Reklama

Reklama

Mladý teenager pomáha zachrániť prezidenta Spojených štátov po tom, čo je Air Force One zostrelený a spadne v blízkosti jeho lesného tábora. Keď teroristi zasiahnu prezidentský špeciál, ktorý sa zrúti do nehostinnej divočiny, hlavu štátu (Samuel L. Jackson) môže zachrániť iba jediná osoba - trinásťročný chlapec Oskari (Onni Tommila). Ten sa v lese zdržiava preto, aby naplnil ciele loveckej misie, ktorá má preukázať jeho vyspelosť ostatným členom rodiny. Miesto jeleňa, ktorého stopuje, však objaví najmocnejšieho muža planéty, skrývajúceho sa v únikovom module. Teroristi sú mu na stope, snažiac sa ho zajať a vyhrať tak v ich ponímaní "hlavnú cenu". Nesúrodá dvojica musí uniknúť svojim prenasledovateľom, inak je ich osud spečatený... (Continental film)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (247)

Crocuta odpad!

všetky recenzie používateľa

Abych parafrázoval jednoho zdejšího génia, jemuž se téměř bez výjimky zamlouvají pouze mimořádně debilní a špatně natočené slátaniny: Nám se to nelíbilo. Podobně slaboduchou sračku, plnou nesmyslů a popírání zdravého rozumu i přírodních zákonů aby člověk pohledal. A že S.L.J. bez uzardění účinkuje v něčem podobném mi prostě hlava nebere... ()

Skuby47 

všetky recenzie používateľa

Vlastně ani nevím, proč jsem se na tento klenot dívala. Od začátku bylo jasné, že toto veledílo bylo počinem neumětelů. Jediné, co mě potěšilo bylo to, že současný ůpadek filmové tvorby není jen naše priorita, ale že se jedná o celoevropský trend. Tvůrci třech zemí se spojili, aby natočili takový nesmysl a to ještě o prezidentovi USA. Proto jsou zřejmě američtí tvůrci přesvědčeni, že je Evropa v úpadku. Muselo to být velmi levné, že to naši koupili. ()

Reklama

verbal 

všetky recenzie používateľa

Pokud si nedokážete vizuálně představit pičovinu natolik slaboduchou, kýčovitou a jednoduše blbou, která vypadá, jako by nějaký retardovaný Fin v rámci evropské podpory mentálně zaostalých filmů dostal macatý grant na velmi výpravné natočení svých zaostalých masturbačních fantazií plných strkání pečlivě nagelované hlavy do americké prdele, pomozte si těmito labilními trampotami laponského spratka s čokoládovým prezidentem Džexnem. Budete pak buď slastně hýkat jako vyhlášený mozkoun Livingblb, nebo si připadat, že jste právě hodinu a půl čuměli na dobře oblečeného, slintajícího downa, co si celou dobu po xichtě rozmazával jogurt ve snaze trefit se do huby. V prvním případě doporučuji zvážit okamžitou veterinární eutanázii. ()

Doudis19 

všetky recenzie používateľa

No hodně lacinej akčňák s nedotaženým téměř ničím.. Ať už motivací záporáků, nerozhodnou brutalitou, která se na půl cesty ani nedostane i nevyúžití jediného pozitivního - finské přírody (těch pár přeletů kamer nad skálou nepočítám). A vyloženě úsměvné je, jak si tvůrci naivně myslí na pokračování :-D. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Taká chujovina, až sa nečudujem, čo na nej prilákalo Samuela L. Jacksona (v minulosti už lásku k podobným projektom preukázal Hadmi v lietadle, kde mu stačilo vypočuť si názov a podpísal). No hoci je námet, scenár a následné prevedenie WTF, samotný film nie je zábavný a to dokonca ani nechcene. Je to predvídateľná klišé nuda, ktorá sa raz berie vážne a inokedy nie, čo v praxi znamená, že máme súcitiť s hlavnými postavami (čo sú americký prezident s jednou topánkou a fínsky/laponský/nórsky/sovietsky chlapec, čiže postavy, s ktorými sa súcitiť nedá), ale zároveň nie je problém strčiť sem scénu, v ktorej sa hrdinovia zo šlamastiky katapultujú a následne sa hlavného zlosyna pokúsia zlikvidovať lukom a šípom. O tom, že by šlo o akčný film nemôže byť ani reči a keďže jedným z hrdinov je chlapec, film zrejme nesmel byť krvavý, takže nejde ani o lesnú survival drsnosť. Prekvapivo nejde ani o postupné vyvražďovanie „teroristov“, nakoľko americký prezident predsa nemôže nikoho zabiť a to ani pri obrane svojho života (paradoxne sa väčšina hajzlov pozabíja navzájom alebo ich úmrtie spôsobí bizarná náhoda). Zarazilo ma, že niektoré postavy občas smrteľne vážne povedia niečo ako „sme USA, najmocnejší národ USA“ alebo „chlapče, vieš, kto ja som? Americký prezident! Mám právo zabaviť ti skúter.“. Doteraz neviem, či to bolo myslené ako paródia alebo vážne, ale obávam sa, že vážne (no ani ako paródia by to nebolo smiešne). Scenár nesie stopy po zaujímavých nápadoch (neodhalenie hlavného zradcu, VYPCHATIE prezidenta, jeleň v mrazničke), ale ten, kto ho napísal, nemal všetkých päť pokope (TAKTO sa zbaviť chalana na mrazničke by sa v praxi skončilo po pár sekundách zrútením helikoptéry). ()

Galéria (121)

Zaujímavosti (9)

  • Keď pilot zahlási, že budú pristávať, nachádzajú sa nad Laponskom, čo je približne 1000 km od Helsiniek, kam letia. (megajalec)
  • S rozpočtem 8 500 000 euro se jedná o do té doby nejnákladnější film v historii finské kinematografie. (oje)
  • Heslo k otevření záchranného modulu je „1492“. 12. října 1492 objevil Kryštof Kolumbus Ameriku. Jde tedy o odkaz na tuto událost. (Illuminare)

Súvisiace novinky

Samuel L. Jackson jako prezident

Samuel L. Jackson jako prezident

07.09.2023

Akčních filmů není nikdy dost, zejména těch, ve kterých hraje Samuel L. Jackson prezidenty, kteří se musí pomocí zbraní uvnitř luxusní limuzíny bránit proti útočníkům, kteří se je snaží zabít. Přesně… (viac)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené