Reklama

Reklama

Pred zhruba tridsiatimi rokmi vyhralo basketbalové družstvo pätice 12-ročných kamarátov na život a na smrť ako prvé v histórii ich rodiska majstrovský titul, a to predovšetkým vďaka úctyhodnému nasadeniu trénera, ktorému chlapci kvôli jeho uši trhajúcemu hlasovému prejavu dali priliehavú prezývku Siréna. Bol pre nich vzorom i druhým otcom, a tak keď ich v súčasnosti vytrhne z ich „dospelého“ života správa o jeho smrti, vyberú sa vzdať mu posledný raz úctu na pohreb a následne stráviť víkend ako za starých čias v dome pri jazere, kde ako tínedžeri usporadúvali nezabudnuteľné večierky! No pokračovať tam, kde pred rokmi skončili, nebude také ľahké, ako si predstavovali, ako dospelák má totiž každý z nich nejaký ten nezávideniahodný problém... Tak napríklad Marcus (David Spade) je nekonečne osamelý a priveľa pije; Rob (Rob Schneider) má síce tri dcéry, ale temer ich nevída, a keďže je v citoch značne nestály, má hneď niekoľko exmanželiek; Eric (Kevin James) má neprehliadnuteľnú nadváhu a je už dlhší čas bez práce; Kurt (Chris Rock) je muž v domácnosti, navyše pod papučou nielen ráznej manželky, ale i svokry; nuž a Lenny (Adam Sandler) je úspešný hollywoodsky agent, ženatý s nemenej úspešnou módnou návrhárkou... Ibaže keďže ich deti sa narodili doslova so zlatou lyžicou v ústach, všetok luxus a výsady spojené s postavením rodičov považujú za absolútnu samozrejmosť, na rozdiel od úprimných a nezištných citov. Z toho či onoho dôvodu sú skrátka všetci piati žiarivým príkladom neotrasiteľnej pravdy, že vyrásť neznamená nutne i dospieť... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (852)

Falko 

všetky recenzie používateľa

70%. Opät jedna z dalsich podobnych komedii rezisera Dennisa Dugana v spolupraci s Adamom Sandlerom a dalsich komikov, na ktorej som sa celkom fajn pobavil, ale neviem sa rozhodnut medzi 3* a 4*, pretoze som cakal trosicku viac. Trailer vyzeral byt super, ale nakoniec som sa nedockal toho, co som ocakaval, ale na nedelne popoludnie je to prijemna komedia, netreba mat ziadne velke ocakavania. Dennis Dugan natocil napriklad ZOHAN: KRYCI JMENO KADERNIK (2008), KDYZ SI CHUCK BRAL LARRYHO (2007), (J)ELITA ZE STRIDACKY (2006), POLICAJTI NA BATERKY (2003) alebo VELKY TATA (1999)... 10.08.2010 ________ Adam Sandler - (Lenny Feder) +++ Kevin James - (Eric Lamonsoff) +++ Chris Rock - (Kurt McKenzie) +++ David Spade - (Marcus Higgins) +++ Rob Schneider - (Rob Hilliard) +++ Salma Hayek - (Roxanne Chase-Feder) +++ Maria Bello - (Sally Lamonsoff) +++ Maya Rudolph - (Deanne McKenzie) +++ Steve Buscemi - (Wiley) +++ Produkcia: Adam Sandler +++ Hudba: Rupert Gregson-Williams +++ Nemecka Cinema - 25% ()

Spooner 

všetky recenzie používateľa

To se takhle jednou parta kamarádů okolo Sandlera sešla a řekla si, že zrovna nemají co točit, tak by mohli natočit komedii o tom, jak se jiná parta kamarádů sejde a jen tak kecá. No a vznikla průměrná komedie s pár dobrejma hláškama a vtipnýma scénama. Kamarádi si odehrajou svoje a je vidět, že se při natáčení dobře bavili. Možná je to vidět až moc, protože příběh to nemá prakticky žádnej a místy jde opravdu o takovou placenou dovolenou hereckého obsazení. Navíc, se zde najde i pár opravdu trapných scén, ve kterých se většinou objevuje Rob Schneider se svou manželkou nebo Maria Bello jako pojízdná mlékarna. Steve Buscemi si tu navíc střihne svou nejhorší roli kariéry. Jako komedie na jedno podívání se to ale dá snést.50% ()

Reklama

Payushka 

všetky recenzie používateľa

Nevtipnost jen podtrhuje fakt, že téměř za každou hláškou se zbytek hereckého osazenstva zasměje. Ve stylu koukejte, jak se bavíme, jak nám to přijde legrační – zasmějte se taky! Tohle všechno musíte protrpět, až přijde konec, kde dostanete od filmu facku ve formě morálního ponaučení. Všichni se sejdou, začnou vyjmenovávat své chyby a jejich možná řešení. A pokradmu na vás mrkají, že byste se v některé z postav měli najít i vy, jakožto divák, který od nich určitě očekává radu do života. Fuj. ()

Tosim 

všetky recenzie používateľa

Trošku to vypadá, jako kdyby si herci, kteří se znají i v civilním životě, natočili film sami pro sebe. Víceméně nic proti, jen kdyby celé to snažení nebylo tak strašně povrchní. Fekální vtipy jsem ustál, zato trapné předvádění Roba Schneidera jsem málem nepřežil, naštěstí se vždy našla scéna se sošnou Salmou Hayek, která snímek trochu rozsvítila. 30%. ()

oje 

všetky recenzie používateľa

Byl by to moc příjemně působící snímek, už kdyby byl celou dobu záběr jen na srub u jezera, kam si na weekend partička zamířila. Jen u prostředí to ale neskončilo. Objevuje se dokonce pětice skvěle se doplňujících komiků, kterým to společně parádně šlape. Hlášky sypou jednu za druhou a rýpou do sebe o stošest. Narážky ale zuby nehty drží na decentní vlně, a film tak spadá spíše do rodinného šuplíku. Není to tak jedna z komedií, u které by se divák umlátil smíchy, zároveň se ale filmu nedá upřít, že fórů se tvůrcům podařilo do 102 minut namontovat znaměnitě mnoho. Podobně příjemnou záležistí o starých puškách je Divočáci. Alternativa: Wild Hogs. ()

Galéria (52)

Zaujímavosti (35)

  • Vedúci štúdia neboli nadšení správami, že do filmu bude obsadená Salma Hayek (Roxanne) a na stretnutí navrhli Adamovi Sandlerovi (Lenny Feder), aby pokračovali v hľadaní, kým sa im nepodarí získať „menej etnickú“ herečku. Sandler im potom povedal, že Hayek už túto rolu ponúkol a ona ju prijala, pričom dodal, že nebude uvažovať o opätovnom obsadení roly a varoval ich, aby svoj návrh už neopakovali. (Arsenal83)

Reklama

Reklama