Reklama

Reklama

Pätica ženatých mužov - Vincent Stevens (Karl Urban), Chris Vanowen (James Marsden), Luke Seacord (Wentworth Miller), Marty Landry (Eric Stonestreet) a Philip Trauner (Matthias Schoenaerts) - si prenajme krásny podkrovný byt v meste - ideálne miesto pre tajné ľúbostné zálety, sexuálne hry alebo inú, možno aj nelegálnu zábavu. Raj na zemi sa však onedlho premení na nočnú moru, keď v byte objavia telo neznámej mŕtvej ženy. Na rad prichádzajú zásadné otázky, ktoré je treba zodpovedať. Nikto si nemôže byť ničím istý a prvotná dôvera sa medzi priateľmi vytráca. Najpodstatnejšie však je, kto je vrah. Je totiž jasné, že vrahom musí byť jeden z nich. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (137)

VanTom 

všetky recenzie používateľa

Mrtvá milenka ve "šmajchlovacím" apartmánu pětice ženatých kamarádů samozřejmě způsobí, že na povrch začnou vyplouvat všemožné tajnosti, lži, obvinění, čímž jejich přátelství projde fatální zatěžkávací zkouškou. Až přehnaně dynamicko-dramaticky natočené nelineární rozplétání samozřejmě zahákne tím, co k vraždě vedlo, ovšem ke konci přichystá těch zvratů (a nedotažeností) přespříliš. 45% ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Loft po třetí :D Remaky akosi nemusím, obzvlášť keď je všetko ako cez kopirák a bez zmeny. Ale pri Lofte by som ani zďaleka nebol až taký kritický ako väčšina ľudí tu. Áno, je to o inom, keď už človek od začiatku vie akým manipulatívnym štýlom sa celý film bude uberať, ale stále je to rozhodne kvalita! Našťastie som Loft videl naposledy pred cca 10 mesiacmi, tak som už aspoň trochu pozabudol, že ako sa ktorá postava predvedie vo vzťahu k svojim nerozlučným priateľom. Ale čo sa týka výberu obsadenia a samotného spracovania, tak som celkom spokojný. Aj keď originál je vždy predsa len originál... avšak ten kto nevidel ani jeden z predchádzajúcich dvoch verzii Loftu, tak určite bude nadšený! ()

Reklama

maddy 

všetky recenzie používateľa

Keď dvaja robia to isté, nie to vždy to isté a keď jeden z tých dvoch robí ešte aj tretí krát to isté, tak už vôbec nie. Pretože rovnako ako platí, že dva krát opakovaný vtip, už nie je vtipom, tak aj tri krát ten istý film prestáva byť dobrým filmom. Originálny belgický The Loft je štýlový thriller videoklipového strihu o jednej vražde v tajnom apartmáne partie kamarátov, ktorý scény mení síce výhradne skrz dialógy, ale vďaka našlapnutému tempu a neustálym zvratom necháva diváka permanentne v napätí. Od samotného úvodu po prekvapivý záver zámerne metie a vytvára pútavú mozaiku vzťahov, intríg a podvodov. Rovnaký film v podaní Holanďanov sa snažil presne o to isté, ale už to bola pomerne nuda. Americká verzia vzhľadom k látke bola takmer nevyhnutná a sľubovala záruku kvality pôvodného filmu, nakoľko ju opäť dostal do rúk tvorca pôvodného Loftu. Ako to už však pri mnohých remakoch býva, zahraniční režiséri pri nich akoby stratili svoju identitu. The Loft tak postihol rovnaký osud ako mnohé remaky ázijských hororov, ktoré svojho času v neskorších dvetisícich rokoch zaplavili kiná. Mnohé z nich, prípadne ich pokračovania, dostali na starosť pôvodní režisér, ale vytratila sa ich osobitosť alebo špecifická atmosféra. The Loft tak v podstate nič nekazí, len je to po tretí raz to isté, presne to isté. S rovnakými scénami, dialógmi, ešte aj strihom jednotlivých scén. Nie je tu jedna jediná scéna, ktorý by to čímkoľvek odlíšila a ako som už spomínal vyššie oproti belgickej verzii film stratil všetku atmosféru. V americkej podobe to je taký priveľmi úhľadný thriller, ktorý ide po vopred vytýčenej, predvídateľnej cestičke až do samotného záveru na párty, ktorý je opäť efektne podkreslený hudbou ako z akčného filmu, akurát už pri ňom necítiť také napätie. Stále sa na to síce dobre pozerá, každá scéna dej posunie nikam inam, ale jediné kvôli čomu sa po tretí krát oplatí v tomto prípade pozerať to isté sú slušní herci. Keďže sa podarilo obsadiť celkom známe mená (James Marsden, Wentworth Miller, Karl Urba, Rhona Mitra ...) tak americký The Loft má aspoň v tomto jedinom značne navrch oproti predchodcom.Akurát neviem komu presne má byť táto verzia určená, Američanov takmer vôbec nezaujímala (súdiac podľa minimálnych zárobkov z kín), tí ktorí videli belgickú prípadne aspoň holandskú verziu nemajú dôvod pozerať znova na to isté a tí ktorí nevideli ani jeden Loft, tak nech rozhodne siahnu po origináli, než po ktorejkoľvek z jeho dvoch kópií. A ak to takto pôjde ďalej, tak si čochvíľa natočí každá štát svoju verziu Loftu. CELKOVO: 3* (6/10) ()

mrclTV 

všetky recenzie používateľa

Netradičný pokus o klasickú detektívku - kto je vrah?... Skončil len pri pokuse, nie je to žiadna sláva, ale zámer bol celkom dobrý. Z partičky piatich najlepších kamarátov sa stane partička najhorších kamarátov, hneď pri prvom momente, keď ich priateľstvo začne byt skúšané poriadnou šlamastikou (eufemisticky povedané). Ale už keď si človek myslel, že príde nečakaný a zaujímavý zvrat... tak nejaká séria zvratov skutočne prišla, ale len s veeeľmi nezaujímavým výsledkom - kde všetko zariadia prášky na spanie zamiešané v alkohole (tak stará vec, ale tu ju hlavný zaporák využíval dosť intenzívne). Proste typický film v modrých percentách. PS: Niekedy (alebo skôr väčšinou) filmovému priemyslu nerozumiem, načo je dobré, točiť ten istý film behom par rokov tri krát? Na doplnenie, toto je americký remake, holandského remaku, belgického originálu. ()

Plaque odpad!

všetky recenzie používateľa

Ci pana beka, tak venezuelská telenovela sa môže strčiť do riti. Toto je konkurencia pre hocijaký 400 dielny seriál. Príbeh o plynutí času, počas ktorého so všetkými vyjebáva jeden nesympatický Džejár alebo o škaredej bloncke, ktorá má mindráky z nápadne maskulínnnnnneho obočia. Miestami som mal pocit, že sa v tom byte ani nedohodnú či si tú vychladenú dvadsiatku dajú ešte raz alebo radšej zakamuflujú všetky stopy po prehnanej menštruácii zápästia. A k tomu skutočne nechutná partička čuráčikov, ktorá sa skladá na súkromný byt, aby si tam mohol každý po jednom zatrtkať s nejakou prefetovanou šľapkou. To všetko robia preto, aby neplatili účty za hotel v hotovosti. Manželky sú totiž krepé piče a nevšimnú si niekoľko stoviek, ktoré každý mesiac odchádzajú za nájom z účtu. Jasné, to skôr vysnoria hotel XY a tam im na požiadanie predložia zoznam hosťov, kde bude ich mužíček zapísaný v kolónke hneď pod Paris Hilton. Skutočne premyslené... Musím uznať. Akurát, že scenárista nezostal iba pri ľahkých drogách a nakoniec sa z toho vykľuje, že všetci sa skladajú kamošovi, pretože iba ten tam poctivo kefuje všetko čo mu príde pod ruky. Neznáme, známe, sestry, frajerky, manželky všetkých ostatných. Ešte šťastie, že majú medzi sebou aj úchyla, ktorý si poctivo nahráva vlastné porno... Inak by sa nikdy nedozvedeli, že na čo to vlastne prispievajú... Ach môj Bože!!! Už nikdy viac takúto pičovinu, prosím. ()

Galéria (47)

Zaujímavosti (9)

  • Film bol uvedený až tri roky po dotočení kvôli zmene distribútora filmu. (Arsenal83)
  • Matthias Schoenaerts je jediným hercem v obsazení, který účinkoval také v belgickém snímku Loft (2008), v němž ztvárnil hlavní roli. (Conspi)

Reklama

Reklama