Reklama

Reklama

Rozprávka sa skončila! Zabudnite na Snehulienku a jej milučký spev, ktorý v legendárnej disneyovke počúva celá príroda. V tejto verzii si krehká princezná neváha obliecť brnenie a na zlú macochu vyráža s mečom v ruke. Snehulienka a lovec je výpravnou dobrodružnou fantasy. Mocná čarodejnica Ravenna (Charlize Theron) sa lsťou votrela do priazne kráľa prosperujúcej a mocnej ríše, ktorý z nej čoskoro urobí kráľovnú a potom zomrie. Ravenne ale podľa proroctva kúzelného zrkadla stojí v šťastí nevlastná dcéra Snehulienka (Kristen Stewart) a posadnutosť vlastnou krásou, ktorú by si rada uchovala navždy. Všetky problémy by vyriešila Snehulienkina smrť, ibaže dievčina práve ušla z domáceho väzenia do Temného lesa, odkiaľ sa ešte nik živý nevrátil. Ale kráľovná potrebuje mať istotu, a tak si najme odvážneho lovca (Chris Hemsworth), ktorý dostane za úlohu ju vystopovať a priviesť späť. Jeho vražednú misiu komplikujú nielen čudní obyvatelia lesa, ale aj to, že Snehulienka nie je len taká obyčajná dievčina. Pokoja pri práci lovcovi nepridáva ani statočný princ, ktorý má pre ňu slabosť už od detstva, a najmä partia siedmich trpaslíkov, ktorí vedia dobre narábať so sekerou a vedia, že so Snehulienkou im svitla nádej na záchranu temnotou zmietanej ríše. (TV Markíza)

(viac)

Videá (60)

Trailer 1

Recenzie (1 647)

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Fakt jsem se tesil a nakonec docela zklamani. Sanders proste neni natolik zkusenej, aby to zvlad ukocirovat a pritom tu byl velkej potencial. Naprosto dostacujici pribeh, kterej funguje jako moderni verze pohadky, ale i jako misty drsnejsi fantasy. Do toho banda super hercu v cele se sympatakem Hemsworthem a zaporackou Theron a vlastne vsichni trpaslici jsou nejaky znamy xichti. Jedina otravna tu je ocekavane Stewart, ktera ma k "v zemi zdejsi ze vsech nejkrasnejsi" sakra daleko, vetsinu casu to je proste smudla se svym klasickym zhuleneckym vyrazem a gigantickejma prednima zubama. Prvni problem je, ze je film dost roztahanej, ackoliv tu je akce dost (i kdyz nektery sceny jsou vykradeny ze znamejsich fantasy), proste to nedokaze strhnout nebo nejak vic napnout. Dalsi problem je, ze spousta vsemoznejch priserek, co tu je zlehka ukazana, neni vubec vyuzita, rubou se tu vlastne jen lidi. Ne ze by to bylo nejak hrozny, proste solidni fantasy se super trikama, ale trailer sliboval daleko vetsi pecku. ()

dO_od 

všetky recenzie používateľa

// Zrcadlo, zrcadlo, copak jsi úplně blbé ?! Charlize Theron je ta nejkrásnější, Bel-chci říct Sněhurka, je prkno, mysliv-chci říct Lovec, je bezdomovecká verze Thora se sekerou a trpaslíc-chci říct.. oni to jsou vlastně trpaslící, tak nic. Trpaslíci tu jsou tak 5 minut a na jejich casting bych řekl, že tu někdo dost promrhal talentem. Přesto to je ve spoustě momentů dost cool na to, abych si to někdy pustil znova. A především, Charlize Theron je ta nejkrásnější ! ()

Reklama

Zeck odpad!

