Reklama

Reklama

Geostorm: Globálne nebezpečenstvo

  • Slovensko Geostorm (viac)
Trailer 1

Po sérii prírodných katastrof ohrozujúcich našu planétu, sa poprední predstavitelia štátov celého sveta dohodnú na vytvorení rozsiahlej sieti satelitov k riadeniu globálnej klímy, ktorá má zaistiť bezpečnosť všetkých obyvateľov planéty. Niečo sa však pokazí a – systém vytvorený na ochranu Zeme, začne na Zem útočiť a začína závod s časom, kedy je nutné zistiť skutočnú hrozbu skôr, než geomagnetická búrka zmetie zo zemského povrchu všetko... a všetkých. (Continental film)

(viac)

Videá (9)

Trailer 1

Recenzie (489)

korbitch22 

všetky recenzie používateľa

Dean Devlin absolutně pochopil to, co se bývalým tvůrcům velkých katastrofických filmů v dnešní době vůbec nedaří. Nahláškovaný a příběhově celkem slušný, se spoustou sympatických postav, slušných efektů a svižného tempa. Zapomeňte na sílu postav, jakou měli herci třeba v Armagedonu nebo Dni poté, postavy pronášejí jen nezbytně nutné repliky a diváka spíš baví detektivní příběh na pozadí toho katastrofického. Odvážný mix který potěší něčím novým a zároveň na vás dýchne ta pravá, devadesátková atmosféra. Čekal jsem daleko větší průser a v dnešní době samých buzíků v pláštěnkách se jeví starý, poctivý ničitel měst a mrakodrapů na základě globální katastrofy a ne invaze robotů, mimozemšťanů a jiných píčusů jako svěží oldschool vánek v zahnilé době plné kreténů s popcornem, ajfonem, nevyhováním a bejskou na palici jako zázrak pro nás staré, unavené, v kině slušně vychované normální zmrdy. 70%. ()

Lima 

všetky recenzie používateľa

Emmerichovatější, než Emmerich samotný......a stejně tak pitomé. Vlastně ne, vůbec ne, tohle bylo zdaleka mnohem pitomější. Jenže zatímco Emmerich svoje pohádky bere s nadhledem, tady se samou vážností sere mramor. Devlin toho od kámoše moc dobrého neodkoukal. A že to má tři prdele triků? Ty už dneska nikoho neohromí. Dneska jsou CGI triky standartem, nikoliv výsadou dobrého filmu. Devlin zaspal dobu tak o 20 let a tahle nablblá splácanina zaslouženě v kinech propadla. ()

Reklama

TeeAge 

všetky recenzie používateľa

| Rozpočet: 120 miliónov $ | Tržby: 221.6 miliónov $ | Sú dni, keď mi podobný staromódny film padne do nálady. A vzhľadom k tomu, že katastrofické filmy plné heroickej hudby a patosu mám rád, je Geostorm od Devlina taká priemernejšia Emmerichovka, ktorá ma potešila, hlavne s Butlerom v hlavnej roli. Fuqua z neho dostak viac v Olympus has fallen i v London has fallen, ale evidentne mu ten žáner sedí, a Geostorm je len novým dôkazom. Fyzika samozrejme vo filme neplatí, ale kto ju v tomto žánru rieši, je už dlhodobo na zlej adrese :) ()

kulyk 

všetky recenzie používateľa

Gejostrom je, jak někdo již zmínil, taková pohnojená emmerichárna. Film rozkročený mocně, od začátku dělá ramena, keců tři prdele, a pak vytáhne podměrečného svraštěra, kterým jen tak zamává, krkne, prdne, usne. Výjimečně souhlasím s většinou. Minul se dobou. Před patnácti lety by byl hit. I dnes bych nebyl tak přísný, nebýt politické linky. Ne, blbost.... nebýt tak pitomého vyústění politické linky. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„Mali sme tam inštalatéra, ktorý vyzeral trocha ako vy.“ Je to ako od Emmericha. Asi preto, že to režíroval Devlin. Výsledok je taký ten "klasický" katastrofický (veľko?)film, kde v jednej scéne spadne 10 mrakodrapov a vám je to fuk a radšej rozmýšľate, čo si dáte na večeru, lebo ste hladní. Preto ma vlastne príjemne zaskočilo, že nemalá časť filmu sa prekvapivo odohráva mimo apokalypsy – na vesmírnej stanici, kde Gerard Butler so svojím tímom vedie dlhé dialógy. Musím sa priznať, že hoci tieto scény určite neboli žiadny zázrak, v konečnom dôsledku ma bavili viac, ako trikové sekvencie. Asi starnem. Potešil ma Andy Garcia + plno suchých hlášok („Neter si videl, pivo nechceš, cestu poznáš.“, „Ožeň sa s ňou.“, „Vyzeráte starší, než som si myslel.“). Vzhľadom na obrovské problémy s pretáčkami (ale vážne, to komu normálnemu napadne dať film "vylepšiť" režisérovi Sudcu Dredda a Viem, čo ste robili minulé leto 2?) nečakane OK. ()

Galéria (50)

Zaujímavosti (9)

  • Geostorm: Globální nebezpečí byl hotový už několik let, ale kvůli nespokojenosti studia a následným vynuceným přetáčkám (a do etrému natažené postprodukci) se dočkal premiéry až v řijnu 2017. (ČSFD)
  • Nejdříve byl snímek pod záštitou Paramountu, ale nakonec se produkce ujalo studio Warner Bros. (filmsim)
  • Natáčelo se v Číně, USA a Spojených arabských emirátech. Točilo se od 20. října 2014 do 10. února 2015. (Yardak)

Reklama

Reklama