Reklama

Reklama

The Last of Us - Season 1 (2023) (séria)


Drž mě za ruku (S01E04)

(epizóda)
  • USA Please Hold My Hand
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Joel a Ellie zanechají auto v Kansas City a snaží se uniknout, aniž by na sebe upoutali pozornost pomstychtivého vůdce rebelů. (HBO Max)

Videá (1)

TV spot

Recenzie (144)

JamesConnorG 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

8,5/10. - Našlapaná epizoda, kde se začíná příběh posouvat a krásně jede podle adaptace. Hlavní dvojice opět nezklamala a jejich chemie by se dala krájet. Celková pasáž v autě byla jak komediálně, tak i pocitově skvělá a přítomnost písně Alone and Forsaken od Hanka Williamse rozhodně potěšila. Co se týče vůdkyně skupiny a záporné skupiny celkově, tak mi nepřišli nijak zajímavý a spíše mě občas iritovali, ale to byl také úmysl. Jinak pocitově se příběh vyvijí senzačně a čekání na další epizody je bolest, ale zároveň dar. Tenhle příběhový konflikt bude ještě zajímavý! ()

boss123 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Štvrtá epizóda seriálu Last of Us sa oproti minulej vernejšie drží svojej hernej predlohy. Samozrejme nájde sa pár zmien a do deja sa pridá nová postava, ktorú som nemal česť spoznať vo videohre. Kathleen, ktorú stvárnila herečka Melanie Lynskey mi, ale zatiaľ dva krát k srdcu neprirástla. Uvidíme, ako sa jej príbeh vyvinie v ďalšej epizóde. Čo sa týka Joela a Ellie tak sa tvorcovia v tejto epizóde opäť zameriavajú predovšetkým na nich. Niekoľko scén je takmer až identických s predlohou, a to ja osobne len kvitujem. Napriek tomu mi prišlo, že sa aj táto epizóda mierne vlečie a už mi pomaly začína chýbať, aj nejaká akcia s nakazenými alebo, aj s ľuďmi. Je tu síce nejaký stret s niekoľkými členmi skupiny, ktorú vedie práve spomínaná Kathleen, ale bohužiaľ mi to prišlo trochu slabé. Scéna samotná je dobre natočená bohužiaľ, ale veľmi krátka. Aspoň, teda pre mňa. Čo osobne musím po drobnej kritike oceniť je vzťah Joela a Ellie, ktorý sa každou epizódou vyvíja a rozvíja. Už v originály to bola silná stránka príbehu a som rád, že aj v seriáli je to rovnako tak. Záverečná scéna sľubuje v ďalšej časti veľké veci a som veľmi zvedavý, ako sa stým tvorcovia vysporiadajú. Každopádne sa určite teším. Hodnotím 4 z piatich a 80 percent. ()

Reklama

Najt 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Joel a Elli se dostávají do Kansas City, tam je ale čeká nepříjemné překvapení. Ve hře tohle byla slušná stealth akce, takže jsem zvědav jakým stylem půjde filmová předloha. Vztah mezi Joelem a Ellie se začíná prohlubovat, atmosféra byla skvělá, došlo i na obchůdek a konec taky potěšil. Uvidíme, zdali dojde i na akční složku, ať už s živými, nebo mrtvými. ()

BrooksW.Here 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

"You haven't seen the world, so you don't know. You keep goin' for family." "I'm not family." "No. You're cargo." _____________ Je dosť možné, že toto je prvá epizóda, ktorej hodnoteniu skutočne trochu nadržiavam, ale ja si jednoducho nemôžem pomôcť... Oproti predošlej (a pre niektorých hlavne mimoriadne kontroverznej) časti sa dej opäť o veľa neposunul, ale na druhú stranu táto epizóda vyniká v niečom úplne inom... Na mňa najviac zapôsobila cesta v aute naprieč postapokalyptickým a zničeným svetom za sprievodu chytľavej (a z traileru už celkom známej) skladby od Hanka Williamsa. A k tomu pridajme ešte scénu so spaním v lese, ktorá pre mňa bola z tohto seriálu zatiaľ druhá najnapínavejšia (na prvom mieste sú ešte stále clickeri z druhej epizódy). Potom pribudla už aj prvá prestrelka (aspoň podľa mňa bola bezchybne natočená), Joel s Ellie sa už konečne aspoň trochu zbližujú, no a záver parádne navnadil na ďalšiu časť (tentokrát už stačí čakať iba do soboty, a nie do pondelku!). Jediná vec, ktorú by som vytkol je Melanie Lynskey v úlohe Kathleen, ktorá mi na záporačku a na to, aká mala byť drsňačka, prišla až príliš sladká (veď povedzte, naozaj si myslíte, že by niekto s jej hláskom dokázal streliť človeka do hlavy?). A potom ešte aj tá stopáž... 45 minút je naozaj málo, dúfam, že kratšej epizódy sa už nedočkáme... No nič, to by bolo odo mňa k tejto časti asi všetko, dúfam, že sa v epizóde č. 5 máme na čo tešiť – konkrétne na príchod Bloaterov... ()

MegaBite 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Solidní epizoda. Je zde znatelně vidět posun ve vztahu mezi Joelem a Ellie. Pro hráče Last of Us her se sice nic zásadního nestalo, protože to bylo dost podobné, až na pár odlišných momentů, ale to vůbec nevadí, protože já, jako nadšenec her, jsem si tuhle epizodu užil. Ramsey a Pascal hrají své role skvěle, naprosto jsem si je oblíbil. Obzvlášť Pascal tam sedne jako prdel na hrnec. Chápu, že velmi důležitou roli zde hraje atmosféra post-apo světa, ale chtělo by to přecejen trochu přidat tempo, ale opravdu jen trošku, protože hodina je dost času... ()

Galéria (12)

Zaujímavosti (23)

  • Joela (Pascal) vidíme, ako pomocou hadice vyberá palivo z opustených áut. V hre po tom, ako im Bill pomôže získať vozidlo, dá Joelovi hadicu a spomenie, že bude prekvapený, v koľkých vozidlách je ešte benzín. V DLC k hre Ellie používa túto metódu na získanie paliva na prevádzku elektrickej továrne. (molcan2)
  • Perryho, jedného z Kathleeniných (Melanie Lynskey) mužov, hrá Jeffrey Pierce, ktorý vo videohre prepožičal svoj hlas a pohybovo stvárnil postavu Tommyho (Joelovho brata). (molcan2)
  • Vo februári 2021 Craig Mazin rozoslal výzvu na kasting pre chlapca vo veku 8-14 rokov, ktorý je nepočujúci, černoch a ovláda americký posunkový jazyk alebo černošský americký posunkový jazyk; divadlo Deaf West Theatre potvrdilo, že ide o postavu Sama. V auguste bolo oznámené obsadenie Johnsona a Keivonna Woodarda do úloh Henryho a Sama spolu s potvrdením, že Kansas City nahradí Pittsburgh. (molcan2)

Reklama

Reklama