Reklama

Reklama

VOD (1)

Vysokoškolský učiteľ literatúry John Brennan (Russell Crowe) s manželkou Larou (Elizabeth Banksová) a synčekom Lukeom (Ty Simpkins) bývajú v Pittsburghu a vedú pokojný rodinný život. Všetko sa razom zrúti, keď Laru obvinia z vraždy a na základe nepriamych dôkazov odsúdia na dvadsať rokov väzenia. John verí v nevinu svojej manželky a v bezvýchodiskovej situácii sa rozhodne, že zorganizuje jej útek z väzenia. Pripraví zložitý plán a vydá sa do neznámeho a nebezpečného sveta zločinu, v ktorom riskuje všetko pre ženu, ktorú miluje. Na základe rozhovoru s mužom (Liam Neeson), ktorý sedemkrát ušiel z väzenia, starostlivo pripravuje všetky alternatívy a chystá falošné stopy pre políciu. Keď sa však dozvie, že manželku o tri dni prevezú do inej väznice, musí projekt urýchliť a zohnať peniaze hoci aj krvavou cestou. V ostrej akcii ho však zaskočí také množstvo nečakaných prekážok, že oslobodiť ženu, vyzdvihnúť syna a stihnúť bezpečný odlet z kontinentu sa mu z časových dôvodov nepodarí. A uniknúť polícii, ktorá mu je neustále v pätách a uzavrela celé mesto aj hranice štátu, sa zdá byť celkom nemožné... (TV JOJ)

(viac)

Videá (4)

Trailer 2

Recenzie (1 089)

robbiee 

všetky recenzie používateľa

[imdb: 7.4/10] | me: Vynikajúco vystavaný film, ktorý však svojou záverečnou časťou celé predchádzajúce snaženie búra. Film má od začiatku správnu gradáciu a napätie, ktoré je postavené na neistote, strachu a odhodlaní. Russel pôsobí presvedčivo zúfalo vzhľadom k danej situácii a jeho zúfalosť ho tlačí k činom hodných prvotriedného gangstra. A tu prichádza prvý konflikt - učiteľ vs. bad-ass v jednej osobe. Otázka je do akej mieri je možná takáto transformácia. Čo a hlavne ako dokáže človek, ktorý držal v ruke do svojich päťdesiatich rokov len kriedu urobiť? Lenže to by sme mohli nechať ešte tak, keďže to celé dianie posúva dopredu a posilňuje nádych filmu. To podstatnejšie je to čo prichádza vo finálnej fáze. Poviem to takto: Prison Break (I) to nie je a hoci by sa dal filmu odpustiť aj nelogický prístup k cukrovke, to čo odpustiť neviem je hollywoodsky naháňačkový scenár "posilnený" sentimentom a láskou (ktorá prekoná všetko) a neoddeliteľnou zhodou šťastných náhod, ktoré vedú k vysnívanej ceste. To čo film celý čas budoval v samom závere rúca svojou gýčovitosťou (typického hollywoodu obohateného o scény znovunájdenia vzájomnej dôvery). Pravidlá o ktoré sa celý plán opieral sú porušené a napriek tomu je všetko prekvapivo plynule a "happy". Práve to mi vadilo. Chcelo to vniesť do záveru trošku viac reality a udržať tak film v medziach do vtedy vybudovanej atmosféry neistoty až do konca. ()

petero 

všetky recenzie používateľa

Paul Haggis opäť výborne. Jeho filmy napriek nie originálnym námetom na mňa zakaždým pôsobia strašne pútavo a po dopozeraní sa zakaždým dostaví spokojnosť z dobrého filmu s veľmi silnými scénami. A nie inak to je i v tomto prípade. Pričom jeho inklinácia k čím ďalej akčnejšej tematike ma fakt teší pričom tu prvýkrát ukázal že i v akčnej scéne sa nielen že nestratí, tá scéna je dokonca vynikajúca (rotácia auta v kolízii s kamiónom). Klasikou je už perfektné obsadenie a ako bonus zaujímavé vedľajšie charaktery (hluchý dealer čítajúci z pier). ()

