Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Je rok 1955 a my sa zoznamujeme s „Flatbushskou štvorkou“, ako sa sama nazýva štvorica dvanásťročných chalanov z Brooklynu. Stačíme sa o nich dozvedieť akurát to, že sú zohratí, výreční, správne drzí a keď príde na to, vedia aj udrieť, a že dvaja z nich zdieľajú nežné city ku spoločnej kamarátke Sophie – a už sa aj presúvame v čase o štedrých 58 rokov ďalej, teda do súčasnosti, v ktorej ich osud rozvial do rôznych končín USA. Sam (Kevin Kline) žije s manželkou na Floride, kde si kráti dôchodcovské dni vodným aerobikom a ide sa pritom unudiť k smrti. Archie (Morgan Freeman) je po miernej mŕtvici, no trpí skôr následkom prílišnej starostlivosti a nekompromisného dohľadu svojho dospelého syna. Paddy (Robert De Niro) zostal ako jediný žiť v Brooklyne. Pred rokom mu zomrela manželka (zmienená detská láska Sophie), a zo stále smútiaceho vdovca sa stal nespoločenský frfloš, ktorý odpláca susedkine láskavosti ostrými rečami. Z Billyho (Michael Douglas) je úspešný kalifornský obchodník, ktorý sa po desaťročiach staromládeneckého života práve chystá oženiť s tridsaťročnou ženou. A práve táto chystaná udalosť je zámienkou k plánovanej rozlúčke so slobodou práve v Las Vegas – len to ešte chce presvedčiť Paddyho, ktorého kamarátstvo s Billym značne utrpelo Billyho neúčasťou na Sophienom pohrebe, aby vyšiel zo svojho mauzólea a pridal sa k nim... (TV Markíza)

(viac)

Videá (40)

Trailer 2

Recenzie (566)

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Zišla sa tu slušná partia, DeNiro a Freeman boli pre mňa najväčším lákadlom. Popravde moje očakávania neboli veľké a zhruba som dostal, to čo som očakával. Príjemne strávený čas s top hercami, ale o nejakom chytrom a super zábavnom filme nemôže byť ani reč. Keby som vedel, tak si k filmu nalejem zopár poldecákov . Ten film si to pýtal a možno by som v lepšej nálade hviezdu pridal. 60%. ()

Rosaviva 

všetky recenzie používateľa

Trailer mě zas tolik nezaujal, a kromě dvou scén mi přišel dost o ničem, přesto jsem se donutila na film jít, hlavně teda kvůli hereckému obsazení a musím říct, že jsem byla velmi příjemně překvapena. Smála jsem se snad od úvodní scény v bazénu a vydrželo mi to skoro až do konce. Nebylo to něják násilně sentimentální, ale dost slušná oddychovka. 4* ()

Reklama

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Z pohľadu niektorých aspektov, môže väčšina ľudí týmto sympatickým starším pánom iba závidieť. Možno by väčšina z nás chcela v ich veku mať aspoň takýto elán. Aj keď nejakým tým problémom sa určite nevyhneme. Príjemná, nostalgicky založená filmárična, ktorá má na to stále potešiť a zabaviť diváka, a ktorá stojí hlavne na skvelých výkonov ústredného hereckého tímu. ()

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Miluju tyhle typy filmů, kde si americká filmařská elita natočí film, u kterého je tak strašně krásně patrný, že si ho natočili jenom proto, aby někde utratili nějakej ten přebytečnej doláč, co jim zbyl na konci roku z rozpočtů jiných filmů. Ve filmu se totiž vůbec nic neděje. Herecké legendy si tu zahrajou ve Vegas voko bere, u toho si dají dvanácti letou Tullamorku a pak naskočí závěrečné titulky, všichni se rozejdou a odejdou domů k rodinám. ()

Sofia 

všetky recenzie používateľa

Žádná pecka typu Hangover pro starší a pokročilé se bohužel nekonala. Párkrát jsem se zasmála, ale celkově je to dost předvídatelné a chvílemi i nudné. Uměle naroubovaná romantická linka a neustálé řeči o velkém kamarádství a bývalých láskách působí nepřirozeně, jakoby i hercům předepsané repliky nešly moc dobře z úst. Nejlepší to bylo ve chvílích, kdy zestárlé kvarteto nic nehrálo a jen si to užívalo (samotná party nebo bikini kontest). Ovšem těžko se mi bude zapomínat na Morgana Freemana v zářivě červeném obleku, ten pohled stál opravdu zato. ()

Galéria (82)

Zaujímavosti (18)

  • „Páčilo sa mi, akým spôsobom scenár rozoberá priateľstvo," vyjadril sa Kevin Kline (Sam) a ďalej dodal: „Nielen jeho klady a výhody, ale aj jeho podmienky a cenu. Všetci priatelia sa bezvýhradne podporujú, ale súčasne upozorňujú na svoje omyly. To si často vyžaduje skutočnú odvahu." (kacer4)
  • Film se natáčel v Las Vegas a Atlantě. (Cheeker)

Reklama

Reklama