Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Gwenda Holidayová sa vracia z Indie do Anglicka, odkiaľ pochádzali jej rodičia. Obaja zomreli za tragických okolností. Gwen sa teší na blížiacu sa svadbu, vyberá dom, v ktorom by chcela žiť. Je presvedčená o tom, že nikdy v Anglicku nebola, no mnohé miesta sa jej zdajú byť dôverne známe...Stretáva sa s ľuďmi, ktorí poznali jej rodičov, i ju ako malé dieťa, a postupne začína odhaľovať desivé tajomstvo minulosti... (STV)

(viac)

Recenzie (39)

Autogram 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Naozaj dobrá krimi, kde ani najostrieľanejší fanúšik Agathy nemá šancu a na konci sa môže cítiť ako dvojročné dieťa, podobne ako hlavná hrdinka na začiatku pri zábleskoch spomienok. Príbeh sa odohráva v dvoch obdobiach, to staršie je tradične zaujímavejšie. Na záver je dlhé vysvetľovanie nevyhnutné pre tak komplikované a nečakané objasnenie prípadu. –––– Kde ste našli túto ženu, pane? Ihneď ju pošlite tam, odkiaľ prišla! ()

HiddenDragon 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

S02E01. Tento dil byl tak slibny, ale nakonec nemuzu jinak, protoze po detektivni strance je to v zaveru docela fraska a to je to, o co v Agathe bezi. Cili jen 3*. Pritom vetsina epizody je super. Zpocatku to ma dokonce lehce hororovy nadech, protoze mlada snoubenka Gwen prijizdi poprve do Anglie, aby zaridila bydleni a svatbu s muzem, ktereho ma v Indii. Podvedomi ji ale zavede do domu na venkove, kde - jak se ukaze - zila nejakou dobu v detstvi. A nez ji poslali do Indie, videla uskrcenou zenu. A tyto vzpominky se ji vraceji. Spolu s manzelovym asistentem (coz je btw padouch z posledniho Poirota - Opona S13E05), ktery zavola na pomoc pani Marplovou, tedy patraji v minulosti, co se asi stalo. Trochu to stylem pripomina Poirotuv dil "Sloni maji pamet" (S13E01). Ozvlastneno je to pritomnosti lidi od zabavni kocovne show, odkud pochazela obet, a taky tim, ze se vse stalo pred valkou a ted maji vsichni uz docela jine zivoty. Jenze ten konec :( [spoilery!] Vsechno do sebe krasne zapada, presne dle vysvetleni Marplove, to ano. Ale boha, aspon mohli rict, proc vsichni spokli tu prvni, nahranou nehodu...kdyz prece nemohli najit zadne telo. Stacila jedna veta treba o tom, ze tamnejsi propast nebylo mozno vice prohledat. Ale nejvic mi vadi, ze se vrah proste priznal. I v Columbovi to nekdy bylo, ale tam to byla vetsinou nejaka lecka, nebo Columbo vraha vyvedl z miry. Tady proste Marplova vraha obvinuje a vysvetluje, jak co udelal...a on ji to odkyve. Pritom nemeli jeden jediny dukaz - vsechno bylo jen tvrzeni, ktere neslo potvrdit. No nevim, nebylo to ani zahrano tak, ze by se psychicky sesypal. Zkratka to vsechno odkejval, doplnil a bylo. To mi docela zkazilo tu dobre vystavenou zapletku i prekvapivou pointu. Aspon ze tam je ta hezka romanticka linka a i dcera Ch. Chaplina je zajimavym hereckym hostem. ()

Reklama

akisha 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Bohužel mi tenhle díl znehodnotily otřesný prostřihy na show "Funny Bones", jejichž hrůzu vpravdě umocnil český dabing kabaretních písní, který v češtině rázem zní naprosto strašně. Na druhou stranu je zde jedna z mých nejoblíbenějších romantických linek mezi Gwendou a Hornbeamem a opravdu úžasná Sophia Myles. ()

Leonora 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Tahle totálně přeoraná slátanina neviděla předlohu ani z rychlíku. Nechápu, proč tady někteří chválí Christieovou, vždyť s tímhle nemá skoro nic do činění. Prosím vás, lidi, odnaučte se komentovat předlohy, když jste je nečetli... Navíc výkon Geraldine McEwan je v téhle epizodě mimořádně mizerný a korunu tomu dodávají děsivě příšerné scény z Indie a toho nevkusného kabaretu. ()

misterz 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Slečna Marplová, čo sa charizmy týka, sa síce s H. Poirotom nemôže porovnávať, no v tomto prípade divák dostane veľmi zaujímavý príbeh s výbornou a zamotanou krimi zápletkou, kde páchateľ je nejasný v podstate až do samotného konca. Tiež sa mi páčilo to finálne spoločné posedenie všetkých zúčastnených a odhalenie páchateľa. Také niečo môžem aj pri H. Poirotovi. Nadpriemer. 75/100 ()

Galéria (152)

Zaujímavosti (1)

  • Nad vchodom hotelu Savoy môžeme vidieť vlajky Kanady a Európskej únie. No tieto vlajky v dobe, v ktorej sa epizóda odohráva, ešte neexistovali. (Hodnotim)

Reklama

Reklama