Reklama

Reklama

Slečna Marpleová musí vyriešiť svoj najzamotanejší prípad: finančník John Rafiel ju tesne pred svojou smrťou požiadal o vyriešenie istej vraždy. Ibaže – vražda sa možno ešte nestala a ani obeť nie je známa. Jediné čo jej dal, sú dva lístky na výlet s Daffodilskou cestovnou spoločnosťou. Čoskoro vyjde najavo, že aj iní cestujúci sa sem dostali vďaka výberu pána Rafiela. Jane Marpleová v spoločnosti jej synovca Raymonda Westa usúdi, že prípad musí súvisieť s kauzou mladej ženy Verity Huntovej, ktorá v roku 1939 utiekla od svojho domáceho a napokon zmizla. Keď jeden z cestujúcich záhadne zomrie, slečna Marpleová pochopí, že ktosi sa veľmi snaží čosi utajiť ... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (41)

VenDulin85 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Tohle dílko mi dlouho unikalo, řadím je mezi ty nejlepší marplovky, protože "staré hříchy vrhají dlouhé stíny" (Agathino oblíbené rčení) a taky pro to tajemno. Stejně jako slečna Marplová se divím, že ji Rafiel pojmenoval jako Nemesis, bohyni odplaty, tu si představuji poněkud jinak. Každého vraha asi překvapilo, že jej odhalila stará panna, která si v koutku pletla jakousi šálu a zdálo se, že největší soustředění věnuje barvě klubíček. V tomto příběhu se mi velice líbil výběr herců, obzvlášť mě potěšila Ruth Wilson v roli průvodkyně a Richard E. Grant jako zhýralý synovec- spisovatel. ()

EllinkaD 

všetky recenzie používateľa

Díl se mi náhodou moc líbil - i když jsem si ho původně kupovala hlavně kvůli herečce Ruth Wilson - která měla bohužel tu smůlü, že ji dabovala Kateřina Brožová ... nechápu, kdo to vybral - postava Geraldiny, kterou Ruth hraje je opravdu mladá a dabing se opravdu moc nevyvedl .... Ale jinak - stejně jako skoro všechny díly, které jsem viděla, dávám 5* .... I když Hercula Poirota mám ještě radši, než slečnu Marplovou :o) ()

Reklama

Sairina 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Vedle skvělé Geraldine McEwan se tentokrát objevuje můj oblíbený herec Richard E. Grant v roli Raymonda Westa, který výborně doplňuje místo "Dr. Watsona". Zajímavý propletence různých lidí, kteří spolu cestují na záhadný výlet vás zaujme. Podezřelí jsou všichni, kromě slečny Marplové, jejího synovce a detektiva. Jen konečné rozuzlení mi připadalo pro jednoho jedince velice smutné. ()

Autogram 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Road-movie so slečnou Marplovou, takže pomerne netradičné krimi. Nie je to síce výstavne dielo, ale určitú atmosféru tajomna to má. Každá zastávka autobusu prináša novú záhadu a posledná samozrejme kompletné objasnenie. Hoci kvôli komplikovanosti málo pravdepodobné, ale ku všetkému predchádzajúcemu to pasuje. Chvíľu som sa nudil, chvíľu čakal s napätím, takže priemer. ()

misterz 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Typicky zauzlený dej alá A. Christie, no v tomto prípade obohatený o retrospektívne zábery z minulosti a o ich umné prelínanie s prítomnosťou. Dejová linka tak ešte viac nabrala čo to z mysterióznej atmosféry. Len škoda, že vraha bolo celkom netypicky možné odhaliť už veľmi skoro a tiež tie veci okolo vojnového veterána boli viac menej jasné už od samotného začiatku, čo bolo celkom na škodu. Neostávalo nič iné, iba vyčkávať, či je moja teória správna... no a bola. I tak slušný nadpriemer. 80/100 ()

Galéria (39)

Reklama

Reklama