Reklama

Reklama

Päste zo železa

  • Česko Pěsti ze železa (viac)
Trailer 1

V odľahlej dedinke kdesi pánubohu za chrbtom v Číne 19. storočia prinútia súperiace klany tajomného cudzinca (RZA), obdareného mimoriadnym kováčskym talentom, ukuť im špeciálne zbrane, akých inde na svete niet. Keď sa jedného dňa v ich dedinke objaví legendárny Jack Knife (Russell Crowe), konflikt znepriatelených gangov, v ktorom majú čo povedať aj vplyvná kurtizána Madame Blossom (Lucy Liu) a jej neviestky, sa nebezpečne vyhrotí vďaka hriešne veľkej zásielke zlata, ktorú chce získať... Asi úplne každý! Mladému kováčovi neostáva nič iné, len siahnuť až na dno svojich možností i fantázie a uzavrieť pár naozaj nečakaných spojenectiev, aby zachránil svoj biedny život i životy nevinných dedinčanov pred vražednou presilou! (TV Markíza)

(viac)

Videá (28)

Trailer 1

Recenzie (281)

Madsbender 

všetky recenzie používateľa

Mierne ujeté guilty pleasure, miešajúce takmer tarantinovskú dávku brutality s legendárnymi ázijskými hopsacími a lietajúcimi bojovkami. Škoda len, že scenár je úplne naprd, hudba príliš nesedí je to nepekne zostrihané z originálu, ktorý mal rozhodne väčšie ambície. Ale vďaka stále očarujúcej Lucy Liu, štýlovému Russelovi, pár kvalitným bitkám a mosadznému chlapíkovi to celkom ujde. ()

Chrustyn 

všetky recenzie používateľa

Nezajímavá divočina, těžící hlavně z jmen Quentina Tarantina (nejspíše se jen občas ukázal na place, tak si režisér vypůjčil jeho jméno) a Russella Crowea, (dost možná jeho nejpodivnější a nejzbytečnější role) která je tak cool a originální, až je trapná a nudná. Po všech směrech nezajímavý akčňák, marně se snažící okopírovat look, starých kung-fu mlátiček, plných tajemných bojovníků a krve. ()

Reklama

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $15miliónovTržby USA $15,634,090Tržby Celosvetovo $22,018,988Tržby za predaj Blu-ray v USA $4,572,759 //počet predaných kusov 150,243Tržby za predaj DVD v USA $6,826,582 //počet predaných kusov 260,257║ Tarantino present "ďalší" Grindhouse biják, priamočiari béčkový akčný výbušný úlet, plný krvi, masakrov, dokonca sa k tomu pridal trošku pribratejší Russell Crowe, akcia výborná, o nude ani reč, takáto akčná uvoľnená oddychovka moja šálka kávy. /80%/ ()

cukorek 

všetky recenzie používateľa

Začnem pocitom z toho filmu, ktorý vystihuje jediné slovo - nechápem. Nechápem čo som videl, komu bol ten film určený, aký malo zmysel dať do obehu takú ťažko blbú inštaláciu plnú prehnaných degradujúcich výmyslov (hovorím o ľudoch z ktorých striekala krv ako z prepichnutého natlakovaného pivného suda, nehovoriac o dôveryhodnosti v každej snímke). O tomto filme ma teda nikto nepresvedčí, že mal nejakú umeleckú hodnotu. Takéto výkony podajú aj cigoši z ulice, čo sa hrajú na šaolinských bojovníkov. Obrovský nesúlad tvorila aj moderná hudba, ktorá sprevádzala historické súboje, čím narúšala bojovú atmosféru. Žiadne napätie, žiadna pointa, strohé lámanie kosti a vybavovanie si účtov, všetko plynie ako na páse až kým na konci nevybuchne obrovský, mosadzdný "plynový kotol" (Brass) a zrazu je hrdinom bez ruký Blacksmith (skopírovaný hrdina z Mortal Kombat). Aj keď v hereckom obsadení figuruje Russell Crowe, nemôžem tomu filmu dať viac ako 20%. Od RZAa si už ďalší film nepustím. ()

becki_tu 

všetky recenzie používateľa

Nechápu, co vedlo Russella k účasti na tomto projektu. Asi si na natáčení Amerického ganstera vyměnili s RZA vyzitky. Pokud jde o RZA (sakra, do skloňování tohoto podivného jména se pouštět nebudu), tak tomu se režisérský debut moc nepovedl a je v něm na první pohled spousta chyb. Nechápu i to, proč si vybral jako svůj debut zrovna kung-fu film, navíc když si chtěl zahrát jednu z hlavních rolí. Ano, černoch-kovář v čínské vesnici. Klasika přeci. Pár dalších pozvaných hereckých hvězd sice potěší, ale ve výsledku je budete spíš litovat, protože celý film působí bezradným dojmem čím chce vlastně být. Sázka na naturalistické pojetí soubojů tak v kontextu celého filmu působí spíš směšně, stejně jako převážně hiphopový soundtrack. Kdyby RZA natočil v podobném duchu souboj gangů na předměstí amerického velkoměsta, vsadil bych boty, že by to dopadlo rozhodně líp. Koukatelnost filmu tak vlastně zachraňují Russell Crowe, sympatické asijské herečky a vcelku slušné akční finále. ()

Galéria (40)

Zaujímavosti (8)

  • V jedné z rolí se objevil Cung Le, ve Vietnamu narozený Američan, který získal titul šampiona pod kickboxerskou organizací ISKA a IKF v Kickboxu a Sanshou se zápasovým skóre 17:0. V době uvedení filmu zápasil v MMA v organizaci UFC. Současně je bývalým šampionem organizace Strikeforce ve střední váze. (JardaBauer)
  • Natáčenní probíhalo v lednu 2011 převážně v čínské Šanghaji. (gogos)
  • RZA původně plánoval dva čtyřhodinové snímky. Producent Eli Roth mu však povolil pouze jeden film, a to o délce zhruba 90 minut. (Geriel)

Reklama

Reklama