Reklama

Reklama

Bývalý vládny agent John W. Creasy, ktorého prenasledujú výčitky svedomia a dávno už rezignoval na život, pomocou starého kamaráta Rayburna získava prácu v Mexico City, kde má robiť osobného strážcu deväťročnému dievčaťu. Lupita je dcérou miestneho automobilového magnáta Samuela Ramosa a jeho ženy, Američanky Lisy. V meste, ktoré je plné kšeftov, korupcie, škandálov a mafie, striehne nebezpečenstvo na každom kroku. Navyše v posledných dňoch z miestnych ulíc zmizlo niekoľko detí. Niet divu, že rodičia sa o dcéru boja, a preto si vybrali muža, na ktorého sa môžu spoľahnúť. Chladnokrvne uvažujúci Creasy si k malej Pite buduje veľmi osobný vzťah. V okamihu, keď ju unesú a jeho ťažko zrania, vyhlási neľútostnú vojnu všetkým, čo sú do únosu zapojení. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (756)

POMO 

všetky recenzie používateľa

*** Spoilery! *** Tony, si dobrý akčný režisér, ale s (podozrivo známymi) vokálom Lisy Gerrard si na duchaplný príbeh o vykúpení muža nevystačíš. Aspoň v prípade takéhoto námetu, zabaleného v excentricky popovom prevedení. Načisto zlyhávaš v dramatickej stavbe príbehu. V prvej polovici ma rozemocionálniš, necháš ma zamilovať si malú hrdinku a potom chceš, aby som bez uronenia jedinej slzy pre ňu cítil katarziu pri likvidácii jej popravcov. Tvoj hrdina vykonáva pomstu nie pre jej záchranu, ale z rovnakých dôvodov, z akých sa v osemdesiatych rokoch roznožkoval Van Damme. A druhá polovica filmu sa tak stáva iba tupou akčnou kosačkou bez dramatickej väzby na predošlý dej. "Prekvapivá" pointa je potom už iba posledným klincom do rozporuplne pôsobiacej truhle. Ale jeden veľký klad vedľa Denzela Washingtona a zopár klipových sekvencií Man on Fire má - Dakotu Fanning. ()

Superpero 

všetky recenzie používateľa

Tony Scott je fakt ďábel a tady se vyřádil kdo viděl chápe kdo ne stejně mu to na plný čáře nedocvakne. Denzel Washington je ve své roli fakt cool a když vlejzá do klubu s šátkem a brokovnicí jeho coolovost dosahuje rozměrů až trainingdayovských. Na jeho nemilosrdnou cestu za pomstou je fakt radost se dívat a když chlápkovi nacpal C4 do prdele málem jsem vybouch radostí. Jinak mě velice potěšilo obsazení Christophera Walkena a Mickeyho Rourka. ()

Reklama

movie 

všetky recenzie používateľa

Tony Scott utopil nadějnou akci ve svoji už trošku okoukané a utahané hy-tech režii. Kdyby se režie ujmul podobně jako to udělal třeba Brian Helgeland (mj. scenárista Muže v ohni) ve skvělé ODPLATĚ, byla by to podívaná o mnoho lepší. V první půli se nás Scott snaží seznámit s vztahovým propletencem Fanning/Washington a až někdy v sedmdesáte minutě je teprve pronesen památný dialog: "A co bude dělat vy?" "To co umím nejlíp. Všechny je zabiju!" Mám za to, že kdyby tyhle tři věty ve filmu padli dřív, bylo by to mnohem lepší. ()

