Reklama

Reklama

Biblia

(seriál)
Trailer
USA / Veľká Británia, 2013, 7 h 15 min (Minutáž: 40–48 min, Alternatívna 5x90 min)

Hrajú:

Keith David (rozprávač), Diogo Morgado, Jake Canuso, Darwin Shaw, Greg Hicks, Amber Rose Revah, Roma Downey, Paul Freeman, Francis Magee, Hugo Rossi (viac)
(ďalšie profesie)

Epizódy(10)

Päťdielny seriál Biblia nás prevedie najznámejšími príbehmi najčítanejšej knihy histórie ľudstva, od Noemovej Archy, cez Daniela v jame levovej až po narodenie, pôsobenie, ukrižovanie a vzkriesenie Krista. (STV)

Zaujímavosti (16)

  • Tvorcovia mali pocit, že pri natáčaní viackrát zasiahol duch svätý. „Raz v noci, keď sme nakrúcali scénu v púšti, bolo úplné bezvetrie. No keď Ježiš začal rozprávať o duchu svätom, naraz sa zdvihol vietor, ktorý mu rozvial vlasy. Tú scénu uvidíte aj v seriály. Nebol to umelý vietor, ale zásah zhora," nadšene opísala Roma Downey. Zasiahol ju aj príbeh o Samsonovi. Hercovi, ktorý ho mal stvárniť, sa ako malému chlapcovi rovesníci posmievali, lebo bol oveľa väčší ako ostatní. Už vtedy si vraj zvykol spomenúť na príbeh o Samsonovi. „Krátko pred kastingom bol na omši v Londýne, kde ho poprosili, aby čítal nahlas z Biblie. Bol to príbeh o Samsonovi. A o mesiac dostal rolu Samsona v našom seriáli," prezradila Roma. (kacer4)
  • Predstaviteľka Márie, Roma Downey, pôsobila zároveň aj ako producentka. (kacer4)
  • Predstaviteľ Ježiša Diogo Morgado oslávil pred natáčaním seriálu 33 rokov, teda Kristove roky. (kacer4)
  • Nakrúcalo sa v púšti v Maroku, pričom štáb tvorilo vyše 400 ľudí. (kacer4)
  • Aby film pôsobil čo najautentickejšie, dozor nad scenárom zverili vyše 40 teológom, vedcom a expertom na Bibliu. (kacer4)
  • Keďže autori si netrúfali prerozprávať celú Bibliu, vybrali si 5 silných príbehov zo Starého a 5 z Nového zákona. (kacer4)
  • Kuriozitou je, že Mark Burnett dovtedy produkoval len reality show, ako napríklad Survivor (2000). Natočit seriál o Biblii sa rozhodol, keď so svojou ženou pozerali v televízii starší film s biblickou tematikou. (kacer4)
  • Vokály do soundtracku poskytla Lisa Gerrard, ktorá patrí medzi časté spolupracovníčky hudobnej spoločnosti Hansa Zimmera Remote Control Productions. (Macejko)
  • První slova seriálu jsou i první slova Bible - Genesis, kapitola první, verš první. A poslední slova seriálu jsou poslední slova Bible - Zjevení, kapitola dvacátá druhá, verš dvacátý první. (Kuny27)
  • Aby se herci přiblížili více době, ve které se příběh odehrával, při natáčení jim bylo zakázáno nosit spodní prádlo. (Beckett51)

Súvisiace novinky

Televizní Ježíš vstane z mrtvých na plátnech kin

Televizní Ježíš vstane z mrtvých na plátnech kin

27.11.2013

Můžete za tím vidět snahu tvůrců vytěžit ještě pár dolarů z už tak úspěšného projektu. Ale možná jde jen o to, aby bylo slovo Boží zprostředkováno dalším divákům. Ehm. Tak nebo tak, stanice History… (viac)

Reklama

Reklama