Reklama

Reklama

Balerína

  • Česko Balerína (viac)
Trailer 3

Obsahy(1)

Malá Felicia vyrastá na francúzskom vidieku bez vlastnej rodiny a vášnivo miluje tanec. Spolu so svojím najlepším kamarátom Victorom, ktorý sa chce stať veľkým vynálezcom, vymyslia riskantný plán ako utiecť zo sirotinca. Túžia sa dostať do Paríža, veľkého mesta plného svetiel, v ktorom práve vyrastá Eiffelova veža. Felicia musí zabojovať ako nikdy predtým, prekonať samu seba a poučiť sa z vlastných chýb, aby si splnila svoj najväčší - stať sa primabalerínou v Parížskej opere. (Forum Film SK)

(viac)

Videá (10)

Trailer 3

Recenzie (108)

misterz 

všetky recenzie používateľa

Nádherný animák s roztomilými postavičkami Feliciou a Viktorom, ktorí sa rozhodli ísť si za svojím snom. A na druhú stranu je tu i hrozne nesympatická záporná postava, ktorá samotný dej po pocitovej stránke výrazne obohatila. Skrátka relaxačné, príjemné, pohodové, miestami humorné, miestami napínavé a pre deti i poučné. Veľká spokojnosť. Slušný nadpriemer. 80/100 ()

Likan7 

všetky recenzie používateľa

Nepřečetl jsem si obsah, viděl jsem jen zdejší plakát, a musím říct, že nechápu, kterej ťulpas ten plakát vymýšlel. Je naprosto zcestný. Tahle konkrétní scéna se odehrává na úplném konci a nemá absolutně nic společného s příběhem. Ten sám o sobě je na pomezí drama / komedie. Takových filmů přitom známe mraky. Ať už animované nebo hrané. Na Balerínu se pěkně kouká, má sympatické postavy a ok animaci, jenže je zbytečně černobílá a na tam, kde měla skončit a být příjemnou podívanou, se ještě objeví zlá postava a začne skoro až groteskní naháněčka z ranku těch nejdětinštějších kreslených filmů. Tohle se dá ale přežít a i když si za měsíc nevzpomenete, o čem Balerína byla, na 90 minut Vás příjemně zabaví. Nic jiného tenhle film ale ani nechce. ()

Reklama

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Tak v prvom rade sa zbavím oťaží a napíšem negatíva. Po animačnej stránke je to ľahučký priemer, niečo čo možno ani v kinách bežať nemuselo, pretože sa podobne technicky spracovaných animákov dočkáme aj v TV. Ale samozrejme, nejde o tragédiu. Ďalej scenár, od ktorého snáď ani netrebalo čakať niečo iné, alebo inovatívne, ide si to cestičkami klišé a je to vlastne rozprávka pre celú rodinu, takže vyhnúť sa osvedčeným príbehovým motívom, by si tu asi nikto nedovolil. Toť negatíva, no možno nie v tom pravom zmysle slova. Pozitívum je dobrá nálada samotného snímku, optimizmu na rozdávanie a drajv, ktorý snímok v sebe má. Nebol som uchvátený, ale na tú hodinku aj pol mi to stačilo. ()

castor 

všetky recenzie používateľa

Animáky nevyhledávám, všechna studia na ně začala před časem ve velkém sázet, jenže většinou scházely kvalitní scénáře, přebývaly uječené postavy a až příliš se tvůrci snažili zalíbit všem. Výsledky jsou křečovité jednohubky, které nebaví ani cílovou skupinu: ty nejmenší. Stojaté vody žánru dle mého Balerína příjemně rozvlní, dvojice sirotků následuje své sny, vše je příjemně barevné a milé, takže nejen holčičky si přijdou na své. Fajn soundtrack. ()

papadoce 

všetky recenzie používateľa

Naozaj milé prekvapenie. Na pozadí smutného príbehu vystavaná v podstate veselá rozprávka so šťastným koncom. Nebol by som povedal, že toto ma môže zaujať, ale cit s akým postavili scenár je dokonalý. Ak ku tomu prirátam slušnú, miestami dokonalú animáciu, tak nejde inak, než vyjadriť spokojnosť. A prečo nie päťka ? Nevyužitý potenciál záverečného betlu nemôže ostať nepotrestaný. Ale rozhodne sa nejednalo o stratený čas. Krásna rozprávka. ()

Galéria (34)

Zaujímavosti (9)

  • Celosvětová premiéra proběhla 19. října 2016 na festivalu Mon ve Francii. (ČSFD)

Reklama

Reklama