Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Karibské more roku 1668 nebolo určite bezpečné pre žiadnu loď, najmä ak viezla vzácny náklad drahých kovov či vzácnych surovín. Tu sa zdržiava a svoju „prácu“ vykonáva aj odvážna a hrdá mladá pirátka Morgan Adamsová (Geena Davis), ktorá po svojom otcovi zdedila časť mapy k zlatému pokladu! Morgan však nie je jediná, kto chce poklad získať, a tak sa cesta za ním mení na smrteľne nebezpečné dobrodružstvo. Proti Morgan totiž stojí nielen jej strýko Dawg Brown (Frank Langella), ale aj chamtivý guvernér Ainslee (Patrick Malahide) - a dokonca aj časť jej vlastnej posádky! Po jej boku našťastie stojí niekoľko verných priateľov a spolubojovníkov, medzi ktorými vyniká najmä šarmantný podvodník William Shaw (Matthew Modine). ktorého Morgan kedysi vykúpila z otroctva – a ktorý je odvtedy jej oddaným obdivovateľom... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (198)

Gemini 

všetky recenzie používateľa

Rádobylíbivý pokus připomenout korzárskou klasiku jakou bezesporu byly filmy s Errolem Flynnem nebo třeba Černý Korzár s Kabirem Bedim. Ale ani krása hlavní hrdinky (ostatně která žena s takovými dvojčátky jako má Geena Davisová by v korzetových šatech nepozvedla úroveň čehokoliv čeho by se účastnila, že ano?;)) a tradiční devizy tohoto žánru (exotika, souboje a spol.) toho moc nezmůžou. Prostě nic moc, pomineme-li velice dobrou hudbu, která je dílem Johna Debneyho, a díky které dostává Ostrov Hrdlořezů ***. ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Bez akýchkoľvek príkras ako prvé napíšem, že Geena Davis v pirátskych a starodávnych šatách bola jedným z toho najviac sexi, čo kedy filmové plátno vypustilo do sveta. Doba obľúbených pirátskych snímok žiaľ už asi pominula. Napriek tomu sa filmári čas od času pokúšajú oživiť záujem o tento vďačný dobrodružný žáner. Skúsený režisér akčných filmov Renny Harlin nakrútil Ostrov hrdlorezov ako pestrú prehliadku, ktorá má všetky atribúty rozprávania o bukanýroch. Scenáristi vytvorili jednoduchý príbeh o honbe za pokladom na neznámom ostrove. Pridali do neho všetko, čo má taký príbeh mať a ozvláštnili ho tým, že na miesto romantického hrdinu dosadili odvážnu sexi ženu. Dej sa odohráva na Jamajke a v jej okolí. Podľa zavedených pravidiel sa v ňom objavujú divoké úteky, šermiarske súboje, výbuchy strelného prachu či stroskotanie v búrke; nechýba ani námorná bitka. Hlavnú úlohu si prekvapivo zahrala Harlinova manželka Geena Davis, známa doteraz z úplne iných rolí súčasných žien. ()

Reklama

T2 

všetky recenzie používateľa

║Rozpočet $98miliónov║Tržby USA $10,017,322║Tržby Celosvetovo $18,300,000║ Tak tu akoby Renny Harlin po úspešných akčných filmoch čakal zaručený úspech a doslova v jeho podaní sledujem úplne pasívnu réžiu, kde v podstate skoro nič za tie nehorázne peniaze nefunguje asi okrem tej hudby ale to je strašne málo o hereckých výkonoch v podaní Geena Davis a Matthew Modine škoda hovoriť, absolútne povrchne, miestamy to vypadá ako televízna produkcia a nie veľkofilm aspoň že tie lode postavili skutočné. Záverečný súboj lodí bol ešte ako tak v medziach, ten sa dal zniesť. ()

DaViD´82 

všetky recenzie používateľa

Film jenž se stal synonymem pro neúspěch a nekvalitu. Což si tak docela nezaslouží. Není to totiž vyloženě nudná podívaná. Jen je prostě ve všech ohledech strašně moc průměrná. Přitom při jistější ruce režiséra a menší přeplácanosti by mohlo jít o výtečný pirátský snímek. Ostrov Hrdlořezů je dobrodružná podívaná, která kdyby vznikla o deset let dříve, tak dle mého nemá ani zdaleka tak špatné renomé. ()

Vitason 

všetky recenzie používateľa

To byla v roce 1995 nějaká hrozná potopa? Paměť už mi tak neslouží a přece jen mi v té době bylo 7 let, ale jinak si nedokážu vysvětlit divácký nezájem o dva velkorozpočtové filmy odehrávající se na vodě. Jedním z nich je právě Ostrov hrdlořezů a tím druhým Costnerův Vodní svět. A při tom se jedná o kvalitní filmy. Fakt. Ostrov hrdlořezů stojí za pozornost díky výborné výpravě, svižnému tempu a našlapané akci, kdy všechno vybuchuje (Občas sice i dostavník. Ale tak když mu trefili nádrž:-) a celé to za ty dvě hodinky docela rychle uteče. Geeně Davis jsem tu drsnou polohu moc nežral, ale na druhou stanu jiskření mezi ní a Matthew Modinem docela funguje. Pohodou a karibským rumem nasáklý film, který si určitě nezaslouží, aby ho každý srážel jen protože nic moc nevydělal a pár kritikům se nelíbil. ()

Galéria (39)

Zaujímavosti (25)

  • Filmom inšpirovaná bola videohra vydaná spoločnosťou Acclaim Entertainment pre hlavné platformy tej doby (Super NES, Sega Genesis a Game Boy). Hra voľne nadväzuje na udalosti z filmu. (Arsenal83)
  • Prvý týždeň po natáčaní pôvodný kameraman filmu Oliver Wood spadol zo žeriava do jednej z nádrží s vodou a zlomil si nohu. Musel ho nahradiť kameraman Peter Levy. Woodov príspevok k filmu ale bol spomenutý v záverečných titulkoch. (Arsenal83)
  • Pri tvorbe odevu pre Dawga (Frank Langella) sa filmári inšpirovali vzhľadom pirátskeho kapitána Kita Oloarda. (beso74)

Súvisiace novinky

Piráti bez kostlivců a hlášek?

Piráti bez kostlivců a hlášek?

20.05.2008

Studio DreamWorks na to šlo chytře. V klidu počkalo, až dozní kanonáda z Černé perly a hromobití nad obrovským vírem na konci světa, a teď, když už se na kapitána Sparrowa a jeho kumpány začíná… (viac)

Dvanáct úkolů pro Harlina a Cenu

Dvanáct úkolů pro Harlina a Cenu

18.02.2008

Renny Harlin se z béčkového bahna, v němž uvízl kdysi dávno díky propadáku Ostrov hrdlořezů, už asi nikdy nevyhrabe. A přitom jeho nový projekt 12 Rounds, který začne natáčet v New Orleansu přesně za… (viac)

Reklama

Reklama