Reklama

Reklama

Potraviny, a.s.

  • USA Food, Inc.
Trailer 1

Přesvědčivý depresivní pohled na velkopodnikání ve výrobě potravin nejen popisuje jejich nechutnou cestu z polí a stájí ke spotřebiteli, ale zároveň zkoumá ekonomický řetězec, v němž následky zdánlivě levného jídla, kdy hamburger stojí méně než brokolice, nese celý zdravotní a sociální systém. [MFDF Jihlava 2009] (oficiálny text distribútora)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (133)

Smok 

všetky recenzie používateľa

Amícky dokument, ktorý sa bohužiaľ netýka len amerického diváka a konzumenta. Je smutné, že drvivá väčšina ľudí neprikladá dostatočnú váhu tomu, čo si vkladá do huby (nemyslím zubnú protézu) a čo je najhoršie, nemá ani záujem vidieť, v akých podmienkach sa ich jedlo pripravuje, čo je jeho súčasťou a pred drsnou realitou len strká hlavu do piesku . Je len logické, že spoločnosti, ktoré jedlo do supermarketov dodávajú len veľmi nerady poodhalia svoje smradľavé metódy - veď predsa, keby ste vedeli, čo jete, asi by ste to ani nejedli. To vám povie každý, kto mal dočinenia pracovať v hociktorom mäsokombináte, alebo hydinárni. Je smutné, že už aj v našich spoločnostiach sa nájdu jedinci, ktorí považujú fast foody za "cool" a "in" a stali sa symbolom ich zvrátene urýchleného životného štýlu. Nehovorím, že vegetariánstvo a priama akcia je jediná cesta (sám tak už bohužial nežijem), ale skúsiť sa správať aspoň trochu ľudsky vo výbere potravín by hádam nikoho nezabilo. Jednu hviezdu ale musím tvorcom ubrať za to, že nepriniesli pohľad a názor aj druhej strany, prinieslo by to určite väčšiu objektivitu a mňa by veľmi zaujímal aj názor veľkých spoločností z druhej strany barikády. Takto len za najzaujímavejšie považujem názory obyčajného farmára z juhu USA a ostávam s pozdravom - Support your local butcher :) ()

laik_60 

všetky recenzie používateľa

V dnešnej dobe veľmi aktuálny film. Poľnohospodárstvo, a výroba potravín sa zvrhli, podľahli predstavám ekonomickej efektívnosti . Preto v šunkách máte 30 % mäsa, párky okolo zvierat ani nechodili, preto kedysi sebestačná Európa vo výrobe potravín začína tieto dovážať. Vidiek sa vyľudňuje, na poliach sa pestuje to, čo sa predáva, a nie to čo ľudí živí. Potom sa zrazu stane, že sa farbi bravčové mäso na červeno a predáva ako hovädzie (pretože kráv je stále menej a menej), preto sa do krmív pridávajú antibiotika a hormóny aby kura nerástlo štyri mesiace ale iba sedem týždňov, preto zrazu nájdu v talianskych lazáňach koninu, dokonca rusi ju našli aj v nemeckých klobáskach. Keď som šiel kedysi do Prahy stavil som sa v Hodoníne a tam som si konskú salámu bez problémov kúpil, a vedel som, že je z koňa. Keď som ako chlapec zašiel mamke do komory odrezal som si z visiacej šunky kus mäsa, aj s troškou slaninky nebola v tom múka. Čím všetkým bude ešte musieť ľudstvo prejsť, čo všetko sa ešte musí stať, aby sa to zmenilo ? Tých 5 bodov nedávam za kameru , ani réžiu ani farbu, hudbu, a čojaviem čo ešte, 5 bodov dávam za tému, o ktorej treba hovoriť stále a pamätať na ľudstvo a svet. ()

Reklama

ElizabethB 

všetky recenzie používateľa

Co k tomu dodat... Je hrozne, co vsetko ludia dokazu urobit so zvieratami len pre svoju sebeckost, pre zvysenie profitu s najmensiou stratou casu a penazi vrazenych do chovu. Na 30% filmu som sa nedokazala pozerat, pretoze na to nemam zaludok a nad tymi zvysnymi 70 som len krutila hlavou aj preto, lebo v tej krajine zijem... ()

Ded@M@tes 

všetky recenzie používateľa

Docela přechází chuť si zajít do mekáče na hamburger. Normální člověk do toho nevidí a neumí si ani představit, co ve skutečnosti jí, natož jak se jakékoliv maso zpracovává. Korporace vytlačují poctivé farmáře a zvířata už nikdy neuvidí zelenou louku a někdy ani svit slunce. Holý fakt nad zkaženým světem, který směřuje jisto jistě k záhubě. ( Hodnocení: 8/10 ) ()

HellFire 

všetky recenzie používateľa

Je odporné, co lidé vyrábí a poté jí (tomu říkám demokracie - lidé ani nemají ožnost nahlédnout do výroby, naopak za to mohou být žalováni). Někdo tu řekl, že je to sice hnusné, ale nutné, že na světě není dostatek jídla pro všechny lidi. Současné zemědělství je schopno nakrmit 12 miliard lidí, problém je, že chudým zemím nikdo potraviny nedá zadarmo, ve všem jsou peníze. ()

Galéria (10)

Zaujímavosti (2)

  • Vo filme God Bless America (2011) je možné v jednej zo scén, ktoré sa odohrávajú v kine, vidieť plagát odkazujúci na tento snímok. (MikaelSVK)
  • Filmári pracovali predovšetkým v 3 štátoch USA, a to Kentucky, Severná Karolína a Nebraska. Rovnako aj v hlavnom meste Washington D.C. (MikaelSVK)

Súvisiace novinky

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (viac)

Reklama

Reklama