Reklama

Reklama

Po prvním masakru v roce 1974 se podezření obyvatel městečka obrátilo proti rodině Sawyerových. Rozvášněný dav dům Sawyerových obklíčil, vypálil a celou rodinu do posledního člena vyvraždil. Když se o několik desítek let později dívka jménem Heather dozví, že po své babičce zdědila nemovitost v Texasu, rozhodne se společně s několika kamarády vyrazit na výlet a svůj nově nabytý majetek si prohlédnout. Po příjezdu zjišťuje, že zdědila velkolepé sídlo. Hrůza, která se ukrývá ve sklepení, na své objevení ale teprve čeká. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (15)

Trailer 1

Recenzie (391)

Kudly4 

všetky recenzie používateľa

Proč né, že jo. Chci se bavit, chci vidět pořádný kozy, chci vidět pořádnej MASAKR. To, že je to občas nelogický, to už bohužel k většině hororům (krvákum) patří a to, že je to pouze banda ušmudlanejch teen. tak to taky. Je mi v celku jedno, jestli to kazí původní díl nebo celou sérii, pro mě to jsou další pořádný jatka a to mě baví. Závěr mě překvapil a chci další díl ! ()

Botič 

všetky recenzie používateľa

Skutečně pozoruhodný počin na horovém poli - evidentně nezvládnutá práce střihače, který někde na podlaze musel nechat zatraceně velkou spoustu materiálu. Takhle zprasený film jsem neviděl už hodně dlouho. Ps: Není nad to dokoukat Texaský masakr 3D a pak při cestě na nákup potkat podezřelé individuum s motorovkou v jedné a ervéhápkou v druhé ruce. ()

Reklama

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Super masaker od začiatku do konca bez zbytočných dlhých dialógov. Brutálna smršť motorovkou s dobrými efektmi a dobrými hereckými výkonmi. Prekvapila hlavne krásna Tania Raymonde, známa zo seriálu Lost. Často sa hovorí že niektoré pokračovania sú zo zúfalstva, toto rozhodne nie je tento prípad. Skvelé pokračovanie, ktoré nadväzuje na slávny prvý diel. Nemôžem povedať, že som bol sklamaný dejom. Len trošku zaskočený. Inak tento film veľmi odporúčam. Bol veľmi pekný. ()

Campbell 

všetky recenzie používateľa

Tak a pro mě Texaský masakr skončil. Neříkám že to bylo špatné ale už to nemá grády a navíc Leatherface vypadá strašně komicky a hlavně nestrašidelně. Nápad byl rozhodně zajímavý a já se těšil že uvidím prakticky hned to co se dělo po prvním originálním dílu. Byl to zajímavej námět, ale bohužel naprosto pohřbený režisérovou sterilitou. Ascénář i když byl zajímavý tak měl tolik děr a nedodělků že se mi chtělo brečet(a při tom nad takovýma věcma většinou mávnu rukou). Další velkou nevýhodou je to že film postrádá základní ingredience téhle série. A to krve je žalostně málo, atmosféra neexistuje a syrovost je naprosto na ústupu. Takže nám zbylo jen průměrné vraždění a slabý podprůměr týhle pily.Třetí hvězdu dávám za cameo Hansena. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Bayov remake z r. 2003 bol hit, ale nasledujúci prequel ani nie a tak megalomanský egomaniak zo série vycúval a prenechal ju napospas jej pôvodným tvorcom: Kimovi Henkelovi a Tobeovi Hooperovi. Tí sa rozhodli Bayovu prácu ignorovať a v r. 2013 prišli s dielom, ktorý nielenže ignoruje jeho príspevky (to by ešte bolo OK), ale aj ich vlastné staré diely (to je zvláštne). Snímka nadväzuje čisto a iba na kultovú jednotku z r. 1974. Je plná priemerných postáv, postačujúceho gore, horúcej atmosféry (ktorá nikdy nie je na škodu), pochopiteľne v nej behá profesionálny bežec s motorovkou Leatherface. Ktorý má však v tejto snímke okolo 60 rokov, ak som správne počítal, čiže je to WTF, nič proti šesťdesiatnikom. Je prítomná tona šialených rodinných odhalení, z ktorých by sa Jednoducho Márii otočili očné buľvy. Budete premýšľať i nad dobou, v ktorej sa dej odohráva. Film začína v r. 1974, kedy bolo nájdené bábätko a v následnom príbehu sa z neho stane cca 20-ročná žena. Čiže by malo ísť teoreticky o r. 1994. Postavy však majú technologické vychytávky, aké vtedy neexistovali. Mám podozrenie, že tvorcovia nám schválne týmito blbosťmi zamotali hlavu, aby sme nerozmýšľali nad scenárom. Po stránke logiky je to totiž jedna veľká tragédia (resp. tragikomédia). Hoci je jasné, že v dome došlo k niekoľkonásobnej vražde a je vysoká pravdepodobnosť, že vrah tam stále je, šerif dnu v pohodičke pošle jedného chlapíka a zostane piť kávu na policajnej stanici. Po vypálení domu si páchatelia nezrátali počet tiel a teda si nevšimli, že takmer dvojmetrové monštrum (kvôli ktorému to celé robili) prítomné nie je. Nehovoriac o spomínanej kondičke chlapa, ktorý bol posledné desaťročia zavretý v pivnici. Zaujímavá je benevolentná reakcia šerifa, ktorý na vlastné oči vidí, ako jeho podriadený omylom strelí do hlavy nevinnému dievčaťu, ktoré na mieste zomrie. "Stáva sa, nemala tam čo robiť, daj si žuvačku." Unikátny je tiež spôsob úteku pred masovým vrahom, ktorý ma medzi desiatkami vrieskajúcich ľudí naháňa s naštartovanou motorovou pílou. Čo urobím? Vyštverám sa na najbližšie ruské kolo. ()

Galéria (65)

Zaujímavosti (30)

  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 34,3 milionu amerických dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 47,3 mil. (NIRO)
  • Podľa spoluscenáristu Adama Marcusa bol útok na dodávku a sekvencie karnevalu a bitúnku v pôvodnom scenári oveľa krvavejšie a prepracovanejšie, ale potom to prepísali a zmiernili. (Arsenal83)

Reklama

Reklama