Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Will Smith stvárňuje Nickyho, ostrieľaného podvodníka, ktorý sa zapletie so svojou "žiačkou" Jess (Margot Robbie). Pri výučbe dôležitých trikov sa mu Jess dostane pod kožu a on sa rozhodne všetko náhle ukončiť. O tri roky neskôr sa kedysi neskúsená - teraz už dokonalá femma fatale objaví v Buenos Aires na nebezpečnom pretekárskom okruhu. Najnovšie Nickyho riskantné plány sa jej podarí prekaziť a skúseného podvodníka tak odstaviť z hry. Navyše, obaja rovnako nápadite rozohrali svoje podvody a obaja chcú podfúknuť rovnakého miliardára, majiteľa medzinárodného pretekárskeho tímu (Rodrigo Santoro). (TV Markíza)

(viac)

Videá (6)

Trailer 2

Recenzie (584)

POMO 

všetky recenzie používateľa

Focus má jednu veľkú devízu: je zábavný a v heist zvratoch nepredvídateľný. A je vizuálne krásny. Kostýmy, výprava, všetko má šmrnc vypiplaného glamouru. Will s Robbie sú fajn, pointa scény na americkom fotbale TOP. Akurát finále to snahou urobiť posledný a najväčší nečakaný zvrat prepáli za hranice dôveryhodnosti. Menej by bolo viac. Napriek tomu dávam štyri hviezdy. Pretože ma film príjemne prekvapil, čo je pri hollywoodskom mainstreame s nijak vysokými ambíciami vzácne. ()

vteco 

všetky recenzie používateľa

Tento podfukářský film začne velice dobře, zaujme diváka příjemně svižným a na pohled krásným představením samotného příběhu i charakteru postav a nechá obdivovat zajímavé lokace či milionářské prostředí. Velmi zajímavý příběh se ale později začne ztrácet v chomoutu několika nudných a špatně vyvážených scén. Celkové zakončení je bohužel strašně přeplácané a naprosto nezvládnuté, průměrný Smith a Robbie už Focus z nevýraznosti nevytáhnou. /60%/ ()

Reklama

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Motív filmu nepatrí len tak nejakým zlodejíčkom, ale ostrieľaným profesionálom, ktorí ani na sekundu nestratia pozornosť a svoju vytipovanú obeť tak brilantne pripravia o čokoľvek, čo si zaumienia a to bez jedinej známky zaváhania. V snímke sa pomaly odhaľujú zlodejské techniky a triky, ktorých premyslenosť až trestuhodne zvádza k vyskúšaniu. Na rozdiel od predchodcov s podobnou témou, tú nemáme zlodejskú skupinu, ktorá by išla po veľkej rybe, ale sa nám predstaví komplexné zoskupenie sebaistých vreckárov a podvodníkov, ktorí sú spoločne schopní prekvapivo rýchlo vygenerovať balík peňazí. Focus patrí k filmom, ktoré ukazujú krádeže a kriminalitu z pohľadu "pohodových" zlodejov, ktorí by pokojne mohli byť našimi najlepšími kamarátmi a s nejakými morálnymi otázkami si rozhodne hlavu nelámu. ()

Davies182 

všetky recenzie používateľa

Ničím extra výrazná oddychovka na nedělní odpoledne. Všechny oběti z davu se v tom filmu chovají jako totální ignoranti (nikdy mi nic neukradli, Praha člověka naučí), divák od začátku ví, jaké bude finále (Smith to vykecá na druhý véče), a Margot nakonec ani neukáže kozy. No a co, že už jsem je viděl? Sem prostě naštvanej. Ještě, že to má tak sexy heistovskou režii, jinak bych šel klidně ještě níž. ()

Nevka 

všetky recenzie používateľa

Focus mile překvapil. Byl vtipný, vizuálně podařený a výběr herců sednul (Margot je božská). Vyloženě jsem se bavil u scén při okrádání v davu, restauracích a na fotbale. Ke konci to trochu spadlo dolů a měli jste v podstatě pocit, že to nemá žádný konec - on tam byl, ale nijak výrazně gradující. Hlavním problémem však je, že film nemá žádný hlavní příběh a celkově vypadá, jako by režisér spojil dohromady několik dílů seriálu. Je to fajn, ale Now You See Mee je zatím prostě nepřekonáno. Dvojce se ale nebráním. ()

Galéria (52)

Zaujímavosti (15)

  • Šlo o první film Willa Smithe (Nicky) s označením R (tedy přístupný osobám mladším 17 let pouze za doprovodu dospělé osoby), od uvedení snímku Mizerové II (2003). (Dio_Padre)
  • Když byla do role Jess obsazena Margot Robbie, Will Smith (Nicky) a jeho manželka Jadoa ji googlovali. Když viděli její fotky, poslala prý manželka Willa rovnou do posilovny. (TotalFilm.cz)

Súvisiace novinky

Uprchlík Will Smith

Uprchlík Will Smith

20.02.2015

Už příští týden vtrhne do kin podfukářská krimi Focus, v níž se naplno vrací Will Smith. Bývalý Fresh Prince se v posledních letech věnoval hlavně kariérám svých dětí, teď si ho ale konečně užijeme i… (viac)

Warneři zbožňují Margot Robbie

Warneři zbožňují Margot Robbie

24.01.2015

Takový vzestup tu nebyl snad od... Megan Fox v Transformers? Blonďatá kráska Margot Robbie nabrala díky Vlkovi z Wall Street armádu fanoušků a studio Warner Bros. to dobře ví. Přihrává jí proto samé… (viac)

Reklama

Reklama