Reklama

Reklama

Falling Skies

(seriál)
  • USA Falling Skies
Trailer 4
USA / Kanada, (2011–2015), 36 h 49 min (Minutáž: 39–43 min)

Tvorcovia:

Robert Rodat

Hrajú:

Noah Wyle, Moon Bloodgood, Drew Roy, Maxim Knight, Sarah Carter, Will Patton, Connor Jessup, Colin Cunningham, Mpho Koaho, Seychelle Gabriel, Doug Jones (viac)
(ďalšie profesie)

Série(5) / Epizódy(52)

Dej 10-dielnej minisérie sa odohráva 6 mesiacov po nečakanom a brutálnom útoku neznámej mimozemskej rasy na našu planétu a vyhladení takmer celej populácie. Hlavným hrdinom je profesor histórie z Bostonu Tom Mason (Noah Wyle), ktorý pri útoku prišiel o svoju ženu a jeho syn bol uväznený. Momentálne patrí k lídrom ľudí, ktorí prežili inváziu a zbierajú informácie o mimozemšťanoch, aby jedného dňa ľudstvo mohlo vykonať svoju pomstu a poraziť nepriateľov. V tom mu pomáhajú aj jeho ďalší dvaja synovia, detská doktorka Anne Glass (Moon Bloodgood) alebo hlavný líder hnutia 2nd Mass, Weaver (Will Patton).
Seriál je produkovaný americkou televíznou stanicou TNT, výkonným producentom je Steven Spielberg. Pilotný diel napísal Robert Rodat (nominácia na Oscara za scenár k filmu Zachráňte vojaka Ryana). (Pugo)

(viac)

Videá (109)

Trailer 4

Recenzie (264)

honajz 

všetky recenzie používateľa

Pilot, který většinou má navnadit, mi přišel nic moc. Nějak mi tam nejsou jasné všechny okolnosti a podmínky - v noci tuhá řežba, ve dne se přesunuje tři sta lidí a nikde žádný emzák, nikdo se nebojí, že se objeví... Ty rodinné vztahy proč ne, ale tady mi přijde to až zas tak nefunguje. Zkrátka po pilotu mám pocit, že ani tvůrci neměli jasno, jak celý zajímavý námět pojmout a kudy vést. ()

2-Xtreme 

všetky recenzie používateľa

Hodnotenie (zatiaľ) po úvodom dvojdiely. To mám pozerať 10 častí o tom, že opäť nejaká skupinka ľudí putuje z bodu A do bodu neviem-kam? Popritom sa stretne s inou skupinou ľudí, ktorí sú tí zlí, občas nejaký ten emzák (mimochodom vyzerajú ako kopia, niečoho zo Spielbergovej Vojny Svetov, Terminátorov a krevetákov z Districtu 9), hra na city a všetky klišoidné chujoviny z tisícky podobných konceptov? To vážne? Zatiaľ žiaden náznak originality, čo by som preglgol, ale je to hrozná nuda a pretože viem čo čakať ďalej... Falling Skies ma nemá čím prekvapiť. To už radšej ten Walking Dead, ten má aspoň zombie. Hold, je to rodinný seriál a preto sa žiadne poriadne post-apo(krik, strach, beznádej) nekoná, atmosféra skoro žiadna a triky sú úsmevné ako tí alieni :/ PS: až sa bojím ďalších dielov. edit: po 3. diely končím ()

Reklama

3n3my 

všetky recenzie používateľa

Prepadák roka 2011 medzi seriálmi. Mal som problém dopozerať prvých 10 častí - viac menej zo zvedavosti, a s vierou vo vygradované finále prvej série sa mi to aj podarilo. No s tým záverom vygradovalo akurát tak moje sklamanie. Zhrnutie: gýčovitý sci-fi nepodarok preferujúci trápne dialógy a vzťahy pred vizuálnou stránkou. ()

Campbell 

všetky recenzie používateľa

Ach jo další seriál který mi moc nesedl, a při tom jsem se na tenhle zatraceně těšil, už jenom proto že se jedná o sci-fi s mimozešťanama a má ho v záštitu Spielberg. Už jen tyhle dvě věci měly být zárukou kvality, ale bohužel. Tenhle seriál je pro mě tak docela silně nedodělaný ale při tom dost zbytečně ukecaný. Fakt mě sralo jak se každý postavě něco nelíbilo a každá postava musela mít milion připomínek. Herci sice nebyly nejhorší, ale fakt mě štvaly ty jejich postavy. Aspoň že efekty byly fakt na výborné úrovni a masky byly též výborné, kdyby tu bylo více těch mimozemšťanů a méně lidí nezlobil bych se. ()

Real Tom Hardy 

všetky recenzie používateľa

"RETREAT. REGROUP. RETURN. REVENGE." ------------ Tak obrovské seriálové sklamanie som naposledy zažil snáď pri štvrtej sérii Úteku z väzenia. Posledná séria je neskutočné fiasko a urážka divákov, fanúšikov a aj samotného seriálu. Ale tak čo sa dá čakať, keď si niekto povedal, že by bol dobrý nápad otvoriť úplne nové príbehové linky dve epizódy pred koncom. Najvtipnejšie je, že o ukončení 5. sériou sa vedelo ešte niekedy pred tou štvrtou, takže mozog mi to už vôbec neberie. O to viac ma to mrzí, keďže prvé tri série som si neskutočne vychutnával a mal som dokonca aj pocit, že Falling Skies bude mojim obľúbeným seriálom. Noah Wyle je vynikajúci herec, o tom žiadna, veď Spielberg s ním chcel spolupracovať už od čias vojaka Ryana, a práve Noah bude tým prvým, čo si vybavím, keď si na Padajúce nebo niekedy spomeniem, čo by som si nerád, keďže ma ten premrhaný potenciál úplne bolí. A ešte by som rád dodal, že zo seriálu mám pocit, akoby sa jednalo o extra zlacnenú verziu The 100, ku ktorej si dostal mimozemšťanov a vesmírne lode v balení grátis. No nič, to je všetko čo som chcel povedať a teraz šup na Jericho. ()

Galéria (1 519)

Zaujímavosti (10)

  • Pilotní díl měl nejvyšší sledovanost mezi všemi kabelovými stanicemi pro rok 2011. Jeho premiéru si nenechalo ujít 5,9 miliónů diváků. (Amroth666)
  • Původně byl seriál plánován jako minisérie, díky vysoké sledovanosti ale natáčení pokračovalo. (Amroth666)
  • Tom Mason (Noah Wyle) používá jako hlavní zbraň výhradně útočné pušky Kalašnikov, a to různé modely. Od původního AK-47, přes AKM, AKMS, polskou licenční kopii Zastava M70 až po moderní AK-74M2 (v 5. sérii). (Lord_Denvil)

Reklama

Reklama