Reklama

Reklama

VOD (1)

Vysokoškolský učiteľ literatúry John Brennan (Russell Crowe) s manželkou Larou (Elizabeth Banksová) a synčekom Lukeom (Ty Simpkins) bývajú v Pittsburghu a vedú pokojný rodinný život. Všetko sa razom zrúti, keď Laru obvinia z vraždy a na základe nepriamych dôkazov odsúdia na dvadsať rokov väzenia. John verí v nevinu svojej manželky a v bezvýchodiskovej situácii sa rozhodne, že zorganizuje jej útek z väzenia. Pripraví zložitý plán a vydá sa do neznámeho a nebezpečného sveta zločinu, v ktorom riskuje všetko pre ženu, ktorú miluje. Na základe rozhovoru s mužom (Liam Neeson), ktorý sedemkrát ušiel z väzenia, starostlivo pripravuje všetky alternatívy a chystá falošné stopy pre políciu. Keď sa však dozvie, že manželku o tri dni prevezú do inej väznice, musí projekt urýchliť a zohnať peniaze hoci aj krvavou cestou. V ostrej akcii ho však zaskočí také množstvo nečakaných prekážok, že oslobodiť ženu, vyzdvihnúť syna a stihnúť bezpečný odlet z kontinentu sa mu z časových dôvodov nepodarí. A uniknúť polícii, ktorá mu je neustále v pätách a uzavrela celé mesto aj hranice štátu, sa zdá byť celkom nemožné... (TV JOJ)

(viac)

Zaujímavosti (31)

  • Russell Crowe bol prvou voľbou Paula Haggisa pre hlavnú úlohu. V tom čase Crowe pracoval na Robin Hood (2010) a bol unavený zdĺhavou produkciou filmu, takže pôvodne nemal záujem skočiť do ďalšieho filmu. Scenár ho presvedčil o opaku. (Arsenal83)
  • Lara (Elizabeth Banks) ukáže svojmu manželovi (Russell Crowe) dokument o tom, že bude premiestnená do iného väzenia. V skutočnosti z bezpečnostných dôvodov väzňom v Pittsburghu tieto informácie neposkytujú. (Arsenal83)
  • Hlavní hrdinovia prechádzajú cez imigračnú kontrolu na hraniciach s Kanadou. Na kanadských letiskách v skutočnosti takéto miesta nie sú. (Arsenal83)
  • Na rozdiel od toho, čo hovoria postavy vo filme, Venezuela má zmluvu o vydávaní osôb so Spojenými štátmi. (Arsenal83)
  • Väznica Allegheny v Pittsburgu v skutočnosti nepovoľuje návštevy väzňov, ako je ukázané vo filme. (Arsenal83)
  • Vo svojej triede John (Russel Crowe) diskutuje o "Don Quijotovi", v čom je určitá paralela. Rovnako ako John, aj Don Quijote je posadnutý záchranou svojej životnej lásky. (Arsenal83)
  • Mark Isham, stály spolupracovník režiséra Paula Haggisa, nezložil hudbu k tomuto filmu kvôli ich nezhodám v súvislosti s Haggisovým veľmi medializovaným rozhodnutím opustiť Scientologickú cirkev, ktorej je Isham stále členom. (Arsenal83)
  • Brian Dennehy (George Brennan) povedal, že ho film bavil, pretože si vychutnával možnosť hrať postavu, ktorá sotva hovorí. (Arsenal83)
  • Natáčalo sa od 4. októbra do 12. decembra 2009 v Pittsburghu. (Arsenal83)
  • Paul Haggis si vybral Pittsburgh ako hlavné miesto, pretože chcel miesto, ktoré bolo relatívne blízko kanadských hraníc, pričom usúdil, že by to bola logická destinácia pre niekoho, kto vytrhne svoju manželku z väzenia. Chcel tiež, aby miesto bolo filmovo menej známe ako New York alebo Chicago. (Arsenal83)
  • Haggis založil Johnov (Russel Crowe) výskum techník na útek z väzenia na svojom vlastnom internetovom výskume Scientologickej cirkvi po tom, čo jej kapitola v San Diegu v roku 2008 schválila Kalifornský návrh 8, ktorý mu odhalil spory viery a viedol k jeho odchodu z cirkvi. (Arsenal83)
  • Haggis založil hlavnú postavu na sebe: "Len som si sadol a povedal: Ak by som mal z väzenia vytrhnúť ženu, ktorú milujem, ako by som to urobil? Nuž, išiel by som na internet, to je prvá vec, ktorú robím. Googlil by som - Ako sa dostať z väzenia. Ako sa vlámať do auta. A takto by som pokračoval." (Arsenal83)
  • Haggis o dôvode, prečo prebral tento film: "Vždy som chcel urobiť malý triler. Vždy som miloval filmy ako Tri dni kondora, tie romantické trilery... Je to krásny, ľahký, 90-minútový film, francúzsky film." (Arsenal83)
  • Žiadne auto použité vo filme nemá vpredu poznávaciu značku. (N0X.)
  • Keď rodina prechádza cez letiskovú bezpečnosť, obraz Usámu bin Ládina je jasne vidieť na obrazovke počítača agenta ako súčasť galérie hľadaných zločincov použitej na kontrolu cestujúcich. (jofffo1)
  • Telefónne a faxové čísla na laboratórne práce bola aktuálne čísla pre zdravotnícke služby v Monroeville, PA, a skutočné zdravotnícke laboratóriá. (jofffo1)
  • V amerických kinech film utržil 21,1 milionu dolarů, celosvětově pak 67,4 mil. (NIRO)
  • Celosvětová premiéra proběhla 9. listopadu 2010 v New York City. (BMW12)

Súvisiace novinky

Crowe bere lekce od Neesona

Crowe bere lekce od Neesona

06.10.2009

Přinejmenším ve svém novém filmu The Next Three Days, jehož natáčení zahájil oscarový Paul Haggis v pátek v Pittsburghu. Liam Neeson se s letošní osobní tragédií vyrovnává plným pracovním nasazením.… (viac)

Reklama

Reklama