Reklama

Reklama

Falling Skies

(seriál)
  • USA Falling Skies
Trailer 3
USA / Kanada, (2011–2015), 36 h 49 min (Minutáž: 39–43 min)

Tvorcovia:

Robert Rodat

Hrajú:

Noah Wyle, Moon Bloodgood, Drew Roy, Maxim Knight, Sarah Carter, Will Patton, Connor Jessup, Colin Cunningham, Mpho Koaho, Seychelle Gabriel, Doug Jones (viac)
(ďalšie profesie)

Série(5) / Epizódy(52)

Dej 10-dielnej minisérie sa odohráva 6 mesiacov po nečakanom a brutálnom útoku neznámej mimozemskej rasy na našu planétu a vyhladení takmer celej populácie. Hlavným hrdinom je profesor histórie z Bostonu Tom Mason (Noah Wyle), ktorý pri útoku prišiel o svoju ženu a jeho syn bol uväznený. Momentálne patrí k lídrom ľudí, ktorí prežili inváziu a zbierajú informácie o mimozemšťanoch, aby jedného dňa ľudstvo mohlo vykonať svoju pomstu a poraziť nepriateľov. V tom mu pomáhajú aj jeho ďalší dvaja synovia, detská doktorka Anne Glass (Moon Bloodgood) alebo hlavný líder hnutia 2nd Mass, Weaver (Will Patton).
Seriál je produkovaný americkou televíznou stanicou TNT, výkonným producentom je Steven Spielberg. Pilotný diel napísal Robert Rodat (nominácia na Oscara za scenár k filmu Zachráňte vojaka Ryana). (Pugo)

(viac)

Videá (109)

Trailer 3

Recenzie (264)

Iwus.ka 

všetky recenzie používateľa

Miniseriál, který je pro fanoušky sci-fi téměř nezbytný. První díl mě zaujal postapokalyptickou vizí a přeživšími lidmi, bojujícími o právo žít. Jak jen to jde, snaží se čelit atakům mimozemšťanů a shánět zásoby potravin či vhodnou munici. S dalšími díly trochu kvalita upadla a seriál se tak stal průměrným. To vše díky tomu, že je zde více mluvení než samotné akce, což je pro takový žánr docela škoda.Závěr seriálu jsem však čekala napínavější, než skutečně byl. Konec zůstal otevřený… Hodnoceno *** po první sérii... 21.7.13 po zhlédnutí druhé série zvedám hodnocení na **** A důvod? Více akce, více mimozemšťanů a vůbec celkově to má větší koule. Tak to má být! ()

TomikZlesa 

všetky recenzie používateľa

Po pilotu okomentuju, ale hodnotit nebudu. Takže pilot na mě naházel snad všechno nejhorší co mohl, během pár minut sem zjistil že zřejmě neuvidím to nejdůležitější, a to přílet emzáků a tupý xichty lidí který tomu nemůžou věřit, celosvětovej chaos, selhání náboženství atd...během dalších 5ti minut sem uviděl emzáka v celý svý kráse, takže okamžitě po napěí, za dalších 5 minut sem viděl fnukající děcko a jeho "krásnej" obrázek. V neposlední řadě na mě vypadla demence největší, lidi bojují proti sobě, za tohle ale bohužel seriál nemůže, že sou lidi kokoti a seriál to naštestí ví. Na druhou stranu nechyběly napínavé momenty, akční scény a lidi se kupodivu chovali jako lidi, sand tohle bude pravý opak "V" kterej začal hodně slibně a pak se nedokázal vyhrabat z vlastních sraček a radši sem na to přestal koukat....uvidíme jak dál......Jo a proč si nudělat tábor na veliký louce kde sme nekrytý a sme pefektně vidět když hned velde je hustej les ! EDIT: po dokokání hodnotí ****, v celku super seriál, pokud bych měl porvnat např. se sračkovou 2. serií Walking Dead, nebo se stupidním V, je tu sice pár chyb ale nevím proč, byl sem neustále napnutej co se bude dít, naštestí minimum keců okolo a žádný přehnaný akce atd....těším se na druhou serii ! Yo, postava Dick, ehm teda Rick je u mě jedna z nejotravnějších postav v seriálu, jak seriálově tak herecky, už dlouho sem neměl takový nutkání někomu zozkopat palici :-) ()

