Reklama

Reklama

Konečne doma

  • Česko Konečně doma (viac)
Trailer 2

Na našu krásnu modrú planétu dorazili Buvovia, mimozemskí votrelci s chápadlami namiesto nožičiek. Doteraz putovali v medzigalaktickom priestore a hľadali si novú planétu, na ktorej by mohli v pokoji a snáď aj v mieri žiť. Ich pôvodný domov zničili nepriatelia Gorgovia, ktorí sa na nich z nejakého dôvodu nahnevali a prenasledujú ich naprieč celým vesmírom.  Mimozemská invázia Buvov na Zemi sa však odohráva pokojne, vľúdne a láskavo. Buvovia začnú prerábať svoj nový domov na svoj obraz. V prvej fáze všetkých ľudí presťahujú do Austrálie, kde im ponúknu vďaka svojej vyspelej technike veľmi pohodlný život. Pri tomto sťahovaní im ale prekĺzne medzi prstami dievča menom Tip, ktorá od tej chvíle hľadá svoju mamu. Tip má veľmi dobrodružnú povahu a mačku, ktorá sa volá Prasa. Prečo nie, však? Svoj malý domov na Zemi našiel i Buv menom O, ktorý je tak trochu fialový, veľmi výrečný a predovšetkým veľmi priateľský. Preto hneď začne pripravovať večierok, na ktorý pozve všetkých. Omylom však pošle intergalaktickú pozvánku aj Gorgom. To je, samozrejme, veľký problém, vďaka čomu sú na neho ostatní Buvovia veľmi nahnevaní a niektorí by mu chceli povedať aj pár ,,pekných“ slov poriadne od pľúc. O berie svoje chápadlá na ramená a potrebuje sa niekde na chvíľu schovať, pokiaľ ich hlavy trochu vychladnú. Na úteku O narazí na stratenú Tip a postupne medzi nimi vzniká intergalaktické priateľstvo. O sa snaží svojím roztomilým spôsobom napraviť všetko, čo Buvovia svojím príchodom na Zem spôsobili, vďaka čomu zmätok narastá rýchlosťou svetla. Tip na oplátku zoznámi Oa s humorom, umením, hudbou a tancom, rodinou a priateľstvom. Ale predovšetkým sa O a Tip snažia porozumieť jeden druhému a nájsť Tipinu mamu. (TV JOJ)

(viac)

Videá (21)

Trailer 2

Recenzie (291)

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Najskôr som kdesi začul krásnu pieseň od Rihanny a hovorím si, že toto bude hit a už onedlho to budeme počúvať z rádia i niekoľkokrát za deň. Lenže akosi ma môj inštinkt výnimočne zradil a pieseň sa u nás nehrá. Animák ma v klipe zaujal a spolu s deťmi sme očakávali vydanie na dvd. Prišiel deň D, kúpili sme a hneď večer sme si film zamilovali. Dej animáku je zaujímavý, pre deti určite, tí vidia mimozemšťanov úplne všade. Úvod celkom fajn, potom sa to pomaličky rozbieha a od polky je to super jazda. Postavičky sú milé, najmä hlavný Buv... Tesne pred záverom, práve v momente keď znie spomínaná pieseň od Rihanny ma film úplne pohltil a v scéne, kde sa Buv nevie rozhodnúť či ísť alebo zostať film rozdáva emócie jedna radosť. Večne usmievavý a optimisticky naladený Buv si ma získal. Moderných piesní tu zaznie viac a myslím, že prekvapivo dobre zapadli. Aj tá od J. Lopez. Home je pekný animák, ktorý si deti určite zamilujú a ja pri svojich 38 rokoch som asi ešte tiež decko...100%. ()

veru_needy 

všetky recenzie používateľa

Home je jedna z nejpovedenějších animovaných pohádek, co se mimozemšťanů týče. Hlavní dvě postavy jsou sympatické, roztomilé a perfektně se doplňují - a dost často i humorně, což se zrovna mě velice líbí. Ale stejně mi nejvíc sympatická příjde ta kočka. No což, nechybí ani várka srdceryvných mometů a to, že je hlavní postava ztvárněna i nadabována Rihannou, se dá vzhledem ke kvalitě samotného filmu a jeho hezkého příběhu, i opomenout. Rihannu totiž fakt nemusím, proto jsem byla ze začátku docela dost skeptická ohledně tohoto filmu. Malý roztomilý mimozemšťan je ale ta hlavní postava, která mi film nakonec zpříjemnila natolik, že teď patří mezi mé oblíbené. - "Your mistakes are what make you human." ()

Reklama

Lucjen 

všetky recenzie používateľa

Neviem, či som sa z tých fialovo-ružových stvorení mala roztopiť, alebo mi ich malo byť ľúto, alebo ma mali dokonca pobaviť, každopádne nefungovalo skoro nič. Buvovia, okrem toho, že vyzerali nesympaticky, boli neskutočne tupí a iba postava Tipy a hudba ma pri tom udržali. Už žiadny mimozemšťania prosím... ()

M.i.k.e 

všetky recenzie používateľa

jeden z těch standardních animáků,který nepřináší nic objevného,ale dokáže zabavit.Technické zpracování je v pořádku,hlasy v originálním znění jsou fajn a tu a tam se mihne zajímavý nápad.Přijít tenhle animák o pár let dřív,byla by to nejspíš ultra pecka,ale v dnešním měřítku nemůžu jít výš než na 70% ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Prekvapivo výborné, a to aj napriek mojim obrovským pochybnostiach o tomto mimozemskom prostredí a invázii na Zem. Spočiatku to síce pôsobilo nesmierne infantílne a obával som sa, že v tej trápnej atmosfére sa to bude tiahnuť celým filmom. No musím uznať, že zápletka bola mimoriadne vydarená - a vďaka tomu napokon aj celý animovaný film. Najmä druhá polovica, keď vzniklo medzi Oh a Tip to priateľské puto, stála za to. Veľmi pekné vyvrcholenie celého príbehu s krásnym morálnym posolstvom :) ()

Galéria (40)

Zaujímavosti (8)

  • Postava 'Tip' Tucci v průběhu filmu zmíní, že pochází z Barbadosu. Odtud pochází i zpěvačka Rihanna, která tuto postavu namluvila a nazpívala většinu písniček ve filmu. (J.Cobra)
  • Postava 'Tip' Tucci, kterou namluvila zpěvačka Rihanna, je první afroamerickou postavou v animovaném filmu od studia DreamWorks Animation. (filmsim)
  • Příšerky jménem Buvové mění svou barvu podle pocitů, které zrovna zažívají. Růžová znamená štěstí, žlutá strach, červená vztek a do zelené se zabarvují, když lžou. (hypo97)

Reklama

Reklama