Reklama

Reklama

Oltre il guado

  • angličtina Across the River

Obsahy(1)

Marco Contrada pracuje ako etológ na taliansko-slovinských hraniciach. Za pomoci moderných prístrojov zaznamenáva voľný pohyb a správanie divokej zveri. Jedného dňa narazí na staršiu schátralú budovu, kde sa rozhodne prespávať. Po niekoľkých nociach si uvedomí, že jeho technika zaznamenáva omnoho viac, ako sa môže zdať. Opustený dom totiž skrýva svoje hrôzostrašné tajomstvo. (*CARNIFEX*)

(viac)

Recenzie (80)

Radko 

všetky recenzie používateľa

V zásade stále platí to, čo som napísal k filmu Antikrist: "Kto sa bojí, nech do lesa nechodí." Mladý spočítavač zveri sa nebojí, pretože hory pozná, rovnako tak ich prírodných obyvateľov. A tak sa nezľakne nejakých akože bubáckych znamení. Pretože všetko je vysvetliteľné. Veď ide len o zvláštne spracované zvieracie mŕtvoly a kosti. A sú aj šelmy, čo to takto robia. Alebo nie? Je toto tá chvíľa? Chvíľa, kedy racionálne zmýšľanie nahlodajú podivuhodné úkazy? Opustená horská dedina a zvláštne zvuky. Prepadnutie do iného sveta hrozí však až vtedy, kedy myseľ muža opantá iracionalita. Potom sa rúca všetko. On aj jeho záchrancovia. Pretože nezvláda komunikáciu s niečím čo tu je a pokúša sa. O niečo. Zaprášené artefakty, stopy dávnych nešťastí i zlyhaní, staré kamerové záznamy aj tie nové digitálne, zachytené lesnými fotopascami, redukovaná farebnosť, dievčenské akoby gregoriánske chorály. Všetky tieto ingrediencie sprostredkúvajú veľmi dobre ponurú atmosféru uprostred hlbokých lesov taliansko-slovinského pohraničia. Vydarená hororová jazda, ktorú ocení každý, kto sa rád túla lesmi a prespáva v opustených domoch. Jemná výhrada sa týka príliš useknutého konca, nuž ale kto chce dokonalosť, nech si radšej pustí nejaký iný súčasný, ale zato dokonale gradujúci a zvyčajne myšlienkovo aj atmosférou dokonale sterilný horor. ()

Morholt 

všetky recenzie používateľa

Kolikrát si říkám, že kdyby se takhle minimalisticky točila většina FF hororů, bylo by žánru hej. Naprosto úsporná záležitost de facto jen o jednom herci, ale s výbornou mrazivou atmosférou, která se co chvíli stupňovala a čím víc se blížil konec, tím víc jsem byl vykulenější. Zdrhal bych otamtud a zastavil bych se až v Polsku a to jenom možná. Jak nemám italské horory rád, tak tady mi makaróni udělali radost. 80% ()

Reklama

Ten Druhy 

všetky recenzie používateľa

Prostredie s pochmúrnou minulosťou, vhodné najmä na natáčanie filmu o 1. svetovej vojne alebo o partizánoch, kdesi v Julských Alpách, v povodí rieky Isonzo, v taliansko-slovinskom pohraničí, je najvýraznejšou zložkou tohto hororu. Komorný a minimalistický príbeh sa však uzavrel skôr než sa rozvil. Trochu ma zaujal medzinárodný rozmer filmu. Staré krivdy, hriechy a príkoria prichádzajú spoza hraníc. Vzhľadom na krajinu výroby filmu zlo zjavne pochádza zo slovinskej strany a taliansky etológ je obeťou. Len škoda, že tie dvojičky nesprevádzala košatejšia prípoviedka, a škoda, že neboli siamske. ()

darkrobyk 

všetky recenzie používateľa

Po delší době příjemné překvapení! Čarokrásná příroda, příchod dešťů, opuštěná vypálená vesnice v lesích a cosi podivného ve tmě. Zneklidňující atmosféru vytváří nehostinné prostředí spolu s temným hudebním doprovodem (Stefano Sciascia). Hlavní hrdina se pokouší zjistit, jaký predátor loví tamější zvěř. Vlci? Medvěd? Když dorazí do opuštěné vybydlené vesnice, rozhodne se přijít záhadě na kloub. Příchod dešťů a rozvodněné potoky ho odříznou od civilizace a on se stává nedobrovolným vězněm na místě, kde je něco daleko děsivějšího, než hladový zvířecí predátor... Osobně bych do polorozpadlých domů nevlezl v noci ani za milion. Místy příjemně strašidelné (napínavější více do doby, než začíná být v děsivé věci jasno), závěr očekávaný a vítaný. Celkovým pojetím a pochmurnou náladou mi snímek připomněl severskou kinematografii. Pro někoho možná zdlouhavé, pro mne velmi dobré. ()

Astaroth12 

všetky recenzie používateľa

Prírodná scenéria nádherná.Film vie dobre narábať z atmosférou. Jeden človek,všade samí les a daždivé počasie,schátraná dedina a do toho všetkého znie zaujímavá hudba,ktorá sa sem hodila a atmosféru ešte znásobovala.Páčil sa mi fakt že nejde o FF projekt a kamera bola vynikajúca. Ked čítam tieto komentáre,vôbec by som nepovedal,že sa tu nič nedialo ale práve naopak.Zo zatajeným dychom som pozoroval hlavného hrdinu ako začína z tej situácie do ktorej sa nechtiac dostal šalieť a začína si uvedomovať,že mu začína isť o život.Nieje to krvák ale depresívna psychologická atmosféra tu je v silnom pomere.Vyvážený pomer strachu a napätia. Dialógov je tu veľmi málo a ani mi nechýbali.Za malo peňazí veľa atmosféry. ()

Galéria (7)

Zaujímavosti (2)

  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (griph)
  • Zvíře, které ve filmu představuje lišku, je ve skutečnosti pes jménem Ciko. (BlackHood)

Reklama

Reklama