Reklama

Reklama

Pád Boeing-u 727

(TV film)
  • Česko Touha po vědění: Letecká katastrofa živě (viac)
USA, 2012, 88 min

Hrajú:

Josh Charles

Obsahy(1)

Spomalené zábery skutočnej havárie lietadla nasnímané v reálnom čase zvonka i zvnútra padajúceho stroja všetkým vyrazia dych!
Discovery Channel pripravil a nasnímal riadenú haváriu 170-miestneho dopravného lietadla Boeing 727 v Mexickej púšti, aby spomalene zachytil podrobnosti katastrofy zvonka aj zvnútra v reálnom čase. Je len samozrejmé, že na palube sú namiesto živých osôb iba figuríny narazového testu - Crash Test Dummies.
Exkluzívny americký dokumentárny film priblíži divákom neuveriteľný pokus. Budeme svedkami reálnej havárie veľkého dopravného lietadla Boeing 727 s figurínami cestujúcich a členov posádky, pričom všetko, čo sa odohrá na palube lietadla počas jeho pádu a tvrdého dopadu do neobývanej časti Mexickej púšte, nasnímajú kamery inštalované v interiéri lietadla. Namiesto živých osobôb sú na palube len figuríny narazového testu - Crash Test Dummies.
Ďalšie kamery budú sledovať medzinárodný tím vedcov, expertov a elitných pilotov, ktorí pripravia riadenú haváriu 170-miestneho dopravného lietadla Boeing 727 v Mexickej púšti. Tento experiment poskytne šancu preskúmať mechaniku havárie lietadla v reálnom čase. Vedci budú študovať okolnosti nárazu lietadla a možnosti prežitia. Spomalené zábery a obrazy skutočnej havárie lietadla nasnímané zvonka i zvnútra lietadla na jeho palube vám doslova vyrazia dych!
Pilot leteckej spoločnosti FedEx, kapitán James "JimBob" Slocumm, ktorý akoby zázrakom prežil už tri letecké havárie, vyštartuje s Boeingom na jeho posledný let. Spolu s posádkou vyskočia na padákoch po tom, ako lietadlo navedú na dohodnutý kurz. Potom ho bude diaľkovo riadiť skúsený pilot US Navy Leland "Chip" Shanle z paluby iného lietadla,  až sa Boing 727 nosom dolu zrúti do neobývanej časti púšte v Mexiku. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (2)

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Ako dokument skvelé. Možno by niekto mohol namietať, že aj dosť drahé. Ale ja pevne verím, že výsledky tohto experimentu pomôžu k prípadnému väčšiemu bezpečiu na palube lietadla. Zatiaľ ale dokázal len toľko, že šanca je takmer nulová. ()

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Crash test lietadiel nie je celkom bežný a ukázal sa ako výborný nápad a s výborným prevedením. Vo filme toho veľa ukázať nestihli a asi ani nebolo zámerom podrobne zverejniť všetky zistenia. Skôr je to náčrt priebehu príprav, predstavenie pilotov, diaľkového ovládania, ale pád aj s viacnásobným spomaleným pohľadom nechýba. Dokumentačne výborné, napínavé menej, len v závere akoby čosi chýbalo. ()

Reklama

Galéria (4)

Reklama

Reklama