Reklama

Lacike 

všetky recenzie používateľa

1. seria: serial trpi podobnymi neduhmi ako serial Walking Dead. Slusna vyprava, ale omacka medzi akcnymi scenami je dost nudna. Akurat oproti postavam vo Walking Dead, su tieto vdaka hercom sympaticke a to aj napriek tomu, ze ich scenaristi pravidelne aspon raz behom dielu nutia urobit taku koninu, ze iba neveriacky krutite hlavou. Prve dva diely ma to sralo. Potom som to akceptoval a zacal sa tym bavit. Finale bolo zabavne a som zvedavy ako ho rozvinú v druhej serii. Je to proste sracka na ktorej sa bavim tym aka je blba, ale zaroven ju mam preto rad. ()

SniperG1 

všetky recenzie používateľa

Tak za jedno velký lejno stojí herci, animace, akce, mimozemská civilizace, střihy a naprosto debilní scénář!! Hlavní hrdinové jak by smet - Učitel dějepisu, vietcong, všemohoucí pediatrička, dědeček inženýrek, nábožná panna kapitán alá chuck norris a parta malých spratků! Dokázal jsem dokoukat první sérii, dál už mě ani nehne...20% za potenciál ()

Javad 

všetky recenzie používateľa

Prvá a druhá časť (***) : Ja tomu hovorím šetriaci seriál - malí rozpočet sa musí voľajak rozdeliť medzi 10 častí a tak non - stop akciu a super premakané triky nečakajte. Sympatická je ale snaha navodiť akú takú post-UFO-invasion atmosféru. FALLING SKIES je rodinný seriál, takže deti sa nezabíjajú ale unášajú ich emzáci, žiadny hladomor, beznádej a smrť (myslím extra veľké vyhladzovanie populácie), vlastne všetci sú tak povediac celkom happy, akurát musia počkať pokiaľ im odboj (polícia a armáda už neexistuje) zabezpečí – vybojuje zásoby jedla. Po dvoch častiach nie som moc natešený na tie zvyšné ale hlboké sklamanie to tiež nie je. Tretia časť (****) : Celkovo sa to zlepšuje (boje s mimozemšťanmi) a to je len dobré + 1* oproti prvým dvom častiam. (stále je to však priemer vo všetkých ohľadoch) Štvrtá časť (****) : Dobré, nech sa to už len zlepšuje takto naďalej. Piata časť (***) : Záchrana úspešná... ktorým smerom sa bude seriál uberať ďalej? Som zvedavý. Priemerná časť. Šiesta a siedma časť (***) : Nová postava, nová zápletka ktorá ma moc nebavila, ale našťastie sa aj siedmou časťou skončila. Ôsma časť (**) : Príprava na finálnu dvoj časť - tentoraz budú útočiť ľudia... Deviata časť (**) : A nič z toho, stále sa len pripravujeme na útok. Desiata časť (**) : Žiadna sláva, nudný koniec série. // Seriál ma chvíľami bavil ale iba keď išlo o strety s mimozemšťanmi (boje s nimi alebo zajatie jedného z nich) - čoho je tam naozaj málo, a finále rozhodne sklamalo. Možno sa to v druhej sérii zlepší, ale dosť o tom pochybujem. Chýbajú proste peniaze a tak je o poriadnu akciu núdza a preto sa väčšinou kecá. Pod 3* ale nejdem, pretože niektoré časti boli vcelku dobré. Hodnotenie po prvej sérii : (***) ()

Galéria (1 519)

Zaujímavosti (10)

  • Kapitán Weaver (Will Patton) a jeho dcera Jeanne (Laci J Mailey) si navzájem říkají "Papa Bear" a "Baby Bear", což odkazuje na seriál Sezame, otevři se (od r. 1969). (KM Phoenix)
  • Původně byl seriál plánován jako minisérie, díky vysoké sledovanosti ale natáčení pokračovalo. (Amroth666)
  • Pilotní díl měl nejvyšší sledovanost mezi všemi kabelovými stanicemi pro rok 2011. Jeho premiéru si nenechalo ujít 5,9 miliónů diváků. (Amroth666)

Reklama

Reklama