Reklama

Reklama

Ferdinand

  • Česko Ferdinand (viac)
Trailer 3

Obsahy(1)

Ferdinand je veľký býk s veľkým srdcom. Je to roztomilé, no trochu nešikovné až groteskne pôsobiace stvorenie, ktoré ale neznalí ľudia považujú za nebezpečné a zúrivé monštrum. Keď si jedného dňa Ferdinand neopatrne sadne na čmeliaka, ten ho štipne a Ferdinand sa splaší. Celú udalosť vidia vyhľadávači býkov do koridy a rozdivočelý Ferdinand ich uchváti natoľko, že ho okamžite chytia a odvezú. Ferdinand je ale odhodlaný vrátiť sa k svojej rodine a pomocou svojich nových priateľov sa vydáva na dlhú cestu Španielskom. (Cinemart SK)

(viac)

Videá (19)

Trailer 3

Recenzie (160)

Jaro.Krafcik 

všetky recenzie používateľa

Ozaj podarený a zaujimavý animák. Asi ich začnem pozerávať, lebo fakt jeden z najlepšich z roku 2017 spolu z Coco. Ferdinand síce patrí k tým nie príliš známym ale aj tak si svojich divakov získa či už ide o starých alebo mladších. Ale tá koza mi tam už liezla na nervy. No vtipy a dojimavý koniec to vynahradil. 5* ()

Maximilianus 

všetky recenzie používateľa

Rozprávka o dobrosrdečnom a láskavom, ale aj trochu prihlúplom býčkovi plná klišé a ničoho prevratného. Postavy boli ako keby zo šablóny, koza, ktorá mala pravdepodobne byť vtipným sprievodcom alebo prvkom filmu u mňa nefungovala. Bola nesympatická a trápna. Jediné, čo mi prišlo trochu zábavné boli arogantné nemecké kone a tanečný súboj, ktorý bol ale tiež miestami prehnaný. Nakoľko už nie som dieťa, nemajú pre mňa význam rozprávky, kde sú v hlavnej úlohe zvieratá, ktoré sa inak správajú aj myslia ako ľuďia, a pritom žijú v ľudskom svete. V tomto prípade sa jedná vyslovene o animovaný film pre deti, ktoré si ho môžu užiť, preto moje hodnotenie nebude také zlé, nakoľko pre deti to môže byť zábava. Dĺžka ale mohla byť aspoň o 10 minút kratšia. Rok 2017 musel byť ale chudobný na kvalitné animované filmy, keď tento počin akadémia nominovala na najprestížnejšiu cenu. Nebyť nominácie, tak si ho ani nepozriem. Keďže je ale v hlavnej úlohe čierny býk a akadémia má čiernu veľmi rada, tak možno nakoniec ešte aj zvíťazí. 6,2/10. ()

Reklama

VeVa137 

všetky recenzie používateľa

Skvelé, skvelé, skvelé. Vtipné pre všetky vekové skupiny. Každých 5 minút zaznie nejaká parádna neotrepaná hláška na ktorej sa musíte smiať. A keď vám zrovna nie je do smiechu, tak naopak príde emócia smútku a súcitu. Ani raz počas filmu som sa nenudila, vždy sa dialo niečo nové. Scény neboli zbytočne zdĺhavé, slovenský dabing sa celkom vydaril. Záver teda rozprávkový a emotívny. Určite sa Ferdinand zaradil medzi moje obľúbené rozprávkové postavičky aj s kozou Lupe :). Kúpa DVD je istá. Rozhodne si to pozriem ešte pár krát :) ()

balcazar 

všetky recenzie používateľa

Ako hovorí známy mysliteľ Reza Givili: Feľmi tóbre. Bavili sa aj deti a ja ako známy dospelý milovník animákov dvakrát tak. Vtipné, zaujímavé, s hlavnou postavou sympatizujete, s vedľajšími (a že ich bolo toľko, až sa dajú označiť za hlavné - koza Lupe, pes Paco, ježkovia) sa kráľovsky bavíte, to celé doplnia originálne vtipy a vyjde z toho kráľovská zábava. Dva dni po návšteve kina hovorím frajerke: "Išiel by som na to znova do kina." Reakcia: "Aj ja." Na ďalšie pozretie je vysoko pravdepodobné, že vypálim plné hodnotenie. ()

Sany33 

všetky recenzie používateľa

Na novom animáku je pútavé sledovať viaceré atribúty, pričom samotná tematika je dobre uchopená. Málokto by veril, že z býčích zápasov, resp. prípravy na ne sa dá urobiť samostatný film a dostane aj solídne napísané postavy. Vychádzajúc z neznalosti knihy či témy má lokálny divák istú výhodu, cez protagonistu sa dostávame do nevídaných zákutí. Málokto pri detskom filme bude čakať sondu do taju koridy a autori rátajú, že poznáte aspoň základy (kto je toreador, ako súperí s býkom, či ho na konci aj zabije) – súčasne sa však netreba vystrašiť, že Ferdinand je násilný animák. Do arény sa pozrieme iba raz a väčšinu času trávime skôr na malebnom španielskom vidieku.Veľké plus patrí aj za vykreslenie samotného hrdinu. Ferdinand je dobrák od kosti, čo pri živote býka ide ťažko dokopy s možnými cieľmi (skončiť na tanieri či v koride), autori sa pasujú s jeho povahou i obrovskými rozmermi (pamätná scéna v štýle „slon v porceláne“). Ferdinand má akurát trošku dlhšiu stopáž, pár popových piesní by sme oželeli a niektoré opozerané chvíle vám vybavia iné animáky, no inak je to svieži originálny príspevok. 87% ()

Galéria (94)

Zaujímavosti (5)

  • Vesnice, kde žijí Nina a Ferdinand, je Ronda na jihu Španělska. Tato vesnice je známá tím, že má nejstarší arénu na světě, postavenou v roce 1785. (BMW12)
  • Film je natočen podle knihy „The Story of Ferdinand“ od spistovatelů Munroa Leafa a Roberta Lawsona. (LuiCJ)
  • Výroba a autorizovaná distribuce filmu podpořila více než 12 000 pracovních míst. (BMW12)

Súvisiace novinky

Sestra v akci našla režiséra

Sestra v akci našla režiséra

03.10.2021

Hudební komedie Sestra v akci z roku 1992 se dočká dalšího pokračování. Takřka 30 let od vzniku prvního dílu se tak herečka a moderátorku pořadu The View Whoopi Goldberg vrátí do jeptiškovského… (viac)

Reklama

Reklama