Reklama

Reklama

Protiúder

(seriál)
  • Veľká Británia Strike Back
Trailer 1
Veľká Británia / USA, (2010–2020), 57 h 25 min (Minutáž: 43–48 min)

Predloha:

Chris Ryan (kniha)

Hrajú:

Philip Winchester, Sullivan Stapleton, Rhona Mitra, Robson Green, Michelle Lukes, Charles Dance, Andrew Lincoln, Shane Taylor, Richard Armitage, Jimi Mistry (viac)
(ďalšie profesie)

Série(8) / Epizódy(76)

Spojenectví mezi dvěma speciálními agenty trpí zásadním rozporem – první je americký odpadlík, druhý elitní britský špión. Ovšem to jim nezabrání odvážně se pouštět do nejrůznějších krkolomných akcí.  Napínavý thriller s dějem, který koresponduje s událostmi dnešní doby se soustředí na dva členy přísně tajné antiteroristické organizace, známou pod názvem Section 20: britského seržanta Michaela Stonebridge a bývalého amerického vojáka Damiena Scotta. (HBO Europe)

(viac)

Videá (66)

Trailer 1

Recenzie (158)

maddy 

všetky recenzie používateľa

U nás nie je veľmi známy seriál z kvalitnej britskej TV produkcie. Priznám sa, že som začal rovno s druhou sériou, ktorá je podľa tunajších komentárov o niečo lepšia ako 6 dielna „jednotka“ a bol som milo prekvapený. Príbehovo prepracovanejší seriál zaoberajúci sa problematikou svetového terorizmu. Poriadnou dávkou akcie je doslovne nabitá každá jedna epizóda, nechýba napätie a oceňujem aj to, že Briti sa neboja (narozdiel od Američanov) nahoty, vulgárnosti a krvavej brutálnosti niektorých scén. Za zmienku určite stojí aj fakt, že aj napriek tomu, že sa to celé odohráva na miestach ako je napr. Pakistan, vyhol sa tomu všetko ten patos a učebnicový „patriotizmus“ typu „my sme tí dobrí, ktorí Vás prišli zachrániť“. Scenár je taktiež na slušnej úrovni, nechýba pár trefných hlášok a hlavne z neho nejde pocit hlúposti. Scény so súkromím postáv riešené na decentnej úrovni, tak aby zbytočne nezasahovali do deja. Áno, uznávam, že je to miestami až príliš naivné a ústredná dvojica hrdinov by si mohla podať ruku s Rambom pretože dokážu prestrelkou vyriešiť každú jednu situáciu (to ale neznamená, že ich sem tam nemôže niekto zasiahnuť ;) Určite nie najlepší seriál storočia, neznalému sa dokonca môže zdať, že sa chce venovať príliš kontroverzným otázkam o terorizme, avšak celkovo sa jedná len o akčnú oddychovky a nič viac, za to však ultrazábavnú oddychovku, ktorá neurazí a z diváka nerobí idiota. (PS bonus pre Slovákov: navyše v deviatej časti druhej série dosť často a významne spomínaná Bratislava, dokonca aj so Slovenskom na mape :) CELKOVO: Season 2: Project Dawn = 4* (8/10) / Season 3: Vengeance = 3* (6/10) / Season 4: Shadow Warfare = 4,5* (9/10) / Season 5: Legacy = 3,5* (7/10) (v súčasnosti najlepší akčný seriál!) ()

Blaogranas 

všetky recenzie používateľa

Původně jsem myslel, že půjde o něco ve stylu Generation Kill. Opak je pravdou, tahle série má děj a pointu, která je ale poslední patnáctiminutovkou totálně zkažena. Tak trochu armádní James Bond s neskutečným potenciálem. Když opomenu oněch posledních nepovedených patnáct minut první (a zatím jediné řady) dokážu si představit stejně nadupanou řadu druhou. ()

Reklama

warrenur 

všetky recenzie používateľa

V skratke: military bachorka o tom, ako vojenska spravodajska jednotka, "o ktorej nikto nevie", riesi problemy napriec zemegulou. Cele zachranovanie zvladne neobycajne "vtipne a vykonne"duo tych "najcoolovejsich typkov. Brit je za dobraka, kladasa - typickeho skautika a american je zasa stereotypom lahkovazneho playboy-a, ktory v kazdej casti pretiahne, jednu az dve, ci uz povstalkyne, policajtky, agentku, sluzku, ci vojacku. Kazda jedna z nich je samozrejme ako z modelingovej agentury. Ako inak, robi to preto, lebo je stale v nebezpeci a tak mu to predsa divak, ako zdravu kompenzaciu tolkej strelby a zabijania, zje aj z navijakom. V tinejdzerskych rokoch by som to zrejme zral. Netusim, ci posledne serie sli kvalitou nahor. Inak urcite neodporucam. ()

ER 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Tady se na nic nehraje,prostě béčko se vším všudy. Akce,trochu špionáž,nějaká ta nahotinka a výbušný obsah.Pochvala za to,že mix funguje,ale toť vše,jelikož spousta klišé momentů kazí zážitek. V podstatě každý zvrat lze poměrně spolehlivě odhadnout. Ale pokud přimhouřím oko,pak se na seriál dobře dívá. Bohužel s každou další sérií přibývá "všechno přežiju" scén, kdy hlavní postavy neudolá snad ani Terminátor. Aspoň jsou to sympatičtí herci (do šesté série). ()

jasiska 

všetky recenzie používateľa

Strike Back sú skôr 2 seriály. 1. séria je hlavne o Johnovi Porterovi a 2. až 4. sú skôr o tímovej spolupráci Sekcie 20. Aj v iných aspektoch sú rozdiely, ale čo sa nelíši, je kvalita seriálu: Parádička. Najviac sa mi páči, ako niektoré veci sú veľmi realistické a iné sú taká seriálovo prehnaná blbosť, že James Bond vyzerá reálne :-) Každopádne, geniálne zápletky, úžasné postavy a prestreliek a kečupu na mraky. ()

Galéria (472)

Zaujímavosti (15)

  • Seriál je natočen na motivy knihy 'Protiúder' autora Chrise Ryana, který sám patřil k britské vojenské speciální jednotce SAS. (MeanWhile)
  • V 7. a 8. díle 4. série si roli agentky FSB mjr. Niny Pirogovy zahrála česká modelka Tereza Srbová. (mkali)

Reklama

Reklama