Reklama

viperblade 

všetky recenzie používateľa

Originál jsem sice neviděl, ale zřejmě si jej seženu, protože tohle se mi sakramentsky líbilo. The Next Three Days je vydařený mix toho nejlepšího z Prison Breaku (co se týče zvratů) a Ctihodného občana (co se týče tempa a motivu). Hlavně v druhé půli filmu je tempo tak rychlé, že jsem místy až nevěřícně zíral. Faktem ale zůstává, že Paul Haggis mi potvrdil, že nezůstane režisérem jen jednoho filmu a že dokáže nejen vyprávět příběh, ale i udržet diváka v nervozitě. A o chvilky nervozity je zde postaráno přímo královsky. K tomu si připočtěte skvěle obsazené vedlejší role (od cca tříminutového výstupu Liama Neesona, přes (podobně dlouhý) výstup Daniela Sterna, po vedlejší roli překrásné Olivie Wilde), perfektní hudební podkres a jak už jsem naznačil, skvělou režii a dostanete film, u kterého se i přes jeho dvě hodiny nebudete nudit. Je sice fakt, že ten polopatický závěr tam nemusel být, ale i tak musím tomuhle filmu dát absolutní hodnocení. Tyhle tři dny si určitě ještě (ne)jednou zopakuju… 100 %. ()

Davies182 

všetky recenzie používateľa

Haggis nečekaně vytírá zrak. Kde ostatní thrillery za poslední léta mírně škobrtají, a kde se několika málo filmům podaří diváka na okamžik pobavit tak, jak by to mělo býti v kině zvykem, tam střílí skvělý režisér Crashe do terče samé desítky. Sedačky zůstavají ve vylidněném sálu po promítání rozdrásané a umazané od krve, koberce zmáčené slzami... štěstí! Protože jestli v dnešní době zaplatím za lístek 170,- Kč, tak čekám podobný odvaz; nemůžu si pomoct, ale když mě naposledy takhle dostal třeba Avatar nebo Kick-Ass, tak to je už pořádně dlouho. Skvělá režie, parádní herci, a čirý adrenalin a napětí druhé půlky filmu - to vše činí z Tří dnů ke svobodě ojedinělý zážitek, díky kterému s lehkým přivřením jednoho oka odpouštím i ten několikanásobný konec... ()

Superpero 

všetky recenzie používateľa

V momentě, kdy už mě to plánování přestávalo bavit a říkal jsem si, co jako bude? Se to rozjelo a byla to fakt napínavá podívaná. Malinko mě zaskočila epizoda, kdy se trochu nepochopitelně Russell Crowe z nudy rozhodne vystřílet jakési dealerské doupě, ale jinak dobrý. Navíc si tam Haggis propašoval svoje oblíbené herce z Black Donnellys. ()

Galéria (57)

Zaujímavosti (31)

  • Metoda otevírání zámku auta pomocí tenisového míčku, použitá ve filmu, byla vyvrácena v pořadu Bořiči mýtů (od r. 2003). (s.e.p.p)
  • Hlavní hrdinovia prechádzajú cez imigračnú kontrolu na hraniciach s Kanadou. Na kanadských letiskách v skutočnosti takéto miesta nie sú. (Arsenal83)
  • Žiadne auto použité vo filme nemá vpredu poznávaciu značku. (N0X.)

Súvisiace novinky

Crowe bere lekce od Neesona

Crowe bere lekce od Neesona

06.10.2009

Přinejmenším ve svém novém filmu The Next Three Days, jehož natáčení zahájil oscarový Paul Haggis v pátek v Pittsburghu. Liam Neeson se s letošní osobní tragédií vyrovnává plným pracovním nasazením.… (viac)

Reklama

Reklama