Reklama

Reklama

Príbeh o chlapíkovi v strednom veku, ktorý vďaka ekonomickej kríze prichádza o svoju dlhoročnú prácu a zisťuje, že so svojím dosiahnutým vzdelaním môže robiť len podradné práce. Preto sa rozhodne pre návrat do školských lavíc, aby si rozšíril svoje obzory, ale hlavne aby získal lepšiu kvalifikáciu pre svoje potenciálne budúce povolanie. (TV Markíza)

(viac)

Videá (37)

Trailer

Recenzie (325)

rikitiki 

všetky recenzie používateľa

Absolutně nepravdivý český název filmu je svědectvím zoufalé snahy distributora najít v tom aspoň nějaký příběh. Kterýžto ale neexistuje. Motiv hlavního hrdiny, kterého po letech úspěšné kariéry vyhodí z práce, protože nemá vysokou, se úplně ztratí. Nějaké sbližování mezi ním a jeho učitelkou vůbec neexistuje. Místo toho se hrdina kamarádí s podivně vzorným gangem, který mu bůhví proč pořád ve všem pomáhá a chodí na nudné přednášky ekonomie. ____ Když jsem viděla první záběry filmu, pomyslela jsem si, že je fakt průšvih, když má Tom Hanks na sobě evidentně mnohem silnější vrstvu maku-upu než Julia Roberts. S dalšími minutami se ale ukázalo, že to je ještě to nejmenší, co může na tomhle nudném ničem divákovi vadit. ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Plytký, klišoidný a nudný scenár, až sa mi nechce veriť, že sa na ňom podieľal Tom Hanks. Asi by sa mal venovať iba herectvu, to mu ide na jednotku. Film zaspal dobu minimálne 20 rokov, taká príbehová úbohosť na základe starej scenáristickej mustry už dnes nikoho neosloví. Navyše mi Hanks vo filme pripadal ako umelý android, naprogramovaný na vrchol slušnosti, konzervatívnej strnulosti a dobroty. Celý jeho zjav bol podčiarknutý neprirodzenou vizážou, miestami som mal chuť poťahať ho za líce a presvedčiť sa, či to ozaj nie je guma a len Hanksov dvojník, pričom ten pravý si v skutočnosti pri nakrúcaní spokojne sedel niekde v štábe a popíjal kávičku. 40/100 ()

Reklama

Pajky3 

všetky recenzie používateľa

Obyčejný film, kterému nepomůže ani fakt, že hlavní dvojici hraje Tom Hanks a Julia Roberts. K tomu, aby to byla zábava dokonce nepomůže ani větší zviditelňování na Netflixu potom, co Rami Malek (zde jedna z vedlejších postav) vyhrál Oscara za Bohemian Rhapsody. Bohužel nic zapamatovatelného se tady neodehrává. ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Ťažko uveriteľné, že Tom Hanks sa podujal na takomto úplne nevýraznom filme. Nielen že sa predstavil v hlavnej úlohe, ale dokonca si to celé aj zrežíroval a je spoluautorom scenáru. Podľa mňa veľmi slabé, ničím výnimočné a v podstate dosť veľké klišé. Niečo čo by som čakal skôr niekde v Hanksovej staršej tvorbe, ale určite nie po všetkých tých veľkých roliach a úspechoch! Neviem ako vám, ale na mňa pôsobil celý film strašne naivne - to vysokoškolské prostredie bolo ako vystrihnuté z nejakej reklamy na priateľstvo. Naivná predstava, že by sa na VŠ zapísal 40-ročný muž a všetci by sa s ním takto kamarátili a považovali ho za seberovného. Ale malo to aj zopár svetlých momentov a niekoľko vydarených scén, ale na viac ako 2* to určite nie je. A že drama? No to isto, skôr romantická rozprávočka pre naivné deti... ()

jezurka42 

všetky recenzie používateľa

A víte co? Pro mě to byla velice příjemná (a ano, typická americká) romantická komedie.Příběh je opravdu naprosto prostý, nechce trápit naše hlavičky, ale zahřát srdce. A i přesto (a možná i právě proto), že se jedná o velice jednoduchý film, skrývá mnoho zajímavých a příjemných momentů. Gang "Skútrů", Tailin garážový šatník, opilecká líbačka,...těch momentů je opravdu hodně a já jsem si díky tomu celý film užívala. A to i přesto, že se v hlavních rolích objevily dva mnou nepříliš oblíbení herci..No a tak se nakonec stalo, že mi Tom Hanks nepřipadá tak otravný a že Julia Roberts není jen ta známá Pretty Women, ale i vcelku zajímavá herečka (Uvidíme Jul, jak se předvedeš v AOC). Krásná podívaná. PS: A v menší roli studentky mě velice, velice potěšila Grace Gummer. Ano, už navždy si budu pamatovat ten její roztomilý úsměv a přednášku na téma "Lakros" :D Tenhle talent musela zdědit po mamince. Díkybohu... ()

Galéria (71)

Zaujímavosti (14)

  • V priebehu natáčania každý herec dostal svoj vlastný skúter. Tom Hanks s produkčným tímom dlho hľadali skúter pre neho, až raz narazili na ulici na skúter Yamaha Riva 180 ročník 1983. Hanks nechal majiteľovi lístok s tým, že točí film a rád by si skúter požičal. (odvedle)
  • Tom Hanks se nedlouho po premiéře filmu během tankování u čerpací stanice v Pacific Palisades zeptal manželského páru, který potkal, jak se jim film Moje krásná učitelka líbil. Když dvojice vyjádřila, že se jim Hanksův snímek příliš nezamlouval, vytáhl herec 25 amerických dolarů, aby jim vynahradil jejich vstupenky do kina. (oje)
  • Příběh filmu je založen na životě přítele Toma Hankse Jina Chandlera. (rafix)

Reklama

Reklama