všetky recenzie používateľa

Nejhorší film roku. Naprosto tragická verze Sněhurky a sedmi prcajzlíků, jejichž naprostou stupiditu nezachraňuje ani ohrané klišé: "je to přece pohádka". To, co je ve filmu změněné o proti původní (a hezké) verzi, je na něm taky to nejhorší a nejtrapnější (bojující trpaslíci, vojenský velitel Sněhurka atd.). Neomlouvejte mě, ale tak otřesný výkon jako podala ta beztalentní kráva Stewart, ten jsem snad ještě v žádném jiném áčkovém filmu neviděl. Pominu-li fakt, že je hnusná jak noc a při castingu se musela porota kurevsky snažit, aby do filmu nasrala ty nejhnusnější ženský, které jí na něj přišly, aby vedle nich tato herecká a vzhledová nicka vypadala nádherně, zůstane mi naprosto odpudivý výkon, ze kterého si pamatuju jen ty dvě bílé orbitky v její hubě, kterou permanentně otevírala s přesvědčením, jak je u toho děsně sexy. Pokud si někdo představuje pod pojmem herectví to, že se bude radovat, milovat, smutnit, hecovat armádu a umírat jedním a tím samým výrazem v ksichtě, tak bych mu nenabídl ani štěk v pornu, natož v profesionálním filmu. Když pak daný protagonista promluví a zní jak umírající myš, tak bych ho nenechal dělat ani kulisáka. No a tady ta naprosto dementní herečka, co musí kouřit režiséra aby si vůbec zahrála, hraje rovnou hlavní roli a je snad v 95% stopáže, takže stahuje celý film do hnoje, kam mimochodem právoplatně patří i bez ní. 10% ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Dám len 40%, ale aby sme si rozumeli: na filme je (relatívne) vidieť, že stál dosť veľa peňazí. Niektoré zábery na hrad alebo strašidelný les sú fajn. Naprieč celým príbehom sa nesie v rámci možností pôsobivá pochmúrna/ponurá jesenná atmosféra. Herci nedokážu strhnúť, ale nemôžem povedať, že by som niektorým z nich bol znechutený. Celkovo ma ale film skoro vôbec nezaujal, mnohé zábery (panoramatické zábery na skupinku postavičiek putujúcu po horskom masíve) boli skopírované z Pána prsteňov (dokedy ešte!) a počítačové triky bez života. Príbeh ma nebavil – scény, ktoré sa držia rozprávky ma nudili lebo som ich dobre poznal a „nové“ scény, ktoré v rozprávke neboli, ma nenadchli. ()

hellstruck 

všetky recenzie používateľa

Originálně pojatá pohádka, přesto ne originálně pojatá fantasy. Vizuál je nádherný, ale není to nic, co bychom už někde neviděli (LOTR, Game Of Thrones, ba i Alice In Wonderland). Přesto se mi ten temný vzhled filmu nesmírně zalíbil,zrovna tak jako výborná atmosféra. Měla jsem trochu obavy z Kristen jakožto "krásné" Snow, ale nakonec jsem unešená spíše z ní,než z Charlize, která chvílemi přehrávala (nebo je to jen špatně napsaná postava,kdo ví). Nelíbil se mi konec, který je spíš otevřený, než uzavřený. ()

Galéria (145)

Zaujímavosti (37)

  • Natáčení probíhalo od října 2011 ve Velké Británii. (Verunka1995)
  • V čase 02:05 je vidět v pravé dolní části obrazu, jak sedlák při sklízení pšenice seká tupou stranou kosy, kterou drží obráceně. (Ace.A.T.L.)

Súvisiace novinky

Připravte se na záplavu pohádek

Připravte se na záplavu pohádek

26.04.2016

Ačkoliv pokračování Sněhurky a lovce ukázalo, že se diváci nehrnou na každý pohádkový film, ty od Disneyho se pravidelně mění v hity. Loni to prokázala Popelka a letos hlavně Kniha džunglí, která… (viac)

Jason Bourne vs. Aragorn?

Jason Bourne vs. Aragorn?

20.06.2015

V Universalu letos slaví jako o život. Z Padesáti odstínů šedi, Rychle a zběsile 7 a Jurského světa se vyklubaly neskutečné hity a nadcházející animák s Mimoni dopadne stejně. Na příští rok pak… (viac)

Star Wars hledají režiséra

Star Wars hledají režiséra

02.05.2015

Rozchody režiséra a studia nejsou zas tak neobvyklé. V nedávné době potkaly třeba Ant-Mana (Marvel a Edgar Wright) nebo spin-off Sněhurky a lovce (Universal a Frank Darabont), nejnověji pak ztratil… (viac)

Lovec bez Darabonta

Lovec bez Darabonta

17.01.2015

A další krásný příběh s ponurým koncem. Prequel Sněhurky a lovce nazvaný The Huntsman měl režírovat věhlasný Frank Darabont (Vykoupení z věznice Shawshank, Zelená míle), pár týdnů před natáčením jej… (viac)

Reklama

Reklama