Reklama

Reklama

Steve Jobs bol nepochybne jedným z najväčších vizionárov 20. storočia, technologickým géniom a mimoriadne schopným obchodníkom. Jeho spolupracovníci ho často nenávideli preto, aký bol, ale milovali preto, čo tvoril. Apple Macintosh, iPhone, iPad alebo filmové štúdio Pixar. Vedel ukazovať cestu celému ľudstvu, pracovať však bol schopný len s vybranými jedincami. Veď kto by nepoznal jeho slávnu vetu: "Pracujte len s géniami, idiotov vyhoďte!" Mal na to právo - sám bol génius. Steve Jobs, spoluzakladateľ spoločnosti Apple, po výjdení knižného bestsellera ožíva aj na filmovom plátne. (TV JOJ)

(viac)

Videá (14)

Trailer 1

Recenzie (721)

silentname 

všetky recenzie používateľa

Mal som trochu obavy vstupujúc do tohto filmu, lebo som absolútne nevedel, ako sa s touto rolou Ashton Kutcher popasuje. Najmä keď ho človek pozná skôr ako chalana, ktorý sa nás snaží pobaviť. Aj keď to občas nefunguje. Ale musím povedať, že sa s tým popasoval celkom dobre a film je nakoniec celkom pohodovo pozerateľný. Človek sa občas aj niečo dozvie, má to dobré etapy, na ktoré sa sústredíme a je vidno, ako sa tu budujú vzťahy medzi postavami. Osobne sa to ale nedá neporovnať (najmä keď už som to videl) s filmom Steve Jobs s Michaelom Fassbenderom. Ten bol viac urobený ako štúdium postáv, kým "jOBS" sa snaží povedať konkrétny príbeh. Osobne asi mám radšej nový film "Steve Jobs", lebo viac sa o Stevovi dozvieme ako o človeku a vidíme jeho postoje počas jednotlivých prezentácií jeho životných diel. A súčasne tam vidíme aj vzťah s jeho dcérou, jeho kolegami a jeho bývalým šéfom. A tie zmeny tam pasujú. Tu sa veci dejú občas trošku prirýchlo a človek síce vie čo sa deje, ale akosi by chcel viac nasiaknuť tú atmosféru a moc sa to tu nedarí. Nechcem tým ale povedať, že by bol film zlý. Naopak. Stojí za to ho vidieť a možno by som sa k nemu i vrátil. A je super vidieť Ashtona Kutchera opäť v dobrej a zaujímavej role. Hodnotenie: B ()

Frajer42 

všetky recenzie používateľa

Hned na začátek bych rád ocenil výběr a masky herců, kteří se skutečným osobám, které představovali, většinou velmi podobali. Ashton Kutchera příliš v oblibě nemám, ale roli Jobse ztvárnil takřka na výbornou. Docela přirozeně na mě působila i veškerá Jobsova gesta apod. Věřím, že tento snímek bude dostatečným informačním minimem o tomto velikánovi i v případě, že jste doposud bydleli v kanálu a nikdy dříve jste jméno Steve Jobs neslyšeli. Forma je velice příjemná a děj má krásný spád. Trošičku mě zamrzelo, že snímek mapuje jen počátky a je poměrně v rané fázi násilně utnut. Jobs si za svůj život film rozhodně zasloužil a tento počin je určitě důstojný. IT oblast je mi velmi blízká, proto budu pravděpodobně těžce nadhodnocovat, ale já si užil takřka každou minutku. Film je inspirativní, zábavný a velmi zajímavý. Nenacházím mnoho věcí k pohanění. Slabší 4 kousky. Viděno v rámci Filmové výzvy. Film jsem dostal od uživatele fimler. ()

Reklama

Kaka 

všetky recenzie používateľa

Jobs byl neskutečný dříč a vizionář. Jeho postava je silná a inspirativní ať už by to byl jakkoliv dobře, či špatně zvládnutý film. Na můj vkus to bylo možná trochu zkratkovité a někdy příliš úsměvně podané. Čekal bych mnohem výživnější dějové peripetie budování firmy, více psychologie a morálních dilemat v cestě za slávou, které musí překonávat a řešit každý úspěšný podnikatel, který obětuje něco pro něco. Toho se nám tu bohužel úplně tak nedostává. I tak mne ale snímek bavil. Nebo spíše Steve Jobs v podání Ashtona Kutchera mě bavil. Ten kluk se vážně posnažil. V některých scénách jsem ten jeho vztek doslova cítil přes obrazovku a hlavně, měl jsem pro něj pochopení. ()

