Reklama

Reklama

VOD (1)

Šampióni sa rodia všade. Veľký talent a silná vôľa dokážu zdolať nepriazeň osudu aj všetky zdanlivo neprekonateľné prekážky. Učiteľ a futbalový tréner Jim White príde o svoju prácu a musí sa s celou svojou rodinou presťahovať do nového pôsobiska, malého mestečka McFarland v Kalifornii, jedného z najchudobnejších miest USA, kde žijú len prisťahovalci z Južnej Ameriky, ktorí tvrdo pracujú na svojich farmách a denne zápasia o živobytie aj vlastné prežitie. Jeho noví žiaci pochádzajú z najchudobnejších hispánskych rodín a nemajú žiadnu budúcnosť. Učiteľ telesnej výchovy však čoskoro odhalí športový potenciál siedmich hispánskych tínedžerov, ich neuveriteľnú fyzickú výdrž, vytrvalosť, výnimočné bežecké schopnosti a vlohy pre cezpoľný beh. Aj napriek silnému odporu a materiálnemu nedostatku, bez potrebného vybavenia, zázemia či bežeckej obuvi sa mu podarí postaviť školský bežecký tím, ktorý po niekoľkých neúspechoch a sklamaniach začína oslavovať prvé výrazné úspechy. Z chudobných hispánskych outsiderov zo zapadákova sa postupne rodia šampióni. Školský bežecký tím McFarland je napokon schopný konkurencie v celoštátnom meradle a stane sa šampiónom Kalifornie v roku 1980. (TV JOJ)

(viac)

Videá (48)

Trailer 2

Recenzie (165)

Tosi 

všetky recenzie používateľa

McFarland je staromódní, rodinný, inspirující, srdečný film (snad jsem nic nevynechal), se sportovní tématikou, kde odhalení konce trvá asi první minutu, přesto byl dobrý a nenudil mě. Kevin se zdá našel na stará kolena svoji novou parketu ve sportovních filmech, inu proč ne, figuru má furt dobrou, chrup se zdá být rovněž v pořádku, takže klišé neklišé, vstávat a cvičit. ()

Thomick 

všetky recenzie používateľa

Na snímek z produkce Disneyho překvapivě nekompromisní, syrová a vcelku znepokojivá podívaná. Ve srovnání s jinýma sportovkama o přeměně loserů ve vítěze jsem v McFarlandu našel fakt pramálo útěchy a vyloženě pozitivních okamžiků, což v kontextu nelze hodnotit jinak než kladně. A kalifornská krajina se očividně podceňuje - zdejší panoramata mnohdy brala dech. ()

Reklama

Rudinsky 

všetky recenzie používateľa

Schematický športový doják z dielne najväčšieho filmového molocha na svete, ktorý nie je úplne prvoplánový? Stalo sa. Na Disney príjemne nekorektne realisticky zobrazená odvrátená stránka amerického sna. K tomu sympatický Costner, pachuť "podľa skutočnej udalosti" a overený cit pre funkčné veľkoplátnové emócie pani režisérky. ()

sochoking 

všetky recenzie používateľa

No...hoši v teplákovke na konci filmu vypadali skôr ako mexickí break danceri, než bežci...Ale kto má rád bodyguarda, behanie po kopcoch, horúce slnečné počasie, makačku na kapustovom poli hned' od samého rána, burritos a štipľavé prdy po fazuliach, ten si príde určito na svoje. ()

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Opat jeden z tych pozitivnych filmov , i ked existenciu tzv. americkeho sna po financnej krize uz dost spochybnujem. Tu vsak nejde az tak o tzv. americky sen, ale o volu a silu prekonat prekazky a stat sa v niecom dobrym. Tuna konkretne ide o to, ako par latinoamerickych chlapcov naucit behat a a vitazit v kadejakych sutaziach - uz sa ani nepamatam, jaxa to presne volalo. Kazdopadne pozitivny film o tom, ze sa oplati mat sen a ist si za nim : 80 % ()

Galéria (17)

Zaujímavosti (1)

  • Film se natáčel dva dny v zemědělské oblasti v blízkosti Camarillo Premium Outlets na Ventura Boulevard. (007.)

Reklama

Reklama