Reklama

Reklama

Geostorm: Globálne nebezpečenstvo

  • Slovensko Geostorm (viac)
Trailer 2

Po sérii prírodných katastrof ohrozujúcich našu planétu, sa poprední predstavitelia štátov celého sveta dohodnú na vytvorení rozsiahlej sieti satelitov k riadeniu globálnej klímy, ktorá má zaistiť bezpečnosť všetkých obyvateľov planéty. Niečo sa však pokazí a – systém vytvorený na ochranu Zeme, začne na Zem útočiť a začína závod s časom, kedy je nutné zistiť skutočnú hrozbu skôr, než geomagnetická búrka zmetie zo zemského povrchu všetko... a všetkých. (Continental film)

(viac)

Videá (9)

Trailer 2

Recenzie (489)

Nevka 

všetky recenzie používateľa

Tohle má být ta destrukce, na kterou jsem se těšil? Z Geostorm jsme v podstatě všechno viděli už v traileru a z efektů tak navíc dostaneme snad jen hrátky na vesmírné stanici. Opravdu. Destrukce se tady odehrává pouze několik minut a zbytek času tak jen pozorujete státní spiknutí, které se ze zajímavého pátrání přetaví v hodně slabé rozuzlení. Efekty v Dubaji jsou navíc neuvěřitelně animované a já tak nakonec musím jít na 2 hvězdičky... ()

darkrobyk 

všetky recenzie používateľa

Ač jsem si od Geostormu moc nesliboval, byl jsem příjemně překvapen. Ano, není to sci-fi, je to čirá fantazie, kde náhoda střídá náhodu, kulky se vyhýbají kladným postavám, blesk spálí jen auto padoucha a dostat se z vesmírné stanice před kolapsem nemusí být tak těžké, jak by se na první pohled zdálo. Jenže film, přes všechny ty náhody a nelogičnosti, má spád a napětí, skvělou kameru, báječné speciální efekty (viděno v 2D), dunivou hudbu a pozor! neskončí jako.... Armageddon. Užil jsem si veškerou destrukci, sežehnutí chrámu Vasila Blaženého, zaplavení Dubaje, smrtící led na plážích Rio de Janeira i obří kroupy v Tokiu. Zábavnější než Den poté (2004). ()

Reklama

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Tieto veľkolepé katastrofické filmy celkom môžem, predsa len tak moc sa ich netočí, takže som rád za každý nový, ale Geostorm to nakoniec uhral aspoň s nejakou cťou vlastne len preto, že v posledných rokoch už podobné filmy nestoja za nič. Keď si spomeniem na taký San Andreas alebo nový Deň nezávislosti, ktoré boli nielen tupé, ale hlavne strašne nudné a mal som ich problém dopozerať do konca, tak Geostrom je aspoň svižný a stále sa tu niečo deje, ale inak to teda tiež nie je žiadny zázrak. Opäť je to dejovo poriadne tupé, ako celok to nedáva vôbec žiadnu logiku a opäť tu musí byť protivníkom politika a človek, akoby potenciálny koniec sveta kvôli vplyvu prírody nebol dostatočne atraktívny, tak sa to musí ešte prekombinovať, ale pozerať sa na to dá a film si drží určitú úroveň zábavnosti, aj keď často skôr tú nechcenú. Čo sa týka samotných katastrofických scén, tak tu hlavne zamrzí, že fungujú len ako samostatné atrakcie, než by boli plnohodnotne vložené do deja a ovplyvňovali aj hlavných hrdinov, ale inak nie sú zlé zvládnuté. Za kvalitnejšou konkurenciou určite zaostávajú a mohli byť aj dlhšie, ale celkom sa mi páčili, hlavne útek pred vlnou mrazu na pláži. Čo sa týka obsadenia, nájde sa tu plno mojich obľúbencov, Gerard Butler v hlavnej úlohe, Jim Sturgess, Daniel Wu, Ed Harris alebo Andy Garcia, ale tieto ich postavy za moc nestoja, v iných filmoch ma bavia omnoho viac. A Dean Devlin to teda moc nezvládol, chcel si natočiť svoj vlastný katastrofický veľkofilm, ale nemal na to. Takže na ten priemer mi to stačí, predsa len som fanúšik tohto typu, nenudil som sa a pár scén sa mi páčilo, ale inak je to skutočne len taký brak, ktorý prepadol zaslúžene. 54% ()

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

Devlinova věta: „Pusť mě k tomu, Rolande.“ měla přijít maximálně v okamžiku, kdy v zasedačce Electric Entertainment nemohl Emmerich spustit kávovar.. Germánský ničitel světů a diváckého vkusu se obyčejně prezentuje kombinací pitomosti a infantilní zábavy, při které je se svým patriotismem papežštější než papež. Tohle byla jen pitomost, kterou od vysílání v pátek večer na Prima Cool dělí pouze výše rozpočtu.. ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Vizuálne pekný pukanec, pri ktorom môže divák vypnúť a užívať si pre oko veľmi pekne obrazovo spracované prírodné katastrofy. To je zároveň aj ten najväčší klad snímku - komerčne slušne našlapaná akcia. So samotnou dejovou linkou to už bolo horšie. Na môj vkus to bolo miestami až príliš prešpikované politikou a konšpiráciou, takže sa tu vyskytli pomerne dlhé pasáže, ktoré ma nudili. Navyše do určitej miery ide o vykrádačku Armageddonu (1998) a iných úspešnejších snímkov podobného razenia. V tomto smere ma prekvapil len úplný koniec, ktorý predsa len nie celkom kopíroval túto schematickú šablónu. Avšak za cenu, že to potom vyznelo až moc cukríkovito. Priemer. 60/100 ()

Galéria (50)

Zaujímavosti (9)

  • Celosvětová premiéra proběhla 16. října 2017 v Los Angeles (Kalifornie, USA). (BMW12)
  • Jednomu z typu satelitů ve filmu říkají RocknRolla. Nepochybně se jedná o narážku na stejnojmenný film RocknRolla (2008), ve kterém, stejně jako zde, hraje hlavní roli Gerard Butler. (mr.twizta)

Reklama

Reklama