Reklama

Reklama

Kto nájde priateľa, nájde poklad

  • Česko Kdo najde přítele, najde poklad (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Osud zaveje dvojicu dobrodruhov Alana (Terence Hill) a Charlieho O´Briena (Bud Spencer) do Tichomoria, na údajne ľudoprázdny ostrov, kde má byť ukrytý obrovský poklad. Na ich veľké prekvapenie však ostrov vôbec nie je opustený, o čom ich dostatočne presvedčí streľba, pri ktorej ide obom o život. Okrem domorodcov (a krásnych domorodiek) objavia na ostrove aj zabudnutého japonského vojaka Kamasuku (John Fujioka), ktorý netuší, že 2. svetová vojna sa už dávno skončila. Spoločnými silami sa vyberú hľadať záhadný poklad. Čelia útoku pirátov, ktorí po poklade tiež túžia. Kto sa k nemu dostane skôr? Budú Alanovi a Charliemu stačiť iba ich päste, aby premohli na všetko odhodlanú zločineckú bandu? (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (176)

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Ako maly som film Chy Trova Un Amico, trova un Tesoro desne zral, a zerem ho aj po 30 rokoch. Vyborny scenar, perfektne hlasky Spencera a Hilla a kopa vyborne natocenych fackovaciek zaistuju filmecku. Proti zasranej liberalnej demokracii, proti xenofilii  postavim vysoko toto dielo plne xenofobie, rasizmu a dufam ze aj homofobie. 88 % ()

Jasmín 

všetky recenzie používateľa

Teda ... Hrubou kostru příběhu by vymyslelo i sedmileté dítě a zbytek dodělali asi na místě a hned to natočili. Spencer neSpencer, Hill neHill, pro mě nuda a jen dvě hvězdy. Ty dávám aspoň za ty občasné duté zvuky, když Spencer někoho praští do hlavy a za jeho marketing s marmeládou - to jediné mě bavilo. ()

Reklama

0kozel 

všetky recenzie používateľa

Tenhle film mám rád od dětství, stejně jako skoro všechny ostatní filmy s Hillem a Spencerem. Nevím proč, ale vždycky u těchto filmů dostanu chuť na fazole. :) Jako vždy tu nechybí bitky, které Vám určitě minimálně vyloudí úsměv na tváři a dobrá, taková ta pohodová hudba. Navíc je tu pro zpestření výborná zápletka s hledáním pokladu a Japoncem, který neví, že válka už dávno skončila. Jediný, co se mi nelíbilo byl Anulu, ten je zbytečně moc retardovaný a je tam trochu navíc. Občas si u závěrečné scény říkám, proč ty dva na tom ostrově sakra nezůstali? Co by jim tam chybělo? ()

Jello Biafra 

všetky recenzie používateľa

Na komédiách Terenca Hilla a Buda Spencera som vyrastal a tak je pre mňa tento film milou nostalgickou spomienkou. Vôbec mi nevadili stokrát ohrané klišé alebo piráti v sado-maso oblekoch. Skrátka filmy dua Hill-Spencer tu vždy boli od toho aby nás bavili svojimi bitkami a hláškami a tento účel film bezpochyby plní. Najviac ma tu pobavil starý japonský vojak Kamasuka, ktorý si myslel, že ešte stále prebieha druhá svetová vojna alebo záverečná bitka plná klasických Spencerových kladivákov a Hillových chvatov. Ešte k tomu tá scéna so starým japonským tankom. Tá sa fakt podarila na jedničku. Jednoznačne sa tento film radí medzi to najlepšie čo natočili. Skrátka tento film mi vždy spraví dobrú náladu. A ešte k tomu tá chytlavá ústredná melódia. Ostatne, tu ju máte: http://www.youtube.com/watch?v=8LfE3xHO3M8 ()

vrch07256732 

všetky recenzie používateľa

Dvojicu Spencer Hill som mal vždy rád. Tuna napriek veľkej snahe a exotickému prostrediu akoby už dochádzal dych. Bitky fajné, ale chýbala mi tam tá iskra humoru najmä u Hilla. Scenár akoby napísaný pre malé deti - až priveľmi priamy a jednoduchý. Jednoducho´mi tu chýbala tá iskra a notná dávka elegencie z predošlých filmov. Aj na dvojici Spencer Hill akoby sa podpísal zub času. ()

Galéria (25)

Zaujímavosti (12)

  • Japonský tank, který byl ve filmu použit, byl postaven pouze pro film. Není to model ani replika skutečného tanku. (NiaWolf)
  • Od nalezení bunkru z 2. světové války nosí Alan (Terence Hill) uniformu letectva Spojených států (US Air Force), což není historicky možné, protože US Air Force vzniklo až v roce 1947. (Jorge87)
  • „Co to vlastně posloucháš za kapelu?“, zeptá se Kador piráta se sluchátky. Je to D.D. Sound (La Bionda) a skladba „Café“ z roku 1979. (ČSFD)

Reklama

Reklama