Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladučký a mimoriadne talentovaný pretekár Jimmy Bly (Kip Pardue) len ťažko odoláva tlaku, ktorý so sebou prináša oslnivá kariéra nového favorita veľkých cien. Majiteľ pretekárskeho tímu (Burt Reynolds) preto povoláva späť do kokpitu skúseného Joea Tanta (Sylvester Stallone), ktorý má byť mladému kolegovi oporou, kryť mu na okruhu chrbát a doviesť ho k titulu majstra sveta. Ich hlavným súperom je šampión Beau Brandenburg (Til Schweiger). Jimmy Bly mu nebezpečne šliape na päty a navyše začal chodiť s jeho bývalou priateľkou. S Tantom má Brandenburg nevybavené účty v podobe dávnej nehody. Film sa nakrúcal osem mesiacov na deviatich veľkých cenách v piatich krajinách sveta. Okrem pohnutých osudov hrdinov a dramatických situácií na pretekárskych okruhoch ponúka aj jedinečné zábery z pohľadu pilota, rútiaceho sa cieľovou rovinou rýchlosťou 380 km/h. (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (333)

mzss1 

všetky recenzie používateľa

Dost dobré sportovní drama. A opět nízké hodnocení pravděpodobně zapříčiněné tím, že lidé Stallona mají nejvíce v oblibě v akci. Přesto mě tenhle film bavil. Hlavním hrdinou byl ale Kip Pardue, který mi moc nesedl, ale nevadí. Nejlepšími scénami ve filmu jsou závody formulí + jeden zběsilý závod na ulici. Hudba se mi líbila, hlavně závěrečná písnička při finálovém zápasu. Hodnotím celkově film 81% = **** ()

pakobylka 

všetky recenzie používateľa

Takhle to dopadá, když se filmařům nedaří. Hlavní aktéři namáhavě klopýtají přes nástrahy scénáře a statečně zdolávají všechny překážky, které se jim vynalézavě staví do cesty - a stejně je to k ničemu, protože rutinní režie jim nijak převratně nepomáhá … Uvidíte pár docela pěkných kolizí, ale zároveň se budete topit v moři patosu, který z některých scén doslova odkapává. I ty nejsprávnější chlapské činy můžou vypadat legračně a trochu hloupě, když se to s nimi nešikovně přežene - zvláště pokud je doplňují dosti otřesné dialogy. Sakra, Sly - co to mělo být ? Neříkám, že tenhle produkt není zábavný, ale zrovna tak neříkám, že je dobrý ... 2,5* ()

Reklama

Columbus 

všetky recenzie používateľa

Skvely videoklip, prolozeny story, kterou bych na zachode pri bohulibe cinnosti vymyslel take. Nastesti akcni sceny, ktere divakovi neznaleho problematiky nejednou vyrazi dech, prevazuji. Ale... rikam bohuzel je tohle VELICE slabe od rejzi, ktery byl kdysi velmi nadejny. Uz jsem si zvykl na tragedie..... ()

Lacike odpad!

všetky recenzie používateľa

Mam rad formulove zavody akejkolvek kategorie. Z tych americkych som sice videl len par zavodov, ale ani v nich sa nediali take totalne prehnané kokotiny ako v tomto filme. Necudujem sa, ze s tym zdrapom papiera, ktory Sly velkolepo nazval scenar, ho Bernie Ecclestone poslal do riti, aby nespinil meno Formuly 1. Ale podla komentarov niektorych ludi, ktori si myslia, ze to je o F1, tak sa snazil Bernie neuspesne. No ale k filmu. Zo scenara som mal pocit, ze ho napisalo nejake 8 rocne decko, ktore videlo par starych zavodov z nejakych 70tych rokov a zaroven nema ani sajnu ako funguje cele zakulisie zavodov. Takze sa film sustredi na co najsialenejsie havarie a karamboly na x spôsobov, ktore este viac zvyrazni do absurdna a fyziku alebo logicku trajektoriu letu monopostov prilis neriesi. No a medzitym nam dopraje samoucelne sceny ako nahanacka formuli v uliciach alebo zbieranie minci, ktore nemaju ziadny zmysel. Takze to, ze je Sly stary a prilis tucny na zavodnika je uz najmensi problem. Napriek tomu, ze je film o zavodeni, tak v nom nie je skoro ziadny poriadny predbiehaci manever. Len same kolizie a blokovacie manevre za ktore by dostali zavodnici poriadny trest. Po rezijnej stranke to tiez nie je ziadna slava. Harlin toci zavodne sceny casto v detailoch v ktorych dost striha, takze si ziadny manever nemate sancu vychutnat. Jediny prekvapivy klad filmu je, ze ustredny super v podani Tila Schweigera je normalny čestny zavodnik a nie nejaky zakerny zaporak, ktoreho by nepustili ani na trat. Co sa tyka zapletky ohladom postav, tak v tomto smere to bola tiez dost nuda. Vsetko to su nesympaticke jednorozmerne figurky a paradoxne som fandil iba Schweigerovi. Ako seriozny film to vôbec nefunguje a ked som ho videl prvykrat, tak som bol z neho strasne sklamany. Teraz som ho videl druhykrat a uz som vedel aku absurdnu volovinu od neho ocakavat. Ale aj ked ho budem brat ako tupy a prehnany nerealny film pri ktorom mam vypnut mozog a bavit sa havariami, tak to tiez nie je velka zabava. Havarii tu zas tak vela nie je a zvysne sceny pôsobia WTF dojmom ale zabava to nie je. Nakoniec spomeniem agresivny soundtrack, ktory ma strasne iritoval. Mozno by sa dal z filmu zostrihat parminutovy cool videoklip, ale v celovecernej stopazi to je asi najdebilnejsi a najneznesitelnejsi film aky Sly natocil. 1/10. ()

MikO_NR_1909 

všetky recenzie používateľa

K športovým filmom mám zvláštny osobitý citový vzťah a ku Stallonovi úzke puto. Tento film nemá ale ani základné myšienkové korene. Disponuje plejádou hustých zvratov a hlučných "cool-how" efektov, ale tie iba kazia akúkoľvek snahu priniesť divákovi tú pravú jazdu. A "výkony" 90-tich% "hercov" je kapitala sama, takisto ako umelohmotný rukopis režiséra. ()

Galéria (33)

Zaujímavosti (18)

  • V jednom z interview se ptali Sylvestera Stallonea, který svůj film by si přál nikdy nenatočit. Zmínil tento. (Karlos80)
  • Režisér Renny Harlin je ve filmu vidět jako závodník, který bere svého syna do parku. (Karlos80)
  • Herci měli možnost se posadit do tří speciálních vozů poháněných motocyklovými motory Honda CBR o obsahu 900 kubíků. I tak tyhle "atrapy" uháněly rychlostí až 180 km/h. (Robbi)

Reklama

Reklama