Reklama

Reklama

Balerína

  • Česko Balerína (viac)
Trailer 4

Obsahy(1)

Malá Felicia vyrastá na francúzskom vidieku bez vlastnej rodiny a vášnivo miluje tanec. Spolu so svojím najlepším kamarátom Victorom, ktorý sa chce stať veľkým vynálezcom, vymyslia riskantný plán ako utiecť zo sirotinca. Túžia sa dostať do Paríža, veľkého mesta plného svetiel, v ktorom práve vyrastá Eiffelova veža. Felicia musí zabojovať ako nikdy predtým, prekonať samu seba a poučiť sa z vlastných chýb, aby si splnila svoj najväčší - stať sa primabalerínou v Parížskej opere. (Forum Film SK)

(viac)

Videá (10)

Trailer 4

Recenzie (108)

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Tak v prvom rade sa zbavím oťaží a napíšem negatíva. Po animačnej stránke je to ľahučký priemer, niečo čo možno ani v kinách bežať nemuselo, pretože sa podobne technicky spracovaných animákov dočkáme aj v TV. Ale samozrejme, nejde o tragédiu. Ďalej scenár, od ktorého snáď ani netrebalo čakať niečo iné, alebo inovatívne, ide si to cestičkami klišé a je to vlastne rozprávka pre celú rodinu, takže vyhnúť sa osvedčeným príbehovým motívom, by si tu asi nikto nedovolil. Toť negatíva, no možno nie v tom pravom zmysle slova. Pozitívum je dobrá nálada samotného snímku, optimizmu na rozdávanie a drajv, ktorý snímok v sebe má. Nebol som uchvátený, ale na tú hodinku aj pol mi to stačilo. ()

SonGokussj 

všetky recenzie používateľa

Snímek, který není určen pro starší publikum, držící se klasického "splněný dětský sen" tématu, s přehnaně dramatickým koncem, avšak velmi krásně, barevně a výborně hudebně zpracován. Kamera, střih, výrazy, nápady, vše sedí. Děckám se určitě musí líbit. Mít tak 10 let a být holka, možná začnu i baletit. Pěkné, velmi :-) 75 % ()

Reklama

Bozvav 

všetky recenzie používateľa

Krásné, milé a půvabné, byť pohádkově naivní. Sen každé malé holčičky v touze po špičkových piškotkách, se rozplyne jak pára nad hrncem okolo 12 roku života, když v nich započne trénovat.  Neb v tomto případě více než kdy jindy platí, že krása (pohybu) bolí.  Pěkně postavený příběh, který místy dosti rušivě kazila naprosto nevhodná hudba. Proč nenechali tvůrci zaznít nádherné melodie např. z Louskáčka je mi záhadou. Za mne 85%. ()

nonick1 

všetky recenzie používateľa

Pro mě osobně velké překvapení: milý, zábavný, vtipný i dojemný animák pro děti i dospělé - s povedeným vizuálem, zajímavým příběhem a skvělým soundtrackem. Nikdy bych nevěřil, že by mě mohl tak bavit film z prostředí malých adeptek baletu. Ale to jsem si o závodnících formule 1 říkal u Rivalů taky – a nakonec z toho byla také plná palba :-) ()

papadoce 

všetky recenzie používateľa

Naozaj milé prekvapenie. Na pozadí smutného príbehu vystavaná v podstate veselá rozprávka so šťastným koncom. Nebol by som povedal, že toto ma môže zaujať, ale cit s akým postavili scenár je dokonalý. Ak ku tomu prirátam slušnú, miestami dokonalú animáciu, tak nejde inak, než vyjadriť spokojnosť. A prečo nie päťka ? Nevyužitý potenciál záverečného betlu nemôže ostať nepotrestaný. Ale rozhodne sa nejednalo o stratený čas. Krásna rozprávka. ()

Galéria (34)

Zaujímavosti (9)

  • Vo filme má Socha slobody zelenú farbu už počas stavby. V skutočnosti je však vyrobená z bronzu a ozelenela až po čase, vplyvom oxidácie. (Astonko)
  • Režiséri filmu Eric Summer a Éric Warin zvolili pri nakrúcaní technológiu "motion capture", ktorá vyžaduje náročnú spoluprácu tzv. predhercov. Predlohou im boli skutoční parížski baleťáci. Ich pohyby boli snímané rovno do počítača, kde sa následne premenili do 3D podoby. (classic)

Reklama

Reklama