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

„Pokud nebudete v sobotu v práci, v neděli už nechoďte!“ To je mi vedoucí! Už se nedivím, že zaměstnanci tak nadšeně tleskali při jeho projevech, co kdyby pak s nimi jel ve výtahu.. Chronologické trhliny podivně přemosťující biografie, z jejíhož nakousnutého jablka vytéká šťáva servility. Jeden by si po ní myslel, že Jobs byl jen egocentrický manažer plný vizí, který sice nikdy nic osobně nevytvořil, ale dokázal druhé namotivovat a pak přesvědčivě okecat jejich práci. A nebo..? Zlaťoučkými malinami obrostlý iKutcher se sice snažil, ale nebyl to vzhledem k jeho reklamě na Lenovo střet zájmů..? ()

POMO 

všetky recenzie používateľa

Po chladných ohlasoch zo zámoria príjemné prekvapenie. Nezaoberá sa Jobsovym súkromným životom, ale jeho rolou vo vzniku Applu a prvej etape existencie firmy. Do súkromia zabredne iba okrajovo, pre rýchly náčrt jeho charakteru prístupom k nečakaným životným udalostiam (ktoré neriešil práve vzorovo). Alfou a omegou rozprávania je jeho prístup k profesným udalostiam: zanietenosť pre vec, neoblomná viera vo víziu. To, spolu s pravdivými myšlienkami, ktoré priebežne vyslovuje, robí tento film inšpirujúcim a energickým, ktorý dokáže nadchnúť a *nakopnúť*. Plus teda priblížiť ‘ako to v skutočnosti bolo’, v čom sa s nadšením nájdu všetci ambiciózni startupoví garážisti, ktorých čakajú podobné potyčky s kreativitu nechápajúcimi a za okamžitým ziskom sa ženúcimi investormi. Príjemný a užitočný malý film na úrovni "televízneho" Hitchcocka, samozrejme ale stojaci nižšie, než scénáristicky a režijne vycibrený The Social Network. Ashton Kutcher dobrý. Štvrtá hviezdička čisto subjektívna - rozumel som každému jeho rozhodnutiu, nutkaniu, ťahu, a ešte aj sklenený stôl v kanclu mal podobný :-) ()

Galéria (87)

Zaujímavosti (19)

  • „Nesmierne si prácu Steva Jobsa vážim a mám veľa priateľov, ktorí ho poznali alebo pre neho pracovali," uviedol Ashton Kutcher. „Rozhodovanie, či túto rolu prijmem, však bolo ťažké. Stvárniť autenticky niekoho takého významného a známeho ma trochu desilo. Na druhej strane to bola životná výzva." (kacer4)
  • Pracovným označením snímky boli aj názvy "Jobs: Get Inspired" či "Steve Jobs". (MikaelSVK)
  • Keď sa Steve (Ashton Kutcher) dozvedá od svojej priateľky, že je tehotná, tak svetlo svieti, o chvíľu môžeme vidieť, že je vypnuté, a potom je zas zapnuté. (ShortyIC)

Súvisiace novinky

Hledá se nový Steve Jobs

Hledá se nový Steve Jobs

04.10.2014

Biografie jOBS s Ashtonem Kutcherem rozhodně nebyla posledním filmem o slavném zakladateli Applu. Ostře sledovaný další pokus chystá Danny Boyle (Milionář z chatrče, Sunshine) a dlouho to vypadalo,… (viac)

Christian Bale jako Steve Jobs?

Christian Bale jako Steve Jobs?

23.03.2014

Není to ani měsíc, co se začal David Fincher (Sedm, Klub rváčů) zajímat o biografii Stevea Jobse. Pro studio Sony ji sepsal Aaron Sorkin (seriály Západní křídlo a Newsroom), jenž si práci s Fincherem… (viac)

David Fincher natočí „Apple Network“?

David Fincher natočí „Apple Network“?

27.02.2014

Anebo nějak podobně nazvaný životopis. Jak už jste se možná dovtípili z titulku, režisér facebookového dramatu Social Network, jehož portfolio se honosí filmy jako Sedm, Klub rváčů nebo Zodiac, začal… (viac)

Reklama

Reklama