Reklama

Reklama

Film The Class of 92 je detailný filmový dokument o ceste šiestich športových superhviezd a extrémne talentovaných mladých futbalistov Manchesteru United (David Beckham, Nicky Butt, Ryan Giggs, Paul Scholes, Phil a Gary Neville). Dokument zaznamenáva obdobie rokov 1992-1999, kedy MU víťazil v Európskom pohári. Prelínajú a odrážajú sa v ňom vzostupy a pády futbalovej odysey s obrovskými sociálnymi a kultúrnymi zmenami prebiehajúcimi v tej dobe vo Veľkej Británii. (Bajonela)

(viac)

Zaujímavosti (4)

  • Alex Ferguson vo svojej knihe prezradil, že gól, ktorý strelil Ryan Giggs Arsenalu v semifinále F.A. Cupu po sóle cez celé ihrisko, považuje za najkrajší, aký kedy videl. (vander19)
  • David Beckham, jedna z opôr ročníka '92, musel opustiť United po tom, čo si začal myslieť o sebe, že je viac ako klub. (vander19)
  • Dvaja hráči, Nicky Butt a Phil Neville, museli z Manchestru odísť, lebo manažérovi Fergusonovi bolo ľúto nechať ich sedieť len na lavičke náhradníkov. Obaja boli členovia ročníka '92. (vander19)
  • V dokumente Ryan Giggs popisuje, ako zo začiatku svojej kariéry v Manchestri spolu s Lee Sharpom zvykli vymetať bary. V knihe jeho trénera ale sám Alex Fergusom popisuje Giggsa ako hráča, ktorý nikdy neponocoval a nenavštevoval bary. (vander19)

Reklama

Reklama