Reklama

Reklama

Ako vycvičiť draka na Vianoce

  • Česko Jak vycvičit draky: Dar Nočního běsa (viac)

Všetky draky z Berku kamsi zmizli – a explózie spôsobené liahnutím mláďat zmenia Berku na hŕstku popola! Počas zimných prázdnin všetci draci z Berku nečakane odletia, čo obyvateľov ostrova, pochopiteľne, poriadne rozruší. jedinou výnimkou je Bezzubý, ktorý nedokáže letieť samostatne. Súcitný Štikút mu preto postaví protézu, vďaka ktorej môže opäť lietať i sám – a nanešťastie i uletieť... O tri dni neskôr ujde i gronkleský drak, ktorý bol dlho spútaný a... Nechtiac so sebou odvlečie i Štikúta! Jeho majiteľ sa preto vyberie na ostrov s horúcimi sírnymi prameňmi, kde draky zvyčajne chodia hniezdiť. Nanešťastie Astrid a jej partia tiež natrafia na dračie vajcia, ktoré rozmiestnia všade naokolo v nádeji, že zroneným obyvateľom Berku sa tak uľaví na duši. To sa, žiaľ, skončí totálnou katastrofou, pretože keď sa liahnu malé dráčiky, vajcia explodujú - a z Berku ostane len hŕstka popola! (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (79)

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $-miliónovTržby za predaj Blu-ray v USA $1,525,234 //počet predaných kusov 80,318Tržby za predaj DVD v USA $5,445,088 //počet predaných kusov 403,674║ Podarené, toto opäť spoločnosti DreamWorks vyšlo, lebo pravažne tieto krátkometrážne záležitosti dopadajú dosť priemerne(Shrek, Kung Fu Panda, Madagascar) a tu je celkom svižný a zábavný dej, plus samozrejme poteší lietanie a celkom nápaditý príbeh, videl zatiaľ len Anglický originál. /80%/ ()

ostravak30 

všetky recenzie používateľa

Zatímco ve druhém vánočním příběhu Jak vycvičit draka: Návrat už není otec Škyťáka a naopak on má děti, zde je ještě klukem a draci žijí s nimi. Tento film navíc apeluje na to, že Vánoce se mají trávit s těmi nejbližšími a to se všemi. Od hlavních filmů se tento krátký zase tolik neodlišuje. Pravda je hlavně to, že zde hlavním hrdinům nehrozí žádné nebezpečí a tak musí jen odhalit jedno tajemství a strávit svátky společně. ()

Reklama

Rozjimatel 

všetky recenzie používateľa

[2,5*]     "Wasn't this a great idea?" "Uh-huh! Everybody's gonna be so surprised!"     Krátky bonus k veľmi úspešnému animovanému filmu How to Train Your Dragon (2010), v ktorom je ten svet Vikingov a drakov tak nasilu namontovaný do sviatočnej fasády, až to pôsobí otravne. Na jednej strane tu je umelá snaha dojímať pôsobením na rodinné cítenie (milučké mláďatká), na druhej strane je to ale infantilné a nevtipné (pár svetlých výnimiek sa ale nájde, ako vybuchujúce vajcia a nájdená prilba). ()

ABLABLABLA 

všetky recenzie používateľa

K naprosto úchvatnému filmu Jak vycvičit draka tu máme vánoční speciál, který není o nic horší, ba naopak. A musím pochválit producenty, že se nenechali strhnout cliché, a když se na konci vraceli všichni draci s malými dráčátky - které mimochodem byly naprosto k zulíbaní - tak Bezzubce malého oheň chrlícího tvorečka nenadělili. ()

molcan2 

všetky recenzie používateľa

Pôvodný "Ako vycvičiť draka" bol dandy film a myslel som, že aj najlepší celovečerný animák roka (aj keď mu Oscara ukradlo Toy Story III). Bol veľmi originálny a mal úžasnú CGI. Dragons: Gift of the Night Fury je nedávno vydaný kraťas s postavami z filmu a vychádza na disku s ďalším kraťasom (oveľa horším, ak by som mal povedať). V mnohých ohľadoch je to Vianočný kraťas- no bez Ježiška alebo iných kresťanských ozdôb (Vikingovia sú predsa pohanský národ). Je celkom príjemný... a dokonca na konci aj pohladí srdce. Ale nie je zrovna originálny a nie je tak úžasný keď už ste videli film. Ale animácia je veľmi pekná a ak ste fanúšikom filmu, tak stojí za to si ho aj pozrieť.Roztomilé. ()

Galéria (14)

Zaujímavosti (2)

  • Film se měl původně jmenovat „How to Hatch Your Dragon“. (pajik)

Reklama

Reklama