokud přičtu i chování tak ta by letěla hned). Takže abych to shrnul: Natočený je to asi dobře, herecky to taky není špatný, ale film vás znechutí natolik, že prostě více než-li dvě hvězdy tomu ani dát nemohu a ke konci jsem se už i nudil..... 35%. ()

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Koukal jsem na ten film kvůli přítelkyni, který ho chtěla vidět. Popravdě chápu, že značka Chanel není pro chlapa. Na druhou stranu by se mohl těšit alespoň na samotnou Audrey Tautou. Ta ale opět změnila vizáž a vypadá jak Edith Piaf v nejlepších letech. Příběh samotný nemá šťávu, nemá švich lázeňského šviháka a už vůbec nemá žádný průběh. Nic se tam neděje, a když už jo, tak se na to skočí a do minuty už je všecko pryč. Takhle by se životopisný filmy točit neměly. Když už na nějaký koukám, rád bych se dozvěděl o tom jaká byla, co udělala, nějaký zajímavosti. Ale tenhle film neukázal z jejího života vlastně vůbec nic. ()

Galéria (43)

Zaujímavosti (7)

  • Jej najbližší priatelia ju prezývali Mademoiselle a je autorkou výroku: „Nerobím módu, ja som móda." (Nykol)
  • Pro natáčení velkých scén (tanec, dostihová dráha a divadlo) bylo vyrobeno okolo 800 různých klobouků. (vendy63)

Súvisiace novinky

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (viac)

Reklama

Reklama