Reklama

Reklama

Cudzinec

  • Česko Stopy spravedlnosti (viac)
Trailer 2

Quan (Jackie Chan) je majiteľom čínskej reštaurácie a tragicky prišiel o svoju dcéru. Jeho dcéra Fan (Katie Leung) si išla vyzdvihnúť šaty na maturitný ples, keď došlo v obchodíku k výbuchu. K výbuchu sa prihlásila Írska republikánska armáda IRA. Quan sa snaží najskôr získať mená atentátnikov od veliteľa protiteroristickej jednotky, ale nepochodí. Potom uvidí v televízii rozhovor s írskym námestníkom ministra Liamom Hennessym (Pierce Brosnan) a rozhodne sa ho kontaktovať. Keď u neho tiež nepochodí, rozhodne sa mu dať varovanie ako bývalý príslušník špeciálnych síl. Obaja sa snažia o jediné, získať zoznam teroristov. Začína tak hra, kto z koho. (TV Markíza)

(viac)

Videá (3)

Trailer 2

Recenzie (342)

PetrPan 

všetky recenzie používateľa

Jakmile Brosnan mezi zuby procedí "zasranej Číňan", zamíří celá IRA směr prdel. Jackie totiž není zasranej, ale pořádně nasranej.  Když vám totiž vyhodí do povětří posledního člena rodiny, nezbývá nic než spravedlivá odplata. A tak si zlomený neduživý stařík vzpomene na výcvik ze zvláštních jednotek a v irském kalendáři se opět objeví krvavá neděle.  Sympatický malý a zábavný akční film, jenž si vystačí s několika výbuchy a rvačkami a přesto ani na chvíli nenudí. ()

HAL 

všetky recenzie používateľa

Martin Campbell si to dává i na stará kolena. A Jackie Chan překvapivě taky - nepokouší se komediálně šaškovat, hraje krásně civilně, a i na nějakou tu slušnou okopávanou od něj dojde. Jak by taky ne, když má tak výborně napsanou roli exVietconga, který v lesích kolem Doublinu partičce z IRA ukáže zač je toho Rambo. 8/10 ()

Reklama

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Campbell natočil chuťovku. Krásne plynúci, špionážny thriller, kde sú karty krásne rozdané a kde každá z postáv plný svoju funkciu do bodky. Od tých vedľajších až po tie hlavné. Príbeh je komplexný, bez zaváhaní. Dve línie síce na začiatku pôsobia nesúrodo, ale kupodivu fungujú. Ukáže sa to hlavne na konci, kedy nastáva pocit zadosťučinenia. Chan aj Brosnan perfektní. Pohrával som si s myšlienkou na plný počet. Má to v sebe všetky atribúty, ktoré mám na tomto žánri rád. A som milo prekvapený, že si Campbell strihol takúto hru na istotu. Toto bude vo mne rezonovať ešte dlho. Nič čo v tomto príbehu bolo nepôsobilo ako fikcia. ()

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Bomba! Úplně mi tenhle film připomněl, proč mám Jackie Chana tak moc rád. Foreigner je film, který chytře naráží na stále aktuální evropské teroristické organizace a jejich vztah s politickou sférou daného státu. Zároveň je dobře, dynamicky a zábavně natočený a veškerou akci si tu pro sebe bere šedesátiletý Jackie Chan. Ten sice 30 procent akce vydechuje jak po mrtvici, ale i přesto stihne předvést taková salta a výkruty, že se nestačíte divit. Byl jsem opravdu nadšen. Tohle byla přesně ta jednoduchá, stylová a evropskými lokacemi nasáklá akční pecka, která mi drajvem připomíná akčňáky posledních let s Liamem Neesonem a myšlenkami a lidskostí se obrací ke starým dobrým francouzským kriminálkám. ()

Cervenak 

všetky recenzie používateľa

Jackie "that fuckin´ Chinaman" Chan v úlohe starého zlomeného muža, ktorý ešte dokáže zlomiť aj zopár mladších mužov. Bolo by to super, Martin Campbell je výborný remeselník, ale niekto niekde rozhodol, že 70% filmu bude tvoriť dialógová politika a rodinná melodráma okolo Piercea Brosnana a až ten zvyšok sa bude točiť okolo Jackieho pomsty za dcéru zavraždenú írskymi teroristami. Napriek tomu solídna vec. ()

Galéria (75)

Zaujímavosti (8)

  • Pri natáčaní výbuchu autobusu na Lambert Bridge v Londýne bol policajtom dvakrát nahlásený teroristický útok, keďže nie všetci v okolí o natáčaní vedeli. (Astonko)

Reklama

Reklama