Reklama

Reklama

Skupina mladých Američanov bráni svoju krajinu pred útokom severokórejských vojakov a snaží sa ukoristiť ich novú tajnú zbraň, ktorou zaútočili na Spojené štáty. Príbeh sa inšpiroval filmom Červený úsvit z roku 1984 s Patrickom Swayzem v hlavnej úlohe... Počas jedného pokojného dňa zasiahne malé americké mestečko v štáte Washington absolútne nečakaná severokórejská vojenská invázia. Akcia agresora sa odohrá tak bleskurýchlo, že obyvatelia nemajú čas zistiť, čo sa vlastne odohráva. Pozorujú len surrealistické obrazy vojenského výsadku nepriateľa, ako ozbrojení vojaci na padákoch klesajú z oblohy na ich mesto. Nevedia, že je to okamžitá odveta za americkú inváziu v Severnej Kórei, ktorá sa odohráva v tom istom čase. Bez varovania sa tak Američania stanú zajatcami a väzňami nepriateľa vo vlastnej krajine. Malej skupinke študentov - patriotov sa však podarí zachrániť pred internáciou. Rozhodnú sa, že si svoju slobodu nedajú len tak vziať a okupačným jednotkám sa odvážne postavia na odpor. Ukryjú sa v okolitých lesoch, trénujú a pripravujú sa na partizánsku vojnu. Ich cieľom je získať novú tajnú zbraň, ktorou Severná Kórea zaútočila na Spojené štáty, oslobodiť svoje mesto a získať späť slobodu. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (20)

Trailer 1

Recenzie (280)

HellFire 

všetky recenzie používateľa

Opět to americké vlastenectví až za hrob :). Invaze Korejců proběhne tak, že přiletí desítky letadel, ale každé vyhodí jen jednoho vojáka (v Koreji totiž nešetří benzínem a můžou si to dovolit), načež se ve městě vyrojí další vojáci a přesto se hlavním hrdinům podaří uniknout. Být já velmocí plánující takový útok, odříznu příjezdové cesty, ale Korejci asi myslí jinak. Naši hlavní hrdinové se pak ve 2 minutovém sestřihu naučí všechny dovednosti potřebné k přežití a zabíjení a hurá do boje za svobodnou Ameriku! ()

Dale odpad!

všetky recenzie používateľa

Natrepať do scenára 277 nezmyslov, obsadiť partu teenagerov ako stvorenú pre nové Beverly Hills 90210 a hrdinný americký akčňák sa môže točiť. Takto nejako si to predstavujú niektorí americkí producenti, no výsledok je ešte horší, ako to, že ráno po prebudení zistíte, že vašu krajinu práve obsadili vyzbrojení komunistickí Ázijci. Kto dokáže dopozerať do konca túto stupiditu, zvládne už fakt všetko. Márne som hľadal niečo, za čo by som dal aspoň jednu hviezdu, ale dokonca aj efekty sú na katastrofálnej úrovni, takže to je prvý "vysokorozpočtový" film, ktorý hádžem do odpadu. Teraz si už len 10x po sebe pustiť Schindlerov zoznam, aby mi toto filmové utrpenie vynahradil. ()

Reklama

Praxis 

všetky recenzie používateľa

Vlastně jen díky několika podařeným akčním scénám a oldschoolovým výbuchům se na to občas dalo koukat. Dialogy, scénář, premisa a všechno okolo bylo prostě a jednoduše špatné. Nechápu producenty, kteří na tohle dali 70 mega. Jen díky štědrému rozpočtu nevypadá vizuál vyloženě k smíchu. Film, který by se dal nazvat "céčkem". Se všemi náležitostmi, které k céčkovým filmům patří. Dneska jsem ale holt na tohle nebyl naladěný... 10% ()

Helo 

všetky recenzie používateľa

"Víte co mi ještě chybí? Pizza. -Call of duty Modern Warfare. -Vole, dyť zažíváš Call of duty." Viděl jsem trailer a řekl jsem si: "Juchuu, zfilmovaný World in Conflict!" A zfilmovaný World in Conflict to mohl být, to by do toho ovšem museli vrazit víc peněz a jako režiséra dát třeba Baye nebo Emmericha. Místo toho je tu parta skautíků hrajících si na vojáčky a snažících se získat jakési EMP zařízení, které ale ve výsledku nedává vůbec smysl. Průměrné akční béčko s epickou dvouminutovkou, úvodními titulky rekapitulujícími nedávnou krizi v Severní Korei, jedním WTF momentem a jinak slušnou, ale častokrát jinde viděnou akcí. ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Spracovaný je film skvele, o tom žiadna. Nepretržitá akcia s množstvom nápadov, ľudia umierajú na oboch stranách atď. Ale napriek tomu to všetko pôsobí predsa len surovo. S akčnými scénami sa nešetrilo a zvyčajne sa na ne dá aj pozerať. Bradley sa počtom spotrebovaných guliek a horiacich áut celkom úspešne snaží diváka donútiť, aby veľmi nepremýšľal. Avšak akonáhle sa prestane strieľať a začne hovoriť, je to zlé. Chris Hemsworth nesklamal a aspoň to tiahne sám do akčného priemeru. Je to on, kto aj cez svoje dovtedajšie drobné herecké skúsenosti dokáže diváka na film nalákať. Bohužiaľ si to Američania zase pokazili svojim prehnaným patriotizmom a snahou všetko zakončiť pozitívne. ()

Galéria (48)

Zaujímavosti (9)

  • Film byl natočen a dokončen už v roce 2009. Původně měl snímek mít premiéru v druhé polovině roku 2010, ale skrze finančních problému studia MGM byl odložen. V postprodukci se pak změnila invazní armáda Číny na Severní Koreu, aby film mohl v Čině více vydělat. Veškeré vlajky, propagantistické plakáty a jiné insignie tak musely být v postprodukci digitálně změněny. (sir-dave)

Reklama

Reklama