Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Táto romantická komédia, v niektorých krajinách známa pod názvom The F Word, je adaptáciou divadelnej hry T. J. Dawea a Michaela Rinaldiho "Toothpaste and Cigars". Čo keby muž stretol zadanú ženu a pocítil by k nej lásku na prvý pohľad? Mal by jej o tom povedať? Túto dilemu sa snaží vyriešiť Wallace (Daniel Radcliffe). Žije v Toronte, nedokončil vysokú školu a ani v práci nie je šťastný. Chantry (Zoe Kazan) naopak už má zariadený život s úspešným Benom (Rafe Spall) a pracuje na svojej kariére. Wallace chce zistiť, či by mal u Chantry šancu. Otázku, ako si ju získať, konzultuje so svojím kamarátom Allanom (Adam Driver), ktorý je zároveň Chantryným bratrancom (farfalla)

(viac)

Videá (18)

Trailer

Recenzie (231)

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Na tento film som sa naozaj veľmi tešil, o to väčšie je napokon to sklamanie :( Skvelý námet o kamarátstve medzi mužom a ženou, ktoré balansuje na hrane medzi priateľstvom a Láskou. Práve na toto som sa tešil (a samozrejme aj na Zoe). Byť zaľúbený do zadanej kamarátky, to sa predsa stálo nejednému z nás. A k tomu tá klasická dilema, či sa oplatí pre úprimné odkrytie citov riskovať cenné priateľstvo... Ale taký sľubný námet a skvelo rozvíjajúci film zbombardovať tupými klišé? To fakt NEPOCHOPÍM!... A pritom som mal z toho po celý čas dobrý pocit, že tento príjemný kanadský film sa bude klišé vyhýbať až do samého konca. No to nebolo jediné, čo mi na tomto filme v konečnom dôsledku vadilo. Tie časté trápne dialógy (akože sarkastické) medzi Wallacom a Chantry sa podľa mňa fakt dali nahradiť aj niečim zmyselnejším. Čo sa týka hereckého obsadenia: k Radcliffovi mám akúsi harrypotterovskú averziu a jeho herecký prejav mi príde fakt protivný, aspoň že Zoe Kazan to ako tak zachránila. No tomu klišé scenáru to už nepomohlo... ()

Spiker01 

všetky recenzie používateľa

Ok, hledání nejlepšího (feel-good) filmu vůbec právě skončilo. Naprosto neuvěřitelný zážitek, fantatická hlavní dvojka (Radcliffa už jsem viděl v hodně filmech, ale tohle je jeho naprosto nejlepší role), nesmrtelné hlášky ve kterých vládne zejména obrovitý Adam Driver a celkově 90 minut, které uplynuly tak rychle, jako kdybych koukal na patnáctiminutový kraťas. Naprosto pohlcující...10/10 ()

Reklama

misterz 

všetky recenzie používateľa

Taká príjemná, oddychová romantická drámička doplnená o pár humorných scénok. Na mňa to fungovalo, bavil som sa hlavne na Radcliffovi a Zoe - ich osobitý herecký prejav v spojení s humorne ladenými dialógmi a pár hláškami navodil celkom fajn atmosféru. Ako dvojke im to klapalo náramne. 70/100 ()

Fr 

všetky recenzie používateľa

,,MOŽNOST ČÍSLO TŘI. TRPĚLIVĚ ČEKEJ. BUĎ SE KVŮLI TOMU ODLOUČENÍ ROZEJDOU A NEBO NE, A ONI SE VEZMOU, BUDOU ŠŤASTNÍ A TY BUDEŠ STÁT MIMO, A NAKUKOVAT K NIM. POTICHU TOUŽIT, BŮHVÍ JAK DLOUHO. …" /// Wallace je týpek se zlomeným srdcem, kterej inspiraci k lásce hledá v pohádkách (Romantik? Cynik?). Navíc se dokáže stýkat s ženskou, aniž by dostal stíhačku do hangáru… Film postavenej na budováním atmosféry, milejch dialogů s lehkým ftipem a romantickým věřte-nevěřte. Srdce romantika vocení i nepatetickej závěr, kterej (možná) nažene do nejednoho voka kroupu. A přitom takovej vobyčejnej příběh. Nevobyčejně podanej a zahranej. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Hru "Toothpaste and Cigars", autorské dvojice T.J. Dawe, Michael Rinaldi, neznám. 2.) Hledám návod na léčbu bolavýho srdíčka. 3.) Thx za titule ,,docky87“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Sarkastic 

všetky recenzie používateľa

„Měla jsem ho ráda tak moc, že se ani nechci vyspat s jeho kamarádama, abych mu to vrátila. Teda udělám to, ale neužiju si to.“ Naprosto parádní romantická komedie (jen s pár vážnějšími místy), v níž je poměr humoru a romantiky/vztahovosti namixován v takřka dokonalém poměru. Těch hlášek (pronášených navíc nejen hlavní dvojicí; btw, Daniel mě mile překvapil už ve druhém filmu mimo HP a pro Zoe asi začínám mít trochu slabost) a vtipných situaci (setkání s bejvalkou, zkoušení v kabince, opilý telefonát a mnoho dalších) je opravdu hodně a ani směrem k závěru jich (jak to bývá u jiných žánrovek) zase tak moc neubývá. Podobně je to s množstvím postav a situací, ve kterých se jistě mnoho diváků najde. Nesedlo mi snad jen to vypadnutí z okna (+ sanitka) a závěr, který byl na můj vkus až zbytečně moc rozmáchlý („střechu“ bych osobně dal hned po „předávání dárků“), proto dávám plný počet s přívlastkem „slabší“ „Takže tvoje rada je být buď nemorální, záludnej nebo ubohej.“ – „Když to takhle řekneš, tak to nezní jako dobrá rada.“ ()

Galéria (49)

Zaujímavosti (8)

  • Scénář vznikl na motivy populární divadelní hry "Toothpaste" and Cigars od dvojice autorů T.J. Dawe a Michael Rinaldi. (Neffy)
  • Pôvodne boli do hlavných úloh obsadení Casey Affleck a Mary Elizabeth Winstead, ale filmári neskôr rozhodli, že by mali obsadiť mladších hercov. Preto je trochu ironické, že Zoe Kazan, herečka, ktorá nahradila Mary Elizabeth Winstead, je v skutočnosti staršia ako Winstead. (Mathew234)
  • Napriek tomu, že prevažná časť filmu sa odohráva v Toronte, je možné si všimnúť hneď v niekoľkých scénach (00:07:40 – Wallace so synovcom sledujú horor, 01:19:20 – scéna v bare), že postavy nefandia "domácemu" hokejovému tímu (Toronto Maple Leafs), ale paradoxne ich najväčšiemu rivalovi – Montrealu Canadiens. (mclenin)

Reklama

Reklama