Reklama

Reklama

Duel

(relácia)
  • Slovensko Duel šampiónov
Súťažný
Slovensko, 2006, 22 min

Účinkujú:

Janette Štefánková (moderátor), Michal Ďuriš st. (moderátor), Gregor Mareš (moderátor), Filip Jánoš

Obsahy(1)

Vedomosti premenené na peniaze.  Vo vedomostnej súťaži Slovenskej televízie si pod moderátorskou taktovkou Janette Štefánkovej alebo Michala Ďuriša zmerajú sily, ako to už v dueloch chodí, vždy dvaja protihráči. V troch súťažných kolách majú možnosť porovnať si a premeniť na peniaze svoje vedomosti z najrôznejších oblastí života. Atraktívnou novinkou je bezpochyby okamžité odovzdanie celej finančnej výhry víťazovi v závere relácie. Samozrejme, ak sa nerozhodne hrať a vyhrávať ďalej... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (58)

tatka 

všetky recenzie používateľa

17,45, kávička, Duel, takmer každodenný rituál. No, nie je to Milionár s Gunterom Jauchom, ale vďaka ti, STV, že je tam Gregor Mareš a nie nočná mora Malachovská. Možno by ten Gregor nemusel byť taký mierny a korektný, trochu podpichnúť sem-tam by nezaškodilo. Ale kto stojí na opačnej strane pultu v telke nemusí zdieľať môj názor. ()

sosi 

všetky recenzie používateľa

Klasická vedomostná súťaž, ktorá ničím neprekvapí ani nezaujme. Hlavne ma odrádza moderátor Gregor Mareš, ktorý sa tvári, že zjedol múdrosť sveta pri tom všetko číta z toho svojho monitoru. Je tupší jak tí súťažiaci, z ktorých si robí srandu, robí sa že nad neho neni a každú vetu keď zopakuje 2 krát tak doma už pením. ()

Reklama

classic 

všetky recenzie používateľa

Niekto má výhodu,keď nemá tzv v hlave nasraté,a tak sa ľahučko dostane k vrcholu,kde bude RTVS o pár tisíc eur ľahšia,potom budú dávať programy s nulovou úrovňou,čo je stále... Televízia je pre mňa Tabu,nie tobôž vidieť ksichty typu moderátora Gregora Mareša,ktorý zdeptá aj súťažiacich s jeho mimikami tváre. ()

MontyBrogan 

všetky recenzie používateľa

Duel ma baví, tak by som hodnotil možno aj vyššie, napriek prehnane korektnému Gregorovi Marešovi (ktorý vysvetľuje, čo by už moc nemusel, alebo sa opravuje, keď je každému jasné, ako to asi myslel), pretože je vždy pozitívne naladený sympaťák. Čo mi ale dlhodobo vadí, sú jednotvárne otázky pod danou kategóriou v druhom kole, ktoré má pre každú tému dve zadania. Keď si však vyberiete napríklad tému "Ako sa ten film volá?" a v prvej otázke pohoríte na slovenskom filme, lebo domácu tvorbu nesledujete, na reparát môžete rovno zabudnúť, pretože rozhodne dostanete v druhej otázke zase len slovenskú produkciu. Ako keby tie dvojičky súviseli nielen podľa názvu témy, ale aj detailnejším zameraním. Nabudúce bude možno rovnaká kategória obsahovať oscarové filmy, nie slovenské. No okruh, ktorý zahŕňa iba film ako taký, by mohol pozostávať z mixu týchto podskupín. Proste to pôsobí, ako keby otázky neboli "zamiešané". Update: Kašľať na detaily. Duel pozerám pravidelne, tak šup s ním do topky. ()

liberita 

všetky recenzie používateľa

Odhliadnuc od toho, že súčasná moderátorka Bibiana "Phoebe" Ondrejková je neuveriteľne ukecaná, otravná a nudná, je Duel prijateľnou vedomostnou súťažou. Samozrejme, že ako v každom podobnom formáte, aj tu závisí kvalita každej časti od súťažiacich a otázok. Šanca aspoň niečo vyhrať je pre účastníkov ale pomerne vysoká, pretože otázky nie sú priťažké a sú koncipované zo širokého spektra vedomostí a zaujímavosti, preto nie je nemožné nájsť si v nich témy, ktoré sadnú. Stačí byť teda múdrejší alebo mať viac šťastia než súper a výhra, aj keď nie vždy veľmi veľká a postup do ďalšieho kola je vo vrecku. ()

Galéria (10)

Zaujímavosti (8)

  • Aktuálnym rekordérom v počte víťazstiev je mladý učiteľ Slavomír z Levíc, ktorý vyhral dovedna 33x a odniesol si 31 500 €. Osudným sa mu stalo až nešťastné 34. kolo, kedy sa dostal do mínusu (- 490 €), rovnako ako jeho súper (- 1530 €), lenže aj napriek lepšiemu skóre mu pravidlá nedovoľovali v hre pokračovať. (donnie22)
  • V databáze otázok z vedomostnej súťaže Duel je v súčasnosti takmer 70 000 otázok zaradených do pár tisíc tematických okruhov. Počas jednej relácie ich súťažiacim odznie 50. (donnie22)
  • Maximálna výhra v jednej hre bola 2 345 eur. (odmocnina)

Reklama

Reklama