Reklama

Reklama

Strážca poriadku

(seriál)
  • Česko Strážce pořádku (viac)
Trailer 1
USA, (2010–2023), 60 h 12 min (Minutáž: 42 min)

Predloha:

Elmore Leonard (kniha)

Hrajú:

Timothy Olyphant, Nick Searcy, Joelle Carter, Jacob Pitts, Erica Tazel, Walton Goggins, Jere Burns, Natalie Zea, David Meunier, Jonathan Kowalsky (viac)
(ďalšie profesie)

Série(7) / Epizódy(86)

Obsahy(1)

Hlavním hrdinou tohoto dramatického seriálu je příslušník US Marshals, Raylan Givens. Je prototypem klasického muže zákona, příliš nemluví a když jedná, tak to stojí za to. Jeho nekonvenční metody mu však způsobují problémy jak u jím vyšetřovaných osob, tak u jeho nadřízených. (matt85)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (114)

MI-380 

všetky recenzie používateľa

Pěkný western: auta místo koní, mobily místo telegrafu, víc řečí, dobří střelci ale zůstávají. S01: 80% (594 hodnotících přede mnou je o jedno procento výš). S02: Když se tak hlouběji seznamuji s jednotlivými postavami tohoto kentuckého zapadákova a vidím, jak postupně ubývají, mám pocit, že by jejich vzájemná likvidace mohla probíhat rychleji: 70%. (625 hodnotících přede mnou posunulo skóre na 82%). S03: Olyphantovo kouzlo je zdá se nekonečné a tak jsem se s jeho pomocí probil i nebezpečně překombinovaným scénářem třetí série: 70% (661 hodnotících přede mnou se vrátilo na 81%). ()

masiko 

všetky recenzie používateľa

Olyphanta jsem drive nesnasel, naopak posledni dobou kde se objevi, tam je obrovskym plusem. Justified samozrejme stoji jen a jen na nem - postavu US Marshalla, ktery nosi kovbojsky klobouk a rad si hraje na westernoveho hrdinu, ztvarnil dokonale. Sympaticky je take velmi osobni pristup, oldschool nadech a casty sarkasmus. 1. serie: 80%. Z druhe sezony jsem lehce zklaman. Prestoze celkove je zajimavejsi a asi i kvalitnejsi (super hlavni dejova linie), vytratila se z Justified ta westernovost. Raylan sice porad hlaskuje a strili, ale nevim no... Zklamani ale rozhodne ne, precijen prvni serie stoji jen a jen na Olyphantovi, v te druhe uz je Timo jen kus dobre fungujici skladacky. 2. serie 80% A me prani bylo naplneno, Raylan se hned v 1. dile treti serie vratil ve westernovem stylu. Po treti serii zvedam na 5*. PS: Ctvrtou serii uz nejsem schopen rozumne hodnotit, Justified se stalo mym TOP 1 serialem a sezral bych v nem uz asi uplne vsechno :) ()

Reklama

Laerry 

všetky recenzie používateľa

Nejedná se zde o typickou kriminálku, kde by na začátku byla vražda a celou epizodu by se vyšetřovala. Zde se zločin stane klidně teprve až v polovině dílu, nebo k němu nemusí dojít vůbec. Jde spíše o drama zaměřené na postavu Raylana, která je zajímavá sama o sobě, a dokud je na obrazovce, všechno klape, tak jak má. Ale v okamžiku, kdy je kamera věnována někomu jinému, třeba dvěma pachatelům, jak si pět minut spolu povídají, věci začnou skřípat. Většina dílu je založena na dialozích a jen malému procentu skutečné akce, proto jestli hledáte napětí v podobě neustálých přestřelek či honiček v autech, porozhlédněte se někde jinde. Jestliže ale ujíždíte na drsných chlápcích, kteří za každých okolnostech vypadají "cool" a přáli byste být jimi, Justified vám v tomhle může vyjít vstříc. ()

Kaceris 

všetky recenzie používateľa

Justified je seriál ktorý zozačiatku nezaujme ničím iným ako hlavným protagonistom, neústupnym maršálom Raylanom Givensom. Zo začiatku sa seriál drží formátu diel=nový prípad, no v momente ako sa v polke 1.série pridá do príbehu Boyd Crowder a s ním aj príbehový prvok, diely sa prestávajú zlievať dokopy a seriál dostáva nový rozmer. Westernová atmosféra je tu pevne cítiť a tento feeling začne od momentu, kedy začne hrať zvučka v intre. Okrem atmosféry ale seriál ponúka aj jeden z najlepších vývoj postáv. Raylan kolíše aj hore aj dole, ale po tom čo sa vráti do Harlanu z Miami tak sa tam udomácni a veľa problémov sa mu stáva osobných. To ako nekompromisne tasí zbraň a prakticky si robí pravidlá je to čo z tejto postavy robí slasť pre oči. Ďalej tu je ale postava Boyd Crowder. Boyd, ktorý je zo začiatku kriminálnik sa stáva katolíkom ktorý sa snaží okolie presvedčiť že už sa zlepšil, sa potom aj tak späť do kriminálneho sveta vráti. Chémia Boyd-Raylan je to najsilnejšie púto v seriáli a každá scéna kde sa títo dvaja stretli je nezabudnuteľná. Predsa len, kopali spolu uhlie. Justified je proste hláškujuca, akčná, dejovo drásajúca pecka z prostredia amerického vidieku ktorá si postupne získava diváka aby ho do finále nepustila. ()

Cervenak 

všetky recenzie používateľa

1. sezóna: Veľmi kolísavá úroveň. Mňa viac bavili diely z prvej polovice sezóny, tie so samostatnými pointami. Timothy Olyphant je ale frajer, vždy ma udiví, že takému manekýnovi s teplošskými gestami a modelovským úsmevom uverím nejakého drsného killera (toto nie je prvý prípad). Westernovo-sedlácka atmosféra je super a finále so vzťahovým zvratom a masívnou prestrelkou ma nadchlo. Najlepší titulkový song medzi súčasnými seriálmi. "Pánové, ztlumte to trochu." "A proč jako?" "Protože jsem si neobjednal whisky s debilama." 2. sezóna: Geniálna. 3. sezóna: Trochu slabšia ako druhá, ale Timothy je Boh a každá veta v jeho podaní nezabudnuteľná hláška. Jeden z najlepších seriálov súčasnosti. ()

Galéria (708)

Zaujímavosti (16)

  • Pilot byl natočen v Pensylvánii. Zbytek série je natočen v Los Angeles County, Kalifornie. (ČSFD)
  • Séria sa mala pôvodne menovať Lawman (Muž zákona). Titul bol však zmenený, aby sa zabránilo zámene s TV reláciou Steaven Segal Lawman (2009). (Spilvo)

Súvisiace novinky

Quentin Tarantino odhalil svůj poslední film

Quentin Tarantino odhalil svůj poslední film

15.03.2023

Ačkoliv všichni pevně věří, že si režisér Quentin Tarantino (Kill Bill, Pulp Fiction) rozmyslí svůj plán na ukončení filmové kariéry se svým desátým snímkem, na jeho závěrečné rozhodnutí si budeme… (viac)

Quentin Tarantino zřejmě míří do televize

Quentin Tarantino zřejmě míří do televize

17.11.2022

Pokud se nějaké zprávy ze světa filmu jen stěží dají brát vážně, jsou to právě informace o tom, co by se mohlo stát dalším projektem režiséra Quentina Tarantina. Třetího Kill Bill ani eRkového Star… (viac)

Tarantino by mohl natočit epizody Strážce pořádku

Tarantino by mohl natočit epizody Strážce pořádku

26.02.2022

Kultovní režisér Quentin Tarantino (Pulp Fiction, Tenkrát v Hollywoodu) jedná s producenty nedávno oživeného seriálu Strážce pořádku o možné režii několika epizod. Minisérie Justified: City Primeval… (viac)

Strážce pořádku hlásí návrat

Strážce pořádku hlásí návrat

15.01.2022

Fanoušci drsných mužů v kloboucích pozor, kabelovka FX má pro vás totiž dobré zprávy. Čerstvě totiž odmávala po sedmi letech pokračování seriálu Strážce pořádku, jehož nová série ponese název… (viac)

Reklama

Reklama