Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sovietsky tajný experiment, ktorý mal slúžiť na paralyzovanie armády imperialistického nepriateľa socializmu rozšírením agresívnej smrteľnej nákazy (kódové meno Zaraza) sa vymkol spod kontroly a musel byť ukončený. Vinou súdruha neznámeho vojaka sa zvyšná vzorka bojového plynu dostala pod falošným označením dymovníc do konvoja inváznych vojsk varšavskej zmluvy smerujúceho na územie Slovenska. O niekoľko rokov neskôr sa tento plyn použije pri rutinnom stredoškolskom brannom cvičení a nakazí nič netušiacich študentov. Malá skupinka žiakov bojuje o prežitie, ich jediným problémom však nie sú len agresívni nakazení spolužiaci, ale aj školník (bývalý dôstojník SPECNAZ), ktorý sa snaží za každú cenu zabrániť hroziacej medzinárodnej blamáži. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (178)

Big Bear 

všetky recenzie používateľa

Beru to jako amatérskou záležitost. Musela bejt asi prča si v tom zahrát :-). A ačkoliv většina efektů byla dost amatérská včetně zombies, občas jsem musel uznat, že se sem tam nějaká scéna povedla. Ke konci to už bylo bohužel trochu dlouhé a nepomohly tomu ani ty digitální efekty v závěru. A víte co se mi na filmu líbilo nejvíc? Úvodní zpracování titulků. Za mně je to tedy za jeden virový granát. * ()

Terva 

všetky recenzie používateľa

CITÁT - Nevěřte mrtvolám........... Zajímavé a povedené úvodní "novinové" titulky a uhrančivý hudební doprovod. Kašlete na scénář, kašlete na neherce, kašlete na podivný dialog. Pusťte si nějaký plyn, vypněte mozek a žerte slimáky. Je to hříčka, je to sranda, je to krvák. CITÁT - A to čo? Kurva! Mu jeblo?........... Zombie masakr motorovou elektrickou pilou a když vypnou proud.....no do ritě..... postačí vidle, hvězda na klacku nebo školní lavice. Já se bavil, lepší než Choking hazard. 50% ()

Reklama

corpsy 

všetky recenzie používateľa

K tomuto sa treba pekne posadiť. Slovenský zombi masaker? To sa snáď ani nedá vysloviť dokopy. Ale pravda je taká, že tvorcovia spravili žánru lokálnu službu. Pokiaľ sa hercom neotvoria ústa ( pri všetkej úcte ) a nezačnú prejavovať nejaký ten herecký talent, ide o chutné žánrové ( amatérske ) žrádlo, za ktoré by sme mohli byť pyšní. Aj vo svete. ()

Duotone28 

všetky recenzie používateľa

[Febiofest 2015] Naši chlapci mali napozeraných veľa zombie filmov, to je úplne jasné:), a z rozpočtu 19 152 eur aj 49 centov vyžmýkali maximum:). Je pravda, že kde už nemohli byť cool efekty, tam musela byť iná pridaná hodnota. A ňou sú skvelé trefné hlášky a dialógy nehercov, že film je vo výsledku jedna celá veľká "vážna sranda" s poriadnou šťavou. Milujem zombie filmy, a tu som sa bavil, ako pri hociakom inom, kde rozpočty väčšinou bývajú neobmedzené:), nazdar ()

Lhurgoyf 

všetky recenzie používateľa

Hodnotiť a kritizovať amatérske filmy mi príde hrozne nefér. Zapálení tvorcovia totiž nemajú k dispozícií techniku, vzdelanie, hercov, budget, (a častokrát ani talent) vytvoriť produkt, ktorý by bol čo i len zdiaľky pozerateľný. Tvorcom SZM sa však podarilo väčšinu aspektov filmu uchopiť z tej správnej strany. Najväčšiu zásluhu na fungovaní celého filmu má produkcia, ktorá i napriek guerillovým podmienkam dokázala vytvoriť fantastické prostredie, a navodiť tú správnu socíkovskú atmosféru. Taká kopa rekvizít (od detailov ako plagáty na stenách, násteniek, Leninových búst, BB pudingu, cez veľké rekvizity VB škodovky, či sovietského vojenského nákladiaku) sa v amatérskom filme vôbec nevidí. Nedá mi nespomenúť výbornú prácu maskérky Zuzany Paulini na hordách zombies, správne použitie praktických efektov (rozumej krvi a gore) tam kde to bolo možné, a perfektné kostýmy (som jediný, ktorému prišli uniformy dievčat hrozne rajcovné?). Veľké plus majú u mňa tvorcovia v tom, že nezabudli ani na tradičnú hororovú zložku v podobe T&A fanservisu (Tits&Ass). Potiaľto všetko v poriadku. Kde však drvivá väčšina amatérskych filmov začína padať na hubu, sú herci. Neberte to zle, Denisa Rőtlingová (Hanka) na niektorých záberoch vyzerá neskutočne cool, ale tým celá chvála končí. Žiadna z postáv nie je pamätihodná (niektoré sú dokonca neznesiteľné), a v momente keď niekto z nehercov začne rozprávať, ich prednes neskutočne píli uší. Zároveň je film plný drevenných dialógov, pičungu (patent pending), a hrozného bratislavského prízvuku, ktorý dokonale kazí ilúzu predrevolučných čias. Situáciu sa nepodarilo zachrániť ani v postsynchrónoch (bolo by to možné vylepšiť najatím profi dábérov?) Celá story je správne šialená, a graduje do fantastického záveru, avšak prostredná časť filmu sa značne vlečie a po úvodných mordách sa zvrháva do chodenia po triedach a hladania nejakého kľúča od kabinetu. Časť mňa si praje, aby sa filmári úplne utrhli z reťaze, a vhupsli do toho ako sa hovorí "po hlave". Len si predstavte, aké šialenosti by mohli vzniknúť, ak by tvorcovia obsadili Táňu Pauhofovú ako expertku cez sečné zbrane a Hviezdoslavov kubín, Tomáša Maštalíra ako beznohého telocvikára a bývalého držiteľa medaile v gymnastike, alebo vytovrením postavy výmenného študenta z NDR, ktorý využije situáciu a začne experimentovať s tvorbou zlúčenia socialistických a nazi zombies - ale to som si už asi vysnil úplne iný film. Dúfam teda, že sa chalani (a dievčatá) z Pezinka neurazia, ak ich film neohodnotím plným počtom. Etalónom pre päťhviezidčkový amatérsky film je totiž u mňa NIČ NEKRVÁCA VEČNE (2003) od chalanov z Metafora Films, ktorý u mňa vzbudili väčší dojem lásky k filmu a invenčnej amatérskej filmárčine. PS: Dík za výborný gag s veľkou prestávkou, veľmi chytrý odkaz na Romerov Dawn of the Dead! ()

Galéria (7)

Zaujímavosti (12)

  • 36-členný komparz si za pivo a guláš zahrali prívrženci žánru anime z Anime crew a šermiari zo združenia Vargar. (Zdroj: sme.sk) (Raccoon.city)
  • Jedna z dvoch hlavných herečiek sa rozhodla filmovanie ukončiť, ale konečné zábery s ňou boli už natočené. Pomohli si radami z internetu od amerických amatérskych filmárov a nechali ju zabiť, čo však znamenalo prepísať od polovice scenár, čo trvalo dva mesiace. (Zdroj: sme.sk) (Raccoon.city)
  • Natáčalo sa v Pezinku v hale na opravu tatroviek, v základnej škole vo Svätom Júre a na Záhorí pri bunkroch z druhej svetovej vojny. (Zdroj: sme.sk) (Raccoon.city)

Reklama

Reklama