Reklama

Reklama

Spojenec

Trailer 1

Devätnásťročný JR (Brenton Thwaites), ktorého za menší zločin odsúdili na šesť mesiacov do väzenia, sa rýchlo zoznamuje s drsnou realitou života za mrežami. V záujme vlastného prežitia si tu bezodkladne musí nájsť spojenca. Čoskoro sa ocitá pod ochrannými krídlami najznámejšieho austrálskeho zločinca, Brendana Lyncha (Ewan McGregor). Toto spojenectvo však nie je zadarmo. Lynch a jeho banda majú so svojím mladým chránencom veľké plány. Po prepustení musí JR ostatným pomôcť utiecť z väzenia a Lynchovi zariadiť bezpečný úkryt na slobode. Za odmenu sa potom môže pripojiť k ich skupine, ktorá chystá veľkú lúpež zlata, čo im vynesie milióny. Nič však nevyjde podľa plánu a začína smrtiaca hra na mačku a myš. JR svojmu bývalému učiteľovi zrazu prekáža a nevie, komu môže dôverovať. (TV JOJ)

(viac)

Videá (4)

Trailer 1

Recenzie (178)

vander19 

všetky recenzie používateľa

Film začína veľmi nádejne. Teda pre mňa. Mám rád prostredie väznice a snímky, ktoré sa odohrávajú v tomto uzavretom svete. JR sa dostáva do lochu na 6 mesiacov a tu spoznáva Brandana, ktorý vyfasoval 20 rokov. Len je škoda, že vo väzení sa film natáčal tak krátko. Za okamih je strih a JR sa dostáva von. Spolu s Brandonom vymyslia plán ako sa zmocniť zlata, samozrejme nie poctivou prácou. A film sa začína rozbiehať, teda skôr klasický akčňák. Po dlhšej dobe je znovu vidieť McGregora v drsňáckejšej roly. Práve on tu stvárni zloducha Brandona a neštíti sa použiť hrubú silu a či dokonca zbraň. Viacmenej je mu to vlastné. Mierna zmena Ewana oproti posledným filmom čo som s ním videl. Inak celkovo je príbeh aj film priemerný, taká klasická akčná jednohubka. ()

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Je mi jasné, že si ten film po nějaké době nebudu vůbec pamatovat, ale takhle hned po zhlédnutí jsou tam postavy, které jsou docela zajímavé, je to celé správně drsné a nakonec to dopadne i tak nějak pěkně pohádkově, což je v dobrém kontrastu s tím, co jsme do té doby viděli. Ewan McGregor, což mě překvapilo, byl skvělý i v téhle roli. ()

Reklama

Pedross800 

všetky recenzie používateľa

Po dlouhé době žánrovka z vězeňského prostředí a tak i díky tomu jsem shovívavě pár nelogičností přecházel a nechal se unášet jinak svěžím a napínavým dějem, který krásně gradoval a udržel mé napětí, kdo koho podrazí a kdo ne. I herecky ok, Ewan jako vždy dobrej a ten mladej zahrál podle mě výborně klučíka co se do toho velkého světa zločinu dostal jak slepej k houslím. Vikanderka trošku upozaděná, ale i tak se na ni dobře koukalo. Já se báječně bavil a kdyby nebylo pár těch do očí bijících lapsů, klidně bych pálil plnýma. ()

Morholt 

všetky recenzie používateľa

Sice jsem čekal trošku víc, ale i tak se jedná o dobrou žánrovku, která se příliš nezabývá scénáristickými veletoči a s neuchutajícím tempem spěje k závěrečnému rozuzlení. To bylo na mě sice trošku přepálené, ale to vem čert. Herci dobří, ačkoliv ústřednímu adolescentovi jsem nejprve nemohl přijít na chuť. Naopak McGregorovi se povedlo vymanit se ze škatulky pravověrných klaďasů a i když jeho postavu nelze označit vyloženě za zápornou, mě se jeho výkon líbil. 65% ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Budem asi jeden z mála, ktorému film sadol. Mám rád filmy z väzenského prostredia a podobne ako užívateľ Big bear i ja som si krochkal blahom... Samozrejme je tu pár nezrovnalostí, hlavne ten, ako sa dostal sympatický mladík medzi najťažších zločincov, ale ok. Určite to šlo urobiť presvedčivejšie, krivé obvinenie, následné prepustenie alebo podobne. Film neskôr zmení kurz, ale stále je veľmi chytľavý a ani love story medzi mladíkom a čoraz častejšie obsadzovanou Aliciou Vikander mi vôbec nevadila a do filmu pekne zapadla. E. McGregor je tradične výborný, film má dobré tempo, takže ja si nesťažujem a som spokojný. Som zvedavý na kariéru mladého Brentona Thwaitesa, zdá sa mi celkom talentovaný a sympatický. Uvidíme, či sa odrazí. 80%. ()

Galéria (140)

Zaujímavosti (5)

  • Film je inšpirovaný knihou „The Post Card Bandit,“ ktorej autorom je Brendan Berichon – učeň známeho bankového lupiča Brendena Abbotta. (MikaelSVK)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v Západnej Austrálii a na autentických miestach, akými sú doly v Kalgoorlie či väznica s maximálnou ostrahou v Casuarine. (MikaelSVK)
  • Názov filmu zaznie vo filme iba raz, v 96. minúte. (figis20)

Reklama

Reklama