Anthony 

všetky recenzie používateľa

V podstatě jsem bavil skvěle, druhá polovina se mi líbila víc než první - líbila se mi ta drsnost. Zatímco v jiných filmech hrdina někomu často jen vyhrožuje, tady se i výhrůžky bez servítek realizují - je znát stejný autor, který má na svědomí podobně drsnou Odplatu s Gibsonem - scénárista Brian Helgeland). Výborný byl Washington, i Dakota Fanning a pár dalších - třeba Walken se mi moc líbil. Hudba je přesná (i když samostatně někdy neposlouchatelná). Jenom ty technické hrátky byly na mě někdy až příliš - kazily napětí a mě prostě rušily. Třeba v Nepříteli státu to různé zoomování a trhavé pohyby kamery mi ještě přišly docela OK, tady jsem s tím ale měl docela problém. ()

Real Tom Hardy 

všetky recenzie používateľa

Remeselne extrémne, extrémne precízne a technicky poctivé, vyšperkované (nemalo by prekvapiť, ehm Scott), a to aj bez ohľadu na prekopanú, dôkladnú štylizáciu počas celej dĺžky snímky. Prekvapí aj nie čisto akčný charakter, ale aj trochu osobnejšie roviny postavy a dávka emócií, ktorá nie je pre Scotta tak úplne typická, pripomínajúca mi však jeho debut Loving Memory. Okrem senzačnej kamery, božskej scénografie a výbornej použitej hudobnej knižnice od pomalých tónov cez energické latino zvuky až po ambientný masterpiece 'The Mark Has Been Made' musím v druhom rade vyzdvihnúť strhujúcu, svojskú a osobitú réžiu (jeden zo stropov v rámci režisérovej filmografie, ale určite ťažký záťah aj v medziach akčného žánru ako takého), no v rade prvom strih, ktorý, ak z rovnice odoberiem tie tradičné scottovské trhané "epileptické" sekvencie, je pre mňa jeden z najlepších. A o levom podiele Denzela Washingtona a jeho hereckého umu (GOAT) na výsledok celého počinu netreba viesť dlhé diskusie. A ak by si si náhodou chcel Man on Fire aj zahrať, sú len tri slová – Max Payne 3... (2008) (2013) (2014) (2017) (25.12.2017) (15.10.2023) "She showed him it was all right to live again." ()

Galéria (105)

Zaujímavosti (27)

  • Zebra v Pitinom (Dakota Fanning) dome patrila skutočnému majiteľovi tohto domu, ktorý ju zapožičal na nakrúcanie. Taktiež mu patrili aj koberce z leoparda. (vander19)
  • Ve scéně, kdy přijde Lisa (Radha Mitchell) do Creasyho (Denzel Washington) bytu, Creasy schová láhev od pití a na stole nechává jen sklenku. Sklenka se pak v některých záběrech na stole nachází a v jiných ne. (Terva)

Súvisiace novinky

Keanu Reeves jako slavný komiksový záporák?

Keanu Reeves jako slavný komiksový záporák?

12.02.2021

Herci Keanu Reevesovi (John Wick, Matrix) byla údajně nabídnuta hlavní role v komiksovém snímku Kraven o slavném spidermanovském záporákovi. Lovec Kraven je podobně jako Venom či Morbius antihrdina,… (viac)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

20.08.2012

V neděli 19. srpna zhruba ve 12:30 režisér Tony Scott „bez zaváhání“ skočil z mostu Vincenta Thomase v San Pedru. Skok byl smrtelný. V Scottově kanceláři byl posléze nalezen dopis na rozloučenou,… (viac)

Arnolda nám seslalo nebe. Doslova.

Arnolda nám seslalo nebe. Doslova.

02.01.2012

Je zpátky. První teaser na The Expendables 2 nám dokázal, že se mu tentokrát bude kouřit nejen z cigára, ale i z bouchačky. A jen tak se vůně střelného prachu kolem něj nerozplyne. Už od října natáčí… (viac)

Arnie a Sly dál nekompromisně akční

Arnie a Sly dál nekompromisně akční

31.10.2011

Nedávno se potkali na placu The Expendables 2 (naštěstí se jim nehoda, během které zahynul bulharský kaskadér, vyhnula). V akci budou pokračovat i poté. Arnold si ještě letos zahraje pohraničního… (viac)

Reklama